Ai grija de TINE si de familia ta. IMUNIZEAZA-TE!

Publicat la: 27/02/2020

Ai grija de TINE si de familia ta. IMUNIZEAZA-TE!

Lumea în care trăim se schimbă, bolile se schimbă, virusurile se schimbă. Singurul lucru care rămâne constant e grija. Grija față de tine, față de familie, față de cei dragi. Și pentru că trăim o perioadă în care trebuie să ne înțelegem mai bine organismul, Spring, Farmacia la Pret Mic a decis să anunțe o campanie de conștientizare și suport sub genericul unui îndemn - IMUNIZEAZĂ-TE! Pentru că dacă fiecare dintre noi e mai atent la propria sănătate, la riscuri, la zonele de contaminare, putem să fim mai sănătoși, mai fericiți.

Ce este imunitatea?

Imunitatea este capacitatea organismului uman de a lupta cu microorganismele și de a se proteja de virusuri, bacterii și toxine. Practic imunitatea este ca un zid de apărare împotriva agresorilor din mediul înconjurător.

Cum funcționează sistemul imunitar

Sistemul imunitar protejează organismul de afecțiuni sau de corpuri străine ce pot pune sănătatea în pericol. Atunci când funcționează așa cum trebuie, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului. Altfel spus, un sistem imunitar sănătos poate lupta și poate combate efectele CORONAVIRUSULUI.

Ce este Coronavirus?

Coronavirusul care a declanșat epidemia face parte dintr-o familie de virusuri care provoacă infecții la om dar și la o varietate de specii de animale. Coronavirusurile sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că se pot transmite între animale și oameni. Noul coronavirus detectat în China este strâns legat de virusul SARS din 2003 și pare să aibă caracteristici similare.

Potrivit experților OMS, virusul poate provoca simptome ușoare, asemănătoare gripei, dar și boli severe, precum pneumonia. Persoanele cu afecțiuni cronice existente par să fie mai vulnerabile la complicații. Afecțiunile preexistente raportate până acum includ hipertensiunea arterială și alte afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, afecțiuni hepatice și alte boli respiratorii.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România anunță că pneumonia produsă de noul coronavirus (COVID-19) este o boală respiratorie acută, al cărei spectru clinic nu este, deocamdată, cunoscut pe deplin. Ceea ce se știe este că boala se manifestă prin febră - peste 38 grade Celsius, tuse seacă agresivă și dificultăți de respirație.

Cum se transmite Coronavirus?

Potrivit OMS, noul virus respirator se transmite de la o persoană infectată la o persoană sănătoasă prin inhalarea unor particule provenite prin tuse, strănut, picături de salivă, secreții nazale. Se recomandă folosirea unor șervețele de unică folosință atunci când vrem să tușim sau să strănutăm și să le aruncăm în locuri special amenajate.

Cum ne putem proteja de Coronavirus?

În primul rând, trebuie să ne spălăm des pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde pe fiecare mână și să folosim un dezinfectant atunci când nu avem acces la spații pentru a ne spăla pe mâini. Este foarte important să nu ne atingem fața și ochii înainte de a folosi un dezinfectant, mai ales dacă am folosit mijloace de transport în comun înainte.

În aceste condiții, e important să ne întărim imunitatea pentru a scădea dramatic șansele de a contacta virusul, pentru că este mult mai simplu să previi decât să tratezi. Specialiștii din cadrul OMS recomandă să evităm să consumăm carne din locuri insalubre sau a căror sursă de proveniență nu o cunoaștem, să gătim bine carnea dar și alte produse de origine animalieră - ouă, lapte.

Pentru un sistem imunitar puternic organismul trebuie să aibă acces la doza zilnică recomandată de anumite vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina A, vitamina E și toate tipurile de vitamina B esențiale - B1, B2, B6, B12, etc.

Pentru a veni în ajutorul vostru, Spring, Farmacia la Pret Mic a marcat special produsele pentru imunitate pentru a putea fi localizate mai ușor pe site . Vitaminele, Mineralele și suplimentele care să te ajute vor fi marcate cu textul - PENTRU IMUNITATE.

Vă dorim multă sănătate și dacă aveți simptome sau suspiciuni legate de starea voastră de sănătate consultați de urgență un medic specialist. Doar împreună putem stopa răspândirea virusului! 

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Secom Vitamin C pentru copii, 118 ml

Vitamina C este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a imunitatii....

50,40 RON
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Molekin Imuno, 30 comprimate

Molekin Imuno ofera suport pentru sistemul imunitar.Comprimatele filmate...

26,40 RON
newsletter