Cum sa aduci culorile naturii in parul tau

Publicat la: 21/04/2020

Cum sa aduci culorile naturii in parul tau

Ideea de frumusețe și idealul de frumusețe nu sunt noțiuni ale civilizației moderne. Chiar dacă avem dovezi scrise cu tot felul de tratamente și vopsea de păr încă din Antichitate, mărturii din China, civilizația egipteană, civilizația elenă, dovezile sunt mul mai bătrâne decât scrisul, dovadă fiind triburile din perioada picturilor rupestre și preocupările lor pentru culoare, pentru frumos, pentru a face distincția în societatea lor. Altfel spus, încă din cele mai vechi timpuri femeile și nu numai au căutat o schimbare în look-ul lor, au căutat o culoare diferită pentru o vopsea de par.

Începuturi

Arheologii au descoperit urme ale unor civilizații străvechi care încă nu descoperiseră scrisul dar care foloseau diferite substanțe pentru schimbat culoarea pielii și părului. S-au găsit mărturii în Etiopia, America de Sud și pe teritoriul Indiei. Chinezii cunoșteau de exemplu beneficiile oxidării părului pentru cei ce doreau să își decoloreze firele de păr.

Cert este că noțiunea de vopsea de păr, cea mai veche mărturie scrisă legată de acest concept apare în anul 750 î.Hr. în Grecia. În acea perioadă, femeile își vopseau părul în negru și se foloseau la greu coloranți vegetali, un amestec de antracit, ulei de măsline și alte plante. Odată cu descoperirea tot mai multor condimente și cu explorarea tot mai intensă a drumului mătăsii, negustorii comerciau către femeile de la curțile împărătești tot felul de combinații de turmeric și șofran pentru colorarea părului.

Cum funcționează o vopsea de păr?

Probabil puțini știu că nuanțele și culorile native de păr sunt date genetic, iar intensitatea culorilor unui păr are legătură cu prezența moleculară a anumitor minerale. De exemplu, o persoană cu părul roșcat natural are mai mult cupru la nivelul firelor de păr, o persoană cu părul brunet are magneziu, fier, iar o persoană cu părul blond are molecule de aur. Altfel spus, culoarea părului natural este determinată de genele care reglează cantitatea de doi pigmenți din cortexul părului. Culoarea părului depinde de procentul de pigmenți întunecați și de lumină, iar în părul gri (părul cărunt) nu există nici un pigment.

Coloranții naturali dar și cei sintetizați chimic, în funcție de compoziția colorantului utilizat, schimbarea culorii părului poate fi temporară, atunci când părul revine treptat la culoarea originală sau permanent, când culoarea părului rezultată poate fi modificată numai cu ajutorul unei culori noi. Trebuie știut faptul că orice vopsea nu va afecta părul care crește, acesta își va păstra rădăcinile naturale, așa că procesul de vopsire al părului trebuie repetat cu regularitate. Și de aceea este important să folosim produse cât mai naturale care nu afectează scalpul și rădăcina firelor de păr.

Tipuri de vopsea de păr

În prezent se comercializează patru tipuri de vopsea și colorant pentru păr.

1. Vopsea temporară

Această vopsea acoperă părul de sus și nu penetrează în arborele de păr. Cel mai adesea, vopselele temporare sunt produse în culori exotice luminoase și, treptat, ele sunt spălate. Altel spus, cu cât te speli mai des pe cap cu atât culorile vor deveni mai estompate și se vor pierde.

2. Vopsea semi-permanentă

Acest colorant are un impact mai puternic la firul de păr pentru că interacționează chimic cu părul. Dar și această vopsea după un anumit interval, care poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni începe să se spele și să-și piardă din intensitate.

3. Vopsea parțial permanentă

Parțial permanent se numește vopsea, care pătrunde în arborele de păr, deși nu este profundă, de aceea durează mai mult pe păr decât cele două soiuri anterioare.

4. Vopsea permanentă

Datorită conținutului de amoniac și peroxid de hidrogen, colorantul permanent poate pătrunde în coaja părului și poate distruge melanina naturală. Acest colorant modifică complet structura chimică a părului, astfel încât să nu poată fi spălată, deși poate dispărea datorită aplicării necorespunzătoare, deteriorării cuticulelor și chiar expunerii la razele soarelui. În plus, se fac cercetări pentru utilizarea siliconului și a altor ingrediente similare în diferite tipuri de vopsea de păr. Dar o vopsea prea bogată în chimicale distruge cu timpul suplețea și sănătatea firului de păr.

Color&Soin - o alternativă aproape de natură, o vopsea care are grijă de părul tău

Din fericire, pentru persoanele care își doresc o vopsea de păr permanentă dar cât mai neinvazivă cu rădăcina firului de păr și scalpul , există brandul Color & Soin®. Vorbim practic de o vopsea de păr permanentă fara amoniac, fara resorcinol si fara parabeni, cu extracte de plante folosite încă din Antichitate de femei din China, India, Maroc, America de Sud, Grecia.

Vorbim practic de un produs care acopera 100% firele albe chiar de la prima aplicare. In spatele acestui concept inovator si sanatos pentru parul tau se afla laboratorul francez Lez 3Chenes, care are in spate 15 ani de experienta in cercetarea si imbinarea proprietatilor naturii cu stiinta. Acest brand este nr.1 in farmaciile din Franta datorita îngrijirii părulului si rezultatelor profesionale pe care le ofera.

Color & Soin® nu se estompeaza dupa samponare si vine in plus cu o serie de atribute pentru ingrijirea capilara. Vorbim de un produs testat dermatologic si care intelege si respecta bioritmul parului. Practic este un produs care te scapa de riscurile legate de iritatii si alergii la diferiti compusi din alte produse. Practic, dupa folosire vei obtine o culoare permanentă de excepție, intensă și rezistentă. Formula optimizată dupa ani de cercetari asidue este potrivita pentru orice tip de par si scalp, si confera scalpului tot confortul de care are nevoie. Iar parul primeste strălucire, păr moale si ușor de aranjat si pieptanat.

Color & Soin® este practicmMai mult decat o vopsea, acest produs este si o masca pentru tratament al parului. Datorita complexului oleo-proteic, vorbim practic de un mix de ingrediente naturale special conceput pentru a proteja structura naturala a parului in timpul procesului de vopsire, conferindu-i hidratare, suplete si stralucire. Astfel, parul tau pe langa hidratare, suplețe și rezistență primeste si un produs care acopera100% firele de păr alb.

Descoperă la Spring, Farmacia la Pret Mic o paletă intensă de nuanțe, toate cu tonuri bogate, profunde și radiante! De la negru abanos la blondul spicelor de grâu, nuanțe inspirate de la natură și create doar cu ingrediente naturale!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top vanzari
Revox Plex Bond Care Balsam Step 5, 260ml

"REVOX B77 PLEX BOND CARE CONDITIONER este al cincilea pas al sistemului...

39,90 RON
Revalid balsam pentru revitalizarea parului, 250 ml

Balsamul pentru par Revalid revitalizeaza firul de par, ii imbunatateste...

44,90 RON
VICHY Dercos Densi Solutions Balsam, 200ml

VICHY Dercos Densi Solutions Balsam redensificare par subțire și slăbit...

52,43 RON
newsletter