Kraken si Flurona: Noi tulpini de virus gripal. Cum sa te protejezi

Publicat la: 10/01/2023

Kraken si Flurona: Noi tulpini de virus gripal. Cum sa te protejezi

In Romania si in Europa au aparut primele cazuri de persoane infectate cu ”flurona”. Flurona nu este o tulpina de virus in sine ci reprezinta un cumul de simptome care provin atat de la un virus gripal de forma H1N1 cat si de la virusul SARS-CoV-2, care poate avea manifestarile unei tulpini deja cunoscute cum este omicron sau poate manifesta simptomele unei tulpini care a suferit o mutatie si care poarta denumirea de Kraken. Astfel de persoane practic au in organism doua forme virulente de virus care pot provoca daune ireversibile si daca nu avem grija cum sa le tratam ele pot provoca si decesul bolnavilor.

Primele confirmari ale acestor tipuri de infectii au venit de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala. In cazul persoanelor care sunt infectate cu doua tulpini diferite de virus gripal, pot aparea complicatii fatale mai ales in cazul persoanelor vulnerabile, cu boli cronice, in cazul varstnicilor sau a copiilor sub 5 ani. Acestia trebuie atent monitorizati in caz de dubla infectare. Cum ne putem imuniza si cum ne putem proteja descopera in acest material.

Ce este flurona si cat de periculos este pentru organism acest amestec de simptome virulente

Despre posibilitatile amestecului de simptome s-a vorbit si in pandemie cand se vehicula faptul ca noile tulpini de Coronavirus sa se manifeste in paralel si cu vechile forme de virus gripal. Specialistii avertizeaza ca in cazul unei duble infectii este prezenta o simptomatologie mult mai agresiva, cu o intensitate a durerilor care este clar diferita de gripa, cu dureri musculare, articulare, cu dureri de cap, nevralgii, stari de voma, greata, lipsa tonusului, lipsa de pofta de mancare care pot fi mult mai intense.

Virusul gripal poate fi de mai multe forme. Pe scurt, virusul gripal este singura specie din genul Alphainfluenzavirus din familia de virusuri Orthomyxoviridae⁠, care cauzeaza gripa la pasari, mamifere si la om. Unele tulpini ale virusului gripal A provoaca o boala severa atat la pasarile domestice, cat si mamifere sau om. Ocazional, virusurile sunt transmise de la pasarile acvatice salbatice la pasarile domestice, iar acest lucru poate produce un focar sau poate da nastere pandemiilor de gripa umana.

Virusurile gripale A sunt virusuri ARN segmentate, de sens negativ, monocatenare. Cele mai multe subtipuri sunt etichetate in functie de un numar H (pentru tipul de hemaglutinina) si un numar N (pentru tipul de neuraminidaza). Exista 18 antigeni H diferiti cunoscuti (H1 la H18) si 11 antigeni N diferiti cunoscuti (N1 la N11). Fiecare subtip de virus a mutat intr-o varietate de tulpini cu diferite profiluri patogenice. Unele tulpini sunt patogene pentru o specie, dar nu altele, iar unele sunt patogene pentru mai multe specii deodata.

Descopera beneficiile Carragelose pentru imunitate

Totodata, si Coronavirus are mai multe tulpini si mutatii suferite in ultimele luni. Tulpinile gripale asociate cu mutatiile de Covid-19 provoaca simptome precum tuse, secretii nazale, dureri in gat, febra, dureri de cap si oboseala, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Ce este kraken si cum ne putem proteja impotriva acestei noi tulpini de Coronavirus

Noua tulpina de Coronavirus numita Kraken, cunoscuta sub denumirea oficiala pentru specialisti XBB.1.5, se raspandeste mult mai rapid ca celelalte tulpini, cel mai probabil pentru ca are cateva avantaje mari fata de tulpinile Omicron dominante in prezent. Noua tulpina a fost deja confirmata in tari precum Danemarca, Franta, Austria, Tarile de Jos, Germania, Italia, Spania, Suedia, Islanda , Belgia, Republica Ceha, Portugalia si Irlanda.

Datele care vin din SUA sugereaza ca XBB.1.5 se raspandeste agresiv, cazurile dublandu-se la fiecare noua zile. Pericolul este ca o explozie de cazuri sa coincida cu un sezon de gripa si virus respirator sincitial deja dificil, care tensioneaza spitalele. In Belgia, autoritatile de sanatate publica au declarat o epidemie de gripa din cauza cresterii numarului de cazuri, varful fiind asteptat in trei sau patru saptamani.

Primul caz confirmat infectat cu tulpina Kraken a fost deja indentificat si in Romania. Este vorba de un bebelus de doar 5 luni, al doilea fiind mama copilului.  „Copilul, o fetita in varsta de cinci luni, a fost internat impreuna cu mama si apoi externat. A avut o forma usoara. Un caz a fost confirmat prin secventiere si mai este contactul reprezentat de mama. Evident ca daca a fost contact direct, este vorba despre aceeasi varianta”, a declarat directorul medical al institutului, dr. Adrian Marinescu, pentru Libertatea.ro

Cum ne putem feri de noile tulpini virulente?

In primul rand, trebuie sa ne spalam des pe maini cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde pe fiecare mana si sa folosim un dezinfectant atunci cand nu avem acces la spatii pentru a ne spala pe maini. Este foarte important sa nu ne atingem fata si ochii inainte de a folosi un dezinfectant, mai ales daca am folosit mijloace de transport in comun inainte.

In aceste conditii, e important sa ne intarim imunitatea pentru a scadea dramatic sansele de a contacta virusul, pentru ca este mult mai simplu sa previi decat sa tratezi. Specialistii din cadrul OMS recomanda sa evitam sa consumam carne din locuri insalubre sau a caror sursa de provenienta nu o cunoastem, sa gatim bine carnea dar si alte produse de origine animaliera - oua, lapte.

Pentru un sistem imunitar puternic organismul trebuie sa aiba acces la doza zilnica recomandata de anumite vitamine si minerale precum vitamina C, vitamina A, vitamina E si toate tipurile de vitamina B esentiale - B1, B2, B6, B12, etc. Pentru a veni in ajutorul vostru, Springfarma a marcat special produsele pentru imunitate pentru a putea fi localizate mai usor pe site . Vitaminele, Mineralele si suplimentele le gasesti mai usor cu acest link  PENTRU IMUNITATE.

Bibliografie:

The continuing 2019-nCoV epidemic threat of novel coronaviruses to global health – The latest 2019 novel coronavirus outbreak in Wuhan, China.
 „Symptoms of Novel Coronavirus (2019-nCoV)”. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). 

 „Coronavirus: The psychological effects of quarantining a city”. The British Medical Journal

Xiang, Yu-Tao; Yang, Yuan; Li, Wen; Zhang, Ling; Zhang, Qinge; Cheung, Teris; Ng, Chee H (4 februarie 2020). „Timely mental health care for the 2019 novel coronavirus outbreak is urgently needed”. The Lancet Psychiatry 

 Kang, Lijun; Li, Yi; Hu, Shaohua; Chen, Min; Yang, Can; Yang, Bing Xiang; Wang, Ying; Hu, Jianbo; Lai, Jianbo (5 februarie 2020). „The mental health of medical workers in Wuhan, China

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

newsletter