Lucruri pe care nu le stiai despre sistemul tau imunitar

Lucruri pe care nu le stiai despre sistemul tau imunitar

Probabil ca nu stiai, dar sistemul nostru imunitar este compus dintr-un numar de celule speciale. Celulele sistemului imunitar sunt implicate în mai multe procese vitale, dincolo de lupta cu diferiți viruși, bacterii și paraziți. Atât sistemul limfatic cât și alte sisteme ajută evoluția sistemului imun în lupta cu bacteriile si cu agentul patogen. În mod normal, limfocitele T sau globulele albe ajută în mod normal sistemul imunitar. S a descoperit totodată că Vitamina C contribuie la întărire a organismului și ajută la regenerarea la celulele t, unele dintre componentele sistemului imunitar. Atunci când sistemul imunitar este perturbat de anumiți viruși sau bacterii e important să intervenim cu vitamine, minerale și alte produse naturiste.

Sistemul imunitar - 'inima și creierul" nevăzut al organismului

Atunci cand lucrurile nu funcționează în parametrii normali, înseamnă că se întâmplă ceva cu sistemul imunitar. Chiar dacă sistemul imunitar nu este la fel de vizibil precum este creierul sau inima, dar este la fel de esențial și de vital. Dacă sistemul imunitar ar intra în colaps, organismul uman ar fi infestat de virusuri, ciuperci sau paraziți. Totodată, un sistem imunitar care nu funcționează corect se poate întoarce împotriva noastră și poate ataca celulele sănătoase.

Sistemul imunitar joacă rolul unui al doilea creier al oganismului și lucrează într-o colaborare perfectă cu sistemul cerebral. În condițiile actuale, în care alimentația nu este tocmai sănătoasă, plină de junk food-uri, în care asistăm la o creștere a poluării atmosferice, iar sedentarismul face parte din rutina noastră zilnică, fiecare dintre noi are nevoie de o stimulare a sistemului imunitar.

Restul articolului pe site-ul ObservatorTV.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Secom Vitamin C 1000 mg, pentru imunitate, 100 capsule

Vitamina C de la Secom ofera concentratia optima de vitamina C si...

54,40 RON
Molekin Imuno, 30 comprimate

Beneficii Molekin® IMUNO 30 comprimate: Suport pentru sistemul...

26,40 RON
newsletter