Tratament eficient pentru cresterea genelor

Publicat la: 30/06/2017

Tratament eficient pentru cresterea genelor

Te-ai confruntat cu o problema de sanatate care a determinat caderea masiva a genelor sau, pur si simplu, Natura n-a fost prea darnica din acest punct de vedere? Iata ce e bine sa stii despre gene pentru a intelege cum le poti ajuta sa creasca.

Sanatatea genelor

Chiar daca, in prezent, genele intereseaza mai ales din punct de vedere estetic, ele fac mai mult decat sa ne infrumuseteze ochii. Rolul lor este de a ne proteja ochii de impuritati sau de tot felul substante care i-ar putea irita prin contact direct. De altfel, ca efect al strategiei de aparare, genele ce garnisesc pleoapa superioara sunt mai dese decat cele de la nivelul pleoapei inferioare. Mai exact, sunt genele din partea de sus a pleoapei sunt de doua-trei ori mai dese decat cele din partea de jos – 200-300 fata de 100. De asemenea, genele sunt mai lungi si mai groase in partea de mijloc si mai subtiri si mai scurte spre marginile ochilor.
Genele, ca si parul ori sprancenele, au un ciclu de viata bine stabilit si cad periodic. Astfel, este normal sa pierdem zilnic intre una si cinci gene - desi daca pierdem zilnic cate cinci gene, este destul de probabil sa ne confruntam cu o problema de sanatate care genereaza caderea lor.
Genele ni se innoiesc o data la trei luni, acesta fiind motivul pentru care nu ajung sa depaseasca, in medie, mai mult de un centimentru in lungime. Ca si parul, evolutia genelor traverseaza trei faze: faza anagena (de crestere), faza catagena (intermediara, de tranzitie) si faza telogena (de repaus). Iar cercetatorii au observat ca, in oricare dintre aceste faze, 90 % din gene se afla intr-un stadiu crestere activa, alungindu-se cu aproximativ 1,6 mm pe zi.

Tratament cresterea genelor

Genele sunt alcatuite, in proportie de 97%, din keratina (o proteina) si din apa. Asadar, pentru ca genele sa ramana sanatoase este foarte important mai ales ca procesul de sinteza a keratinei sa decurga normal, sa nu existe probleme de sanatate care sa afecteze foliculii genelor (conjunctivite, blefarite, keratite) si sa fie asigurata, periodic, igiena locala si hidratarea genelor cu produse care nu irita ochii.
De asemenea, este important sa se evite artificiile de „infrumusetare”, precum aplicarea de gene false sau folosirea ondulatorului de gene, care nu vor face decat sa le deterioreze.

Avantajele serului pentru cresterea genelor

Formulele de seruri si de geluri cu efecte dovedite de stimulare a cresterii genelor contin, in general, substante nutritive si hidratante pentru gene. In particular, o parte dintre serurile dedicate cresterii genelor contin un asa-numit „factor de crestere”, patentat de unii dintre producatorii de astfel de produse.
Se pare ca substanta-minune este una folosita in tratarea glaucomului, observandu-se ca unul dintre efectele secundare ale tratamentului este alungirea si ingrosarea genelor.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
RILASTIL AQUA INTENSE 72 h Gel-crema hidratanta, 40ml

RILASTIL AQUA - INTENSE este un gel-crema intensiv hidratant cu...

69,50 RON
La Roche Posay EFFACLAR Duo(+) Crema corectoare semne post acnee, 40ml

La Roche Posay EFFACLAR Duo(+) Crema corectoare anti-imperfectiuni, anti...

61,40 RON
newsletter