Cum sa stai la distanta de bolile cardiovasculare

Publicat la: 27/03/2020

Cum sa stai la distanta de bolile cardiovasculare

In Romania, dintr-un număr total de 250.000 de decese înregistrate în fiecare an, aproximativ 60% sunt cauzate de o boală cardiovasculară. Astfel, numărul mare de bolnavi diagnosticați cu o afecțiune cardiovasculară, plasează România pe locul 4 în Europa, după Rusia, Bulgaria și Ungaria, spun datele statistice ale Comisiei Europene pentru Sănătate.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel mondial se înregistrează 17 milioane de decese cauzate de boli de inimă, motiv pentru care sănătatea cardiovasculară trebuie să devină o prioritate pentru fiecare persoană. Printre cele mai frecvente afecțiuni cardiologice diagnosticate de specialiști sunt: angina pectorală (fiind considerată și cea mai gravă dintre acestea), cardiopatia ischemică, insuficienţa cardiacă şi infarctul miocardic. Multe din bolile de inimă pot fi prevenite chiar și printr-un consult de rutină sau cu ajutorul unor măsurători a tensiunii. Pentru aceasta operațiune nu este nevoie neaparat de consult medical. Valoarea tensiunii poate fi depistată și la domiciliu cu ajutorul unui tensiometru de la Spring, Farmacia la Pret Mic.

Care sunt cei 7 factori care pot cauza boli cardiovasculare

O mare parte din bolile cardiovasculare sunt asociate cu cel puțin 7 factori de risc precum: hipertensiunea arterială, fumatul, dislipidemia, obezitatea abdominală, sedentarismul, diabetul și depresia. Ce este important de precizat este că toți acești factori pot fi modificați, eliminați din viața noastră sau monitorizați atent. Studiile din ultimii ani, realizate în diferite țări din Europa și nu numai, cu diferite metodologii, au evidențiat o serie de rezultate congruente la nivelul multor țări. S-a stabilit astfel că există o legătură directă în peste 80% dintre bolile cardiovasculare și anumite obiceiuri alimentare și că cele mai multe dintre bolile de inimă apar în țările cu venituri medii și scăzute.

Restul materialului pe site-ul antenastars.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Moller's Total, 14 capsule moi+14 comprimate

De-a lungul vieții, cu toții ne confruntam cu perioade mai dificile:...

27,90 RON
Coenzima Q10 Dual, 30 capsule

Coenzima Q10 Dual este o formulă inovatoare care combină o Coenzima Q10...

28,40 RON
HRI Vitalion, 54 tablete, probleme cardiovasculare

HRI-Vitalion a fost conceput atat pentru preventia unor afectiuni...

76,40 RON
newsletter