Importanta fierului pentru organismul uman

Publicat la: 10/02/2020

Importanta fierului pentru organismul uman

Fierul este unul dintre mineralele importante pentru organismul uman și este bine când în sânge găsim fier și alte minerale. Se știe că deficiența de fier poate duce organismul spre diferite forme ale anemiei feriprive, o boală cu multiple fațete.Totodată, organismul uman nu este sănătos nici în cazul unui exces de fier pentru că acesta se depune în organe și în alte părți ale organismului. Trebuie reținut faptul că fierul a fost și este important pentru sănătatea noastră. Fierul ca și mineral nu e altceva decât o substanță anorganică cu structură simplă care, la nivel molecular ajută la realizarea unor funcții esențiale pentru corpul omenesc.

Cum interacționează corpul uman cu fierul?

Corpul uman poate metaboliza fierul în trei moduri: asimilare, distribuire și eliminare. În plus, se știe deja că maxim doar 10% din cantitatea de fier care ajunge în organism prin diferite fructe și legume poate fi resorbit, iar necesarul zilnic este de peste 2 mg pentru un om adult. În acest context e bine să  suplimentăm diferența cu suplimente precum Atrifer LDS Forte.

Importanța fierului în dietă

Fierul ajută la fixarea oxigenului și îl întâlnim cu preponderență în hemoglobină (pigmentul celulelor roșii) și mioglobină. Hemoglobina are rolul de a transporta moleculele de oxigen din plămâni prin tot sistemul sanguin, iar Mioglobina este cea care transporta oxigenul la toți mușchii.

Prin oxigenarea în parametrii normali a țesuturilor este menținută dezvoltarea armonioasă a sistemului imunitar, sănătatea cardiovasculară și dezvoltarea cognitivă. La nivelul sistemului nervos fierul are funcții multiple precum cele din procesul de formare a stratului de mielina și a rețelelor neuronale, de formare și funcționare a sistemului dopaminergic, în aportul de oxigen la creier. Restul articolului în publicația răsunetul.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Secom Vitamin C pentru copii, 118 ml

Vitamina C este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a imunitatii....

43,90 RON
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Naturalis Imunovit gummy, 30 jeleuri

Naturalis Imunovit contribuie la funcționarea normală a sistemului...

19,90 RON
newsletter