Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cedru: proprietati calmante si de echilibrare a sistemului nervos

Cedru: proprietati calmante si de echilibrare a sistemului nervos

Cedrul este un copac ce are proprietati uimitoare pentru sanatate. uleiul de cedru face adevarate minuni pentru starea de spirit si alunga supararea. Arborii de cedru sunt conifere, perene si fac parte din familia chiparosilor. Acestia se adapteaza usor la climatele extreme si se dezvolta bine in diferite tipuri de sol. Cedrul poate creste de la 16 m pana la 100 m inaltime. Este o specie de conifere cu o durata foarte lunga de viata astfel ca unii copaci ajung si pana la 900 de ani. Datorita aromei sale puternice de la cedru se folosea uleiul esential inca din cele mai vechi timpuri.

La ce este bun uleiul de cedru?

Uleiul de cedru se considera a fi unul dintre primele uleiuri esentiale extrase din natura. Asa se explica faptul ca egiptenii l-au incorporat in ritualurile lor de imbalsamare. Acesta este foarte cunoscut pentru beneficiile sale multiple, avand proprietati antiinflamatorii, antispastice, antifungice, tonice, astringente, diuretice, sedative si insecticide.

Aceste caracteristici impresionante ale uleiului de cedru ofera un ajutor de pret pentru o multime de probleme de sanatate cum ar fi: eczemele pielii, caderea parului, infectii, stres si altele. Acest ulei esential poate ajuta la combaterea naturala a moliilor si paraziților din casa si scade riscul de aparitie a mucegaiului. Uleiul esențial de cedru este extras din lemnul de cedru, care este un copac conifer vesnic verde. Principalele componente ale uleiului esential de cedru sunt alpha-cedrene, beta-cedrene, cedrol, sesquiterpenes, thujopsene si widdrol.

Acesta are nenumarate beneficii pentru sanatatea fizica si psihica:

amelioreaza problemele pielii
stimuleaza cresterea parului
amelioreaza uscaciunea scalpului
are proprietati antiseptice naturale
amelioreaza durerile articulare
reprezinta un odorizant natural
este un sedativ natural
este un diuretic natural
imbunatateste capacitatea de concentrare
usureaza tusea
alunga insectele nedorite
amelioreaza stresul
combate infectiile fungice
este de ajutor in combaterea acneei

Cedru - un remediu natural eficient pentru diferite afectiuni 

Eczemele
Eczemele determina uscaciune, inrosire, mancarimi si crapaturi pielii. Uleiul extras din lemnul de cedru ajuta la diminuarea inflamatiilor. Acesta poate fi adaugat in lotiuni sau sapun, masand zonele afectate sau poate fi amestecat cu un ulei de baza folosind cate cinci picaturi de ulei in apa de baie.

Caderea parului
Uleiul esential de cedru stimuleaza foliculii de par si intensifica circulatia sangelui la nivelul scalpului, incetinind astfel procesul de cadere. Acesta este recomandat de medici pentru diferite tipuri de alopecie.

Pentru cresterea parului este ideala o combinatie intre uleiul esential de cedru, cu uleiul esential de cimbru, rozmarin si lavanda. Aceasta ajuta la o intensificare a procesului de crestere cu pana la 45%, in 7 luni. Urmeaza acest tratament cu incredere, maseaza-ti scalpul si lasa sa actioneze pentru 30 de minute inainte de clatire.

Scalpul uscat
Uleiul esential de cedru imbunatateste starea scalpului uscat stimuland totodata circulatia sanguina. Acesta are foarte bune proprietati antifungice si hidratante.

Proprietati antiseptice
Cedrul se foloseste in scop dermatologic datorita numeroaselor beneficii pentru piele, dar si pentru proprietatile sale antiseptice. Uleiul esential de cedru poate preveni dezvoltarea microorganismelor ce pot dauna sanatatii pielii. In combinatie cu un ulei purtator pentru aplicatii topice ajuta la dezinfectarea ranilor si zgarieturilor prevenind aparitia infectiilor.

Este eficient in caz de artrita
Inflamatia articulatiilor si a tesuturilor sunt simptomele artritei, ceea ce duc la dureri si disconfort. Uleiul de cedru este un remediu natural excelent pentru artrita datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Acesta usureaza durerile articulare sau musculare si este foarte apreciat pentru beneficiile sale terapeutice. Folosindu-l extern reduce inflamatiile, diminueaza rigiditatea si disconfortul. Il puteti aplica pe zonele cu probleme sau puteti adauga in apa de baie 10 picaturi de ulei de cedru

Este un odorizant natural
Uleiul esential de cedru este reconfortant datorita aromei sale lemnoase. Adauga un ton cald amestecurilor de parfumuri si alte uleiuri. Actioneaza ca un odorizant natural si improspateaza aerul.

Are proprietati sedative
Aromaterapia reprezinta utilizarea uleiurilor esentiale pentru a imbunatati starea de bine psihica si fizica. Acesta calmeaza si relaxeaza imediat, indepartand orice urma de suparare. Uleiul de cedru are ”efecte sedative semnificative” si poate fi folosit si pentru tulburarile de somn. Acesta trebuie diluata inainte de culcare pentru obtinerea efectelor sedative.

Are proprietati diuretice
Compusii activi din uleiul esential de cedru au puternice calitati diuretice, astfel ca mareste frecventa urinarilor ajutand organismul sa elimine toxinele si excesul de apa.

Usureaza tusea
Datorita proprietatilor antispastice, se foloseste cu succes pentru indepartarea tusei. Maseaza-te usor cu 2 picaturi amestecate cu un ulei purtator pe piept si pe gat. Aplica-l in strat subtire in zona narilor si vei putea respira mai bine daca ai nasul infundat.

Posibile efecte adverse
Acest ulei ar trebui sa fie folosit doar extern deoarece nu este sigur sa se consume intern. In caz contrar, pot aparea efecte nedorite, cum ar fi: greata, varsaturi, sete excesiva sau ingreunarea digestiei. Femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca uleiul esențial de cedru datorita aromei sale foarte intense.

Daca este folosit in concentratii mari, uleiul esential de cedru poate provoca iritatii ale pielii. Este recomandat sa diluezi intotdeauna cu un ulei purtator cum este cel de cocos sau masline, inainte de a fi aplicat direct pe piele. Evita zona ochilor sau alte zone sensibile. Nu lasa uleiul esential de cedru la indemana copiilor sau a animalelor de companie.

Cedrul este valorificat in principal pentru lemnul sau, care este folosit in constructii, mobilier, parchete si multe alte scopuri. In plus, cedrul are si valoare ornamentala, fiind utilizat in parcuri si gradini pentru umbra sa si pentru frumusetea sa. Cedrul are, de asemenea, si beneficii medicinale. Uleiul esential obtinut din cedru are proprietati antiseptice si antiinflamatorii si poate fi utilizat pentru a trata diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele si psoriazisul. De asemenea, uleiul de cedru poate fi utilizat pentru a reduce tensiunea arteriala si a calma anxietatea. Semintele de cedru sunt comestibile si sunt utilizate in bucatarie pentru a face ulei de cedru sau pentru a fi adaugate in diverse preparate culinare, precum salate, deserturi si prajituri.

10 ULEIURI ESENTIALE care contin esteri precum frunzele de cedru

1. Uleiul esential de eucalipt este indicat atunci cand vrei sa scapi de starile gripale, de raceala, atunci cand nu poti respira corect din cauza unor alergii sau probleme de sanatate usoare. De asemenea, te poate ajuta sa scapi si de tusea suparatoare, dar si de durerile de cap. Te ajuta sa ameliorezi starile de migrena, de oboseala cronica.

2. Ulei esential de patchouli are note lemnoase si usor condimentate, fiind de ajutor in reducerea stresului si a anxietatii. In plus, uleiul esential de patchouli are si proprietati antibacteriene asa ca daca iti masezi mainile cu el scapi de problemele legate de diferiti germeni sau virusi.

3. Ulei esential de salvie este un ulei esential care te ajuta sa reduci valoarea tensiunii arteriale, fiind benefic atunci cand vrei sa te relaxezi si sa scapi de stres. 

4. Ulei esential de portocala te ajuta sa reduci nivelul de anxietate si sa te simti mai calm. In plus te trimite cu gandul la copilarie si Craciun alaturi de cei dragi. Are un puternic impact terapeutic.

5. Ulei esential de rozmarin te ajuta sa scapi de oboseala si sa te simti mai energic, in timp ce poate contribui si la stimularea sistemului nervos si a capacitatii de concentrare.

6. Ulei esential de scortisoara se poate folosi pentru a reduce starile de frustrare si pentru a te putea concentra mai bine in timpul zilei.

7. Ulei esential de lemn de santal te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit, dar este ideal si pentru aromaterapie si sedinte de masaj.

8. Ulei esential de lamaie este de ajutor atunci cand vrei sa scapi de stres si de starile de anxietate, fiind extrem de benefic pentru starea ta de bine.

9. Ulei esential de musetel este extrem de benefic atunci cand vrei sa te odihnesti si sa ai un somn linistit. Totodata, acesta poate fi de ajutor in reducerea anxietatii.

10. Ulei esential de iasomie este considerat un afrodisiac, fiind extrem de benefic pentru a-ti stimula starea de bine. Dupa o sedinta de aromaterapie cu ulei esential de iasomie, te vei simti revigorat si pozitiv.

4 martie 2023
Comentarii
Lasă un comentariu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.