Suplimente alimentare pentru tratamentul inflamatiilor articulare

Publicat la: 30/05/2017

Suplimente alimentare pentru tratamentul inflamatiilor articulare

Procesele inflamatorii care apar in bolile articulare sunt principala sursa de durere. De aceea, pentru combaterea durerii, o tactica mai eficienta decat administrarea calmantelor ar fi administrarea de suplimente cu rol antiinflamator.

Cauze inflamatii articulare

Exista peste 100 de boli articulare, in cadrul carora, intr-un fel sau altul, articulatiile au de suferit si se inflameaza. De exemplu, in poliartrita reumatoida, care este o boala autoimuna, inflamatia apare din cauza ca sistemul imunitar ataca tesuturile conjunctive proprii organismului pe care ar trebui sa-l apere.
Sau, in cazul gutei, inflamarea se produce ca raspuns la “asediul” cristalelor de acid uric.
Insa, inflamatii articulare apar si atunci cand o articulatie este traumatizata prin lovire sau printr-o ruptura de menisc.

Unde apar inflamatiile

Modalitate de reactie a organismului la orice agresiune din exterior sau din interior, inflamatia apare oriunde e nevoie de ea pe moment, caci procesul inflamator, de acumulare de lichid si de celule limfocite, este unul cu rol protectiv. Si totusi, in bolile articulare, chiar de aici porneste problema: procesul inflamator nu se retrage cand si-a incheiat misiunea de aparare, ci persista, fiind principala cauza generatoare de durere.
Unele boli articulare “ataca”, in mod special, unele articulatii, iar alte boli articulare au actiune generalizata, dar “prefera” unele articulatii. Osteoartrita (artrita degenerativa), de exemplu, “prefera” articulatiile de la nivelul degetelor, pumnilor, genunchilor, soldurilor si coloanei. De asemenea, guta afecteaza in special articulatia de la nivelul degetului mare de la picior, desi se poate extinde catre articulatia talpii, precum si la nivelul articulatiilor genunchiului, pumnului si degetelor de la mana.
In schimb, poliartrita reumatoida afecteaza toate articulatiile, precum si alte organe, dar prefera articulatiile mici, de la extremitati.

Inflamatiile articulare la sportivi

In mod normal, o alimentatie echilibrata ar trebui sa ofere toate principiile nutritive de care are nevoie organismul. In situatiile de boala articulara, medicul stabileste de ce suplimente alimentare este nevoie.
In afara cazurilor de boala, sportivii de performanta, care isi suprasolicita articulatiile, au nevoie de surse suplimentare de substante pentru reducerea inflamatiilor si pentru regenerare articulare.
Numeroase studii de amploare sustin efectele benefice ale suplimentelor cu uleiuri care contin acizi grasi esentiali Omega 3 in reducerea proceselor inflamatorii si in atenuarea simptomelor asociate bolilor articulare.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Colafast Colagen Rapid, 30 capsule

Tripla putere a colagenului si absorbtie ridicata pentru articulatii,...

41,90 RON
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Collanol, 20 capsule

Pentru articulații și oase sănătoase. Datorită formulei sale speciale...

86,40 RON
newsletter