Apa termala este un tratament eficient pentru acnee?

Publicat la: 28/06/2017

Apa termala este un tratament eficient pentru acnee?

Ce este acneea

Boala inflamatorie a glandelor pilosebacee (glandele din jurul firelor de par), acneea se manifesta mai ales in adolescenta (acnee juvenila), din cauza schimbarilor hormonale specifice perioadei. Insa, mai rar, si adultii – in special femeile –, se pot confrunta cu forme de acnee, pe fondul unei predispozitii genetice asociate cu unele schimbari hormonale (premergatoare menstruatiei sau in cazul folosirii unor anticonceptionale).
In categoria „acnee” intra de la „clasicele” cosuri, punctele negre si cele albe, pana la microchisturi. Altfel spus, leziunile produse de acnee pot fi neinflamatorii (comedoane, adica asa-numitele cosuri) si inflamatorii (papule, pustule, noduli si chisturi). In cazurile de acnee severa, persoanele afectate dezvolta nodulii profund in piele si prezinta leziuni chistice.
In functie de forma si de severitatea bolii, tratamentul consta in folosirea locala a unor produse de igiena si medicamentoase si/sau in administrarea de antibiotice. Insa, si unele restrictii alimentare sunt importante – evitarea branzeturilor avand efect de atenuare a acneei, potrivit studiilor.

Atenuare acnee cu apa termala

Produsele pe baza de apa termala sunt ideale pentru tenul afectat de acnee din cel putin trei motive: pentru ca indeparteaza murdaria si excesul de sebum pe de pe piele, fara a-i dezechilibra pH-ul si a o usca, pentru ca reduc inflamatia care apare la nivelul pielii, conferind o senzatie de calmare, si pentru ca au efect de rehidratare, foarte important mai ales in conditiile urmarii unui tratament cu antibiotice, care usuca excesiv tegumentul.
De aceea, dermatocosmeticele pe baza de apa termala si cu formule concepute pentru tenul acneic sunt recomandate de catre medicii dermatologi atat pentru ingrijirea de zi cu zi, cat si ca produse adjuvante, care completeaza tratamentul medicamentos.
Atentie, recomandarea specifica a unui medic dermalog este importanta pentru reusita tratamentului, deoarece compozitia si concentratia de minerale a fiecarei ape termale difera!

Beneficii apa termala

Dermatocosmeticele pe baza de apa termala sunt produse atent verificate si cu un grad mare de tolerabilitate, drept pentru care pot fi folosite in siguranta de persoanele cu o piele problematica (ten sensibil, dermatita atopică, cuperoza si altele) si inclusiv pe pielea bebelusilor si a copiilor.
Insa, si un ten fara probleme, indiferent de tipul sau (normal, mixt sau uscat) poate beneficia de actiunea de curatare blanda, de calmare, de rehidratare si de hranire conferite prin folosirea unor dermatocosmetice.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Synergy Therm Apa termala Baile Felix, 150 ml

Apa termala SYNERGY THERM este un produs cu efecte antiinflamatoare si...

20,90 RON
La Roche Posay Apa termala 150ml

Apa termala La Roche-Posay este singura apa imbogatita in mod natural cu...

29,40 RON
newsletter