Muira Puama: Beneficii pentru organism, afrodisiac potenta

Publicat la: 14/02/2023

Muira Puama: Beneficii pentru organism, afrodisiac potenta

Muira Puama este una dintre cele mai cunoscute plante pe zona de adjuvant si afrodisiac pentru potenta masculina si imbunatatirea performantelor sexuale. Muira Puama este un arbust din ordinul arborilor exotici care atinge maturitatea deplina la inaltimea de 5 metri, si produce flori mici albe precum cele de cires cu miros puternic de iasomie.

Muira Puama este cea mai activa planta vegetala fiind intrebuintata de mult timp ca tonic energetic, ameliorator al starii generale de sanatate si remediu pentru impotenta sau insuficienta sexuala. Cum ne ajuta planta Muira Puama si care sunt toate beneficiile pentru organism descopera in acest material.

Cum a fost descoperit arborele de MUIRA PUAMA? Utilizare radacina de MUIRA PUAMA

Ce contine extractul de radacina de MUIRA PUAMA? Beneficii pentru organism

Ce se intampla daca consumi zilnic extract din MUIRA PUAMA? Reguli de consum 

Cum a fost descoperit arborele de MUIRA PUAMA? Utilizare radacina de MUIRA PUAMA

Planta de Muira Puama este folosita de civilizatiile olmece, incase si aztece din Antichitate. Planta era cunoscuta drept ,,arbore care intareste" si era folosit de vraci in ritualurile conducatorilor pentru un plus de virilitate si forta in lupta. Planta este raspandita in sudul si sud-vestul Paraguayului, zonelor muntoase din Columbia si in special in bazinul fluviilor Amazon, Rio Negro si Orinoco. Se poate recunoaste usor dupa coaja slab colorata in roz. Are radacina negricioasa (galbena in interior), tare si rezistenta. Frunzele sunt ovale lanceolate, inflorescenta ca un ciorchine.

Beneficiile plantei au fost descoperite de conquistadori la inceput de secol XVI dar in Europa planta este folosita din anul 1930 si a devenit un popular supliment nutritiv pentru tratarea disfunctiei erectile. A fost demonstrat ca are un efect la fel de eficace ca yohimbina, fara efecte adverse.

 

Muira Puama contine diferiti esteri, rasini, substante amare si sitosterina, glucozid, un principiu amar, o rezina, lipide, precum si muirapuamina, un alcaloid, utilizat de catre amerindieni datorita efectului afrodiziac si ca remediu contra impotentei masculine. Radacina si fructele de muira puama mai contin acizi grasi esentiali, lupeol, uleiuri volatile si taninuri.

Muira Puama este folosit si la tratamentul afectiunilor neuromusculare, a gripei si problemelor menstruale, tulburarilor gastro-intestinale, stres, poate imbunatati concentrarea mentala, precum si in prevenirea aparitiei calvitiei. De asemenea, este benefic si pentru a trata cazurile usoare de epuizare. Coaja si lemnul sunt considerate de secole ca fiind unele dintre cele mai bune medicamente ale indienilor sud-americani. Lemnul sau foarte tare este renumit ca „lemn al potentei”.

CITESTE LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE MIERE

Ce contine extractul de radacina de MUIRA PUAMA? Beneficii pentru organism

Scoarta si radacina de Muira Puama sunt bogate in acizi grasi liberi cu lant lung, steroli din plante, cumarina, uleiuri esentiale, lupeol si alaloid numit Muirapuamine. Datorita diferitelor substante din compozitia sa este foarte greu de identificat substanta care raspunde de efectele asupra apetitului sexual si organelor sexuale. Un studiu clinic demostreaza faptul ca Muira Puama blocheaza enzima acetilcolinesterazei, prin blocarea ei se obtine mai multa acetilcolina in sistemul nervos si poate ajuta la dilatarea vaselor de sange in regiunea genitala.

 

Principalii compusi chimici ai Muira Puama sunt: alcaloizi (muirapuamine), esteri, metilxantine, steroli vegetali, acizi grasi liberi si fitosteroli. Muira Puama imbunatateste atat aspectele psihologice, cat si cele fizice ale functiei sexuale.

Alti compusi sunt:

- Ptychonal si Ptychonal semiacetal;

- Kolavelool si Kolavenol;

- 7alfa-hydroxykolavelool si 6alpha-7alfa-hydroxykolavelool;

- Acidul Hardwickiic si acidul 12-oxo-hardwickiic;

- Ptychonolide;

- 20-O-methylptychonal Acetal;

- 7alfa-hydroxysolidagolactone;

- 7alfa-dihydroxyannonene;

- Ptycho-6alpha;

- 7alfa-diol.

 

Cunoscuta si sub denumirea de „lemn de potenta”, Muira Puama a fost folosita de mult timp de poporul amazonian pentru a gestiona o varietate de afectiuni legate de varsta. Este comercializat in Brazilia ca „stimulant corporal, tonic energetic si afrodisiac”. Poate fi util in special in sustinerea raspunsului erectil sanatos si restabilirea libidoului la barbatii care sufera de efectele oboselii sau plangeri legate de varsta.

Muira Puama contine „steroli”, elementele de baza ale hormonilor sexuali, cum ar fi testosteronul. Un studiu a constatat ca aceasta planta relaxeaza corpul cavernos - o zona asemanatoare unui burete care retine sangele in timpul unei erectii. Aceasta relaxare permite mai mult sange sa curga catre penis, producand un raspuns erectil mai puternic si mai ferm. Dr. Jacques Maynberg a efectuat doua studii la Institutul de Sexologie din Paris, unde a oferit barbatilor afectati de libido scazut si capacitatea erectila diminuata Muira Puama timp de doua saptamani. In ambele studii, intre 60% - 70% dintre barbati au raportat o crestere notabila a libidoului si o imbunatatire a capacitatii lor de a mentine o erectie.

A fost realizat un studiu pe 202 femei pentru a investiga potentialul Muira Puama ca planta de stimulare a libidoului pentru femeile cu apetit sexual scazut. Sa constatat ca, dupa o luna de suplimentare cu aceasta planta, 65% au raportat imbunatatiri ale dorintei si satisfactiei sexuale. Unele dintre femei au experimentat, de asemenea, mai multe fantezii sexuale si o intensitate crescuta a orgasmului.

Si asta nu e tot. Popoarele indigene din Amazon au consumat Muira Puama de secole ca remediu pentru un sistem nervos central lent. Cand aceasta planta a fost studiata de Siqueira si colab. pentru efectul sau asupra sistemului nervos central, s-a descoperit ca „radacinile Muira Puama poseda diverse activitati ale sistemului nervos central, inclusiv efecte anxiogene usoare” – ceea ce inseamna ca ajuta la stimularea SNC, care poate duce la cresterea performantei mentale si a rezistentei fizice.

Studiile au descoperit ca Muira Puama poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea memoriei in randul persoanelor in varsta. Intr-un studiu realizat de cercetatorii brazilieni in 2004, sobolanii in varsta atunci cand au fost tratati cu aceasta planta au avut rezultate bune la testele de memorie, impreuna cu soarecii adulti. Se crede ca acest efect de imbunatatire a memoriei se datoreaza capacitatii sale de a inhiba acetilcolinesteraza. Acetilcolinesteraza este o enzima care descompune neurotransmitatorul acetilcolina, care este necesar pentru cunoastere si memorie. Prin protejarea acetilcolienesterazei, aceasta planta poate avea proprietati terapeutice pentru persoanele cu deficiente cognitive si pentru persoanele afectate de memorie.

DESCOPERA PROPRIETATILE MIRACULOASE ALE LAVANDEI

Ce se intampla daca consumi zilnic extract de MUIRA PUAMA. Reguli de consum

Ca orice planta care ajuta la circulatia sanguina in zona intima, daca e consumata in exces, medicii au evidentiat o serie de reactii adverse usoare precum balonarea stomacului, disconfort, dispepsie, greata, eructare, migrena, dureri de cap, nervozitate si agitatie.

Intr-un studiu de toxicitate la voluntari sanatosi care au luat o doza de 25 ml de preparat combinat cu extract de Catuama (continand 0,875 ml de P. olacoides) de doua ori pe zi timp de 28 de zile, nu au fost raportate reactii adverse severe sau modificari hematologice si biochimice.

Intr-un studiu pilot, Revactin (fiecare capsula care contine 125 mg de muira puama, precum si alte ingrediente farmaceutice active) a fost luata in doza de 2 capsule de doua ori pe zi timp de 3 luni; o doza zilnica totala de muira puama de 500 mg nu a dus la reactii adverse severe.

AFLA TOT CE AI NEVOIE SA STII DESPRE ALOE VERA

Bibliografie:

Antunes, E., Gordo, W. M., de Oliveira, J. F., Teixeira, C. E., Hyslop, S., and De, Nucci G. The relaxation of isolated rabbit corpus cavernosum by the herbal medicine Catuama and its constituents. Phytother.Res. 2001;15(5):416-421. View abstract.

da Silva, A. L., Piato, A. L., Bardini, S., Netto, C. A., Nunes, D. S., and Elisabetsky, E. Memory retrieval improvement by Ptychopetalum olacoides in young and aging mice. J Ethnopharmacol. 2004;95(2-3):199-203. View abstract.

Siqueira, I. R., Cimarosti, H., Fochesatto, C., Nunes, D. S., Salbego, C., Elisabetsky, E., and Netto, C. A. Neuroprotective effects of Ptychopetalum olacoides Bentham (Olacaceae) on oxygen and glucose deprivation induced damage in rat hippocampal slices. Life Sci 8-27-2004;75(15):1897-1906. View abstract.

Siqueira, I. R., Fochesatto, C., da Silva, A. L., Nunes, D. S., Battastini, A. M., Netto, C. A., and Elisabetsky, E. Ptychopetalum olacoides, a traditional Amazonian "nerve tonic", possesses anticholinesterase activity. Pharmacol.Biochem.Behav 2003;75(3):645-650. View abstract.

Waynberg J. Aphrodisiacs: contribution to the clinical validation of the traditional use of Ptychopetalum guyanna. The First International Congress on Ethnopharmacology 1990;

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

newsletter