Exista tratament pentru cresterea parului?

Publicat la: 20/06/2017

Exista tratament pentru cresterea parului?

Caderea parului, denumita in termeni medicali alopecie, este, pana la un anumit punct, un proces normal ce tine de ciclul natural de crestere si regenerare a podoabei capilare. Conform datelor medicale, este absolut normal ca o persoana sanatoasa sa piarda pana la 100 de fire de par pe zi, insa tot ceea ce depaseste aceasta limita devine o afectiune ce necesita tratament.

Cauzele caderii parului

Varsta, dar si dezechilibrele hormonale, sunt factori dominanti in procesul de pierdere a firelor de par, insa, in prezent, statisticile evidentiaza ca stresul reprezinta principalul inamic al alopeciei. In functie de gradul de stres la care ne supunem, se produce un blocaj la nivelul foliculului pilos si astfel oxigenul si nutrientii nu mai ajung la radacina pentru a o hrani. O alta cauza importanta a caderii parului este alimentatia dezechilibrata, saraca in nutrienti, care, totodata, inhiba si procesul de regenerare. Pe de alta parte, o amprenta negativa vine si din felul in care este ingrijit parul. Folosirea in exces a produselor de styling, categorie in care intra fixativul, spuma, ceara, dar si ondulatorul sau placa de indreptat, deterioreaza cuticula si conduce in timp la pierderea firelor de par. Totodata, pieptanatul agresiv favorizeaza ruperea firelor de par, uneori chiar de la radacina.

Vitamine pentru cresterea parului

Pentru a stopa caderea parului, dar si pentru a preveni reaparitia alopeciei, este necesara o ingrijire pe doua directii, atat din interior cat si din exterior. Tratamentul din interior presupune o hidratare pe masura si introducerea in meniul zilnic a vitaminelor si mineralelor necesare combaterii acestei afectiuni. Acestea se pot asimila fie din alimentatie, fie din suplimentele naturale specifice. In aceasta categorie intra zincul, mineral esential in producerea de keratina si colagen, proteine responsabile de integritatea structurii firului de par. Suplimentele pe baza de fier intaresc, de asemenea, radacina firului si ii confera rezistenta. Cea mai importanta vitamina pentru par este biotina, cunoscuta si ca vitamina B7, aceasta stimuland puternic productia de keratina si crescand elasticitatea firului de par. Vitamina A, cu rol in protejarea scalpului, vitamina C, cu rol in intarirea radacinii, vitamina D, cu rol in regenerarea foliculilor pilosi, si vitamina E, cu rol hranitor si regenerant, sunt alte vitamine esentiale care trebuie suplimentate pentru o podoaba capilara de invidiat.

Sampon pentru cresterea parului

Ingrijirea parului din exterior presupune folosirea produselor adecvate tipului sau si renuntarea, cel putin pentru o perioada, la coafat excesiv si la vopsit. Pentru tratamentul alopeciei exista o serie de sampoane, balsamuri, masti, spray-uri si fiole care au la baza ingredientele necesare pentru combaterea afectiunii. Se recomanda alegerea unui produs sau a unei game de produse ce actioneaza pe mai multe directii. Cu alte cuvinte, pe langa stoparea caderii parului prin fortificarea radacinii, sa contribuie si la stimularea procesului de crestere prin favorizarea absorbtiei substantelor nutritive si a oxigenarii celulare la nivelul scalpului.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Forcapil Sampon fortifiant, 200ml

Samponul Forcapil® Fortifying a fost special conceput pentru a aduce...

39,90 RON
Vichy Dercos Energising Sampon energizant impotriva caderii parului, 200ml

Samponul Vichy Dercos Energizant este special formulat pentru a ajuta la...

35,93 RON
newsletter