Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Arborele de Manuka - Minunea naturii de la Antipozi

Arborele de Manuka - Minunea naturii de la Antipozi

Australia, sau Tara de la Antipozi are o poveste care incepe demult, din perioada Jurasicului, din vremea dinozaurilor, cand micul continent s-a rupt de restul lumii. Aceasta separare din vechiul continent Pangaea a fost benefica, pentru ca fauna si flora s-au dezvoltat independent, facand unic acest colt al Terrei. In Australia s-au dezvoltat si s-au format o multime de plante unicat, sau soiuri de plante cu o tipicitate aparte. In Australia in general nimic nu seamana cu flora si fauna din restul continentelor pentru ca acest teritoriu inconjurat de ape nu a fost deranjat mii de ani.

In special clima specifica si asezarea geografica au facut din acest loc ceva deosebit. O aventura in zona de stepa sau pur si simplu o plimbare intr-o zi printre padurile tropicale, sau o scufundare in apropiere de Marea Bariera de corali a facut din acest continent sa fie tot mai atragator. Fotografii cu Ayers Rock sau in alte locuri emblematice din Australia a transformat acest continent intr-un fenomen. In jurul acestor pamanturi s-au creat si se scriu in continuare povesti si legende.

Australia incepe in momentul in care e descoperita de James Cook, omul care pune Tara de la Antipozi in lume si aduce emisfera sudica in atentia Europei. Cea mai mare stanca solitara se gaseste in Australia. iar in cazul in care vorbim si de alte minuni naturale, acest continent fascineaza si azi datorita multitudinii de plante cu efect terapeutic.

Arborele de Manuka sau arborele de ceai al Australiei a fost folosit inca de pe vremea lui James Cook, ca si remediu impotriva scorbutului. Astazi, medicina moderna foloseste de la arborele de Manuka frunzele, scoarta, sucul si semintele.

Uleiul esential este obtinut din frunze si din ramurile terminale. Printre compusii sai activi se numara : taninii, flavonoidele si un agent antibacterian numit leptospermona. Mierea obtinuta din florile arborelui de Manuka are multiple utilizari medicinale.Extractul din arborele de Manuka are efect regenerator pentru ten si are proprietati antibacteriene. Curata in profunzime pielea si elimina bacteria care provoaca acneea. Sa nu uitam ca din polenul florilor de Manuka se face una dintre cele mai cunoscute tipuri de miere din toata lumea.

Pana in prezent se stie de exemplu ca florile, frunzele dar si alte parti ale arborelui de Manuka au multiple beneficii pentru organismul uman. Infuzia din aceasta planta intr-un ceai sau o lingura de miere de Manuka poate ajuta la obtinerea unui somn odihnitor si profund. Extractele naturale din Manuka ajuta de asemenea la tratarea eficienta a ranilor si a arsurilor superficiale, amelioreaza efectele devastatoare ale paradontozei, intareste imunitatea si previne infectiile respiratorii si se constituie in remediu natural impotriva afectiunilor gastro-intestinale.

Totodata extractele de Manuka sunt recunoscute pentru faptul ca ajuta la distrugerea unor microorganisme periculoase, cum ar fi: E. Coli, Staphilococus Aureus, Streptococus Fecalis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Listeria monocytogenes, Klebsiella pneumoniae, Helicobacter pylori, Clostridium difficile, Bacillus stearothermophilus, Acinetobacter baumannii.

Despre Australia

Australia este a sasea tara din lume ca marime si cel mai mic continent. Este, de asemenea, cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos. Contine mai mult desert decat orice alt continent: doua treimi din suprafata este arida sau semiarida.

Are o linie de coasta foarte scurta pentru o suprafata atat de mare: in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian, sunt foarte putine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coasta. Cel mai inalt varf australian, Varful Kosciusko din Alpii Australieni de la granita dintre New South Wales si Victoria are o inaltime de numai 2.228 m, mai putin de jumatate din inaltimea Mont Blanc-ului.

Australia este singurul continent si singura tara din lume cu lacuri roz, formate in mod natural datorita unei alge care traieste in aceasta regiune in apa lacurilor si care secreta un pigment rosu in apa care devine roz prin diluare. Parcul National Murray Sunset din Victoria are cel mai mare lac roz. Lacuri roz dar mai mici ca dimensiune se mai gasesc in Australia de Vest si Australia de Sud.

In top 10 cu cele mai veninoase animale din lume, cele mai multe animale cu potential letal pentru om, 5 la numar, sunt doar din Australia. Acest lucru face din Australia una dintre cele mai periculoase tari pentru a trai si locui.

Insula Fraser de pe coasta sudica a statului Queensland este cea mai mare insula de nisip si singura insula din lume care sustine o padure tropicala. Intreaga insula este alcatuita din nisipul care a fost depozitat pe rocile vulcanice in ultimii 750 000 de ani.

6 ianuarie 2020

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.