Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Deficitul caloric: Ce alimente sa consumi ca sa slabesti sanatos

Deficitul caloric: Ce alimente sa consumi ca sa slabesti sanatos

Postat in: Dieta si sport
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 6 februarie 2023 Ultima actualizare: 9 februarie 2023

A pierde in greutate fara a urma o dieta specifica implica reducerea ireversibila a aportului de calorii, astfel incat sa nu depaseasca caloriile pe care le ardeti pe parcursul zilei. Corpul nostru are o rata metabolica, iar caloriile pe care le consumam sunt inlaturate prin activitate fizica, chiar si prin cea banala, precum cum ar fi urcatul scarilor sau mersul pe jos la locul de munca. Daca consumam mai putine calorii decat corpul arde, atunci intram in deficit caloric.

Poti fi in deficit caloric daca nu faci miscare, limitand doar caloriile?

In mod logic, fara exercitii fizice este mai complicat. Daca rata metabolica de repaus este de 1.700 si nu faceti exercitii fizice, atunci va trebui sa urmati o dieta formata din 1.600 calorii, pentru a obtine un deficit zilnic de calorii de aproximativ 100 kilocalorii. Dar nu trebuie sa apara infometarea, deoarece nu este deloc o masura sanatoasa si in plus, exista o serie de alimente cunoscute pentru numarul redus de calorii pe care il au. Marile schimbari ale stilului de viata incep prin modificari in alimentatie. Fara hrana sanatoasa, nu putem pierde in kilograme, desi in lipsa sportului, dar cu adoptarea unui regim alimentar variat si echilibrat, se poate reduce excesul de kilograme. Prin urmare, alimentatia este fundamentala in orice proces de pierdere a surplusului de greutate.

Alimente care se pot include intr-o dieta pentru slabit

Urmatoarele alimente contin mai putin de 50 de calorii la 100 de grame si, avand in vedere ca un adult poate manca pana la 2.250 de calorii pe zi (facand sport in mod regulat), imaginati-va toate combinatiile pe care le puteti face cu aceasta lista de alimente. Desigur, vorbim tot timpul despre incarcatura calorica pe care o au in stare bruta (adica in stare naturala, fara uleiuri, condimente etc), astfel incat modul in care le gatiti va afecta numarul finit de calorii (de exemplu, daca adaugati o lingurita de ulei, de orice tip, aveti deja un plus de 100 calorii). Iata 17 alimente care pot fi adoptate in dietele ce se bazeaza pe deficit caloricꓽ

Telina - Cu doar 11 kcal, telina are cantitati mari de calciu, potasiu, magneziu, sodiu si fosfor si este, de asemenea, un diuretic excelent (care ne ajuta sa evitam retentia de lichide).

Scoici - Iubitorii de fructe de mare si fructe de mare vor fi mai mult decat fericiti sa stie ca o scoica are doar 48 kcal. In plus, scoicile contin fier, potasiu si calciu, au, de asemenea, proprietati antioxidante.

Morcov - Cunoscut pentru imbunatatirea vederii (datorita cantitatii de beta-caroten si vitamina A), aceasta leguma este, de asemenea, bogata in potasiu si fosfor, furnizand energie. Cu toate acestea, morcovii contin zahar, prin urmare, nu trebuie exagerat cu consumul acestora, in special in cazul persoanelor care au diabet.

Capsuni - Capsunile sunt o sursa excelenta de fibre, vitamina C, potasiu si antioxidanti. Fiecare contine doar aproximativ 36 kcal si sunt la fel de bogate in nutrienti si cand se adauga in iaurturi sau smoothie-uri. De asemenea, aceste fructe ajuta la o digestie buna, astfel incat acestea vor fi desertul perfect al oricarei mese.

Broccoli - Cu doar 26 kcal, broccoli intareste sistemul imunitar si previne constipatia, printre multe alte beneficii. Daca nu sunteti fan al acestui aliment, retineti ca exista multe retete cu broccoli, pe care le puteti experimenta.

Dovlecei - 95% din aceasta leguma este apa, desi este, de asemenea, bogata in fibre si are abia 17 kcal. Daca sunteti unul dintre cei care practic il utilizeaza doar pentru a face supe creme, inovati si cautati noi retete cu dovlecei pentru a face acest aliment mai atractiv.

Pepene verde - Este unul dintre fructele care hidrateaza organismul, intrucat este alcatuit din apa, intr-o proportie de peste 50%. In plus, pepenele verde nu are grasimi si are doar 20 kcal. Deci, in timpul verii, bucurati-va si includeti cateva bucati proaspete de pepene verde la micul dejun sau la gustare.

Pepene galben - Fratele precedentului, pepenele galben are, de asemenea, foarte putine calorii, mai exact doar 27 kcal. Este, de asemenea, bogat in beta-caroten, vitamina C, potasiu, fosfor, calciu, vitamina C, si vitamina B2, magneziu.

Ciuperci - Nu doar ca sunt o sursa excelenta de proteine, insa ciupercile au si putine calorii, ajutand la obtinerea satietatii.

Conopida - Cu doar 18 kcal la 100 de grame, conopida este utilizata pe scara larga in bucatarie ca un substitut pentru alte alimente, cum ar fi orezul sau ca un fel de mancare principal. Exista multe retete diferite cu conopida, din care puteti alege. Leguma este, de asemenea, bogata in vitamine si minerale.

Muraturi - Muraturile sunt benefice in diete, insa cu conditia ca zaharul si sarea din compozitie sa fie intr-o cantitate moderata.

Vinete - Aceasta leguma are, de asemenea, un continut ridicat de apa (reprezinta 92% din greutatea sa), o multime de fibre si doar 20 kcal. Este, de asemenea, foarte versatila in ceea ce priveste retetele pe care le puteti incerca.

Rosii - Reginele oricarei salate - rosiile – sunt bogate in vitamina A si C, avand o versatilitate foarte mare in ceea ce priveste preparatele ce le includ.

Spanac - Spanacul are un aport caloric foarte mic (22 kcal brut) si este o sursa excelenta de fier, contribuind si la cresterea fortei musculare.

Afine - Afinele contin o cantitate mare de fibre, care produc satietate. De asemenea, au putine calorii, pe langa celelalte beneficii pe care le au, ceea ce le face potrivite pentru a fi incluse in dieta.

Salata verde - Salata verde are doar 16 kcal la 100g, fiind bogata in vitamina A, B, C si e si ajuta la reglarea constipatiei.

Anghinare - Anghinarele au proprietati diuretice si digestive si elimina, de asemenea, grasimile, dar, totodata, ofera si satietate.

Deficitul caloric nu se recomanda doar in curele de slabire, ci oricui doreste sa adopte un stil de viata sanatos. Activitatea fizica zilnica insotita de o alimentatie echilibrata (compusa din 3 mese si 1-2 gustari) sunt arme care lupta impotriva obezitatii, colesterolului si implicit pot preveni aparitia anumitor afectiuni, printre care si cele cardiovasculare.

Cum sa faci un detox corect pentru organism 

Detoxifierea organismului va induce o stare generala de bine, atat la nivel fizic cat si la nivel psihic, cel mai important aspect fiind faptul ca imbunatateste considerabil starea de sanatate. Prin acest proces, organele principale responsabile cu eliminarea reziduurilor din organism, ficatul si rinichii, isi vor indeplini functiile la capacitate maxima, va fi favorizata oxigenarea la nivel celular si, astfel, organismul se va bucura de un surplus de energie.Functiile sistemului imunitar vor fi mult imbunatatite si organismul va capata rezistenta in fata bolilor. Un alt mare beneficiu adus sanatatii este reglarea tranzitului intestinal si curatarea colonului, aspecte care, implicit, favorizeaza si pierderea surplusului de kilograme.

Totodata, starile depresive vor fi anihilate, calitatea somnului va creste surprinzator, iar pielea se va curata si va capata un aspect luminos.Detoxifierea organismului presupune, in primul rand, adoptarea unui stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie sanatoasa si practicarea sportului. Se recomanda consumarea alimentelor in stare cat mai naturala, a fructelor si a legumelor proaspete si hidratarea corespunzatoare a organismului cu apa, supe, ceaiuri sau sucuri naturale, preparate acasa.

Sustinerea intregului proces poate fi stimulata cu ajutorul saunei, a hidrocolonoscopiei, a masajului limfatic si a exfolierii corporale. Detoxifierea va fi mult imbunatatita daca in paralel se vor consuma ceaiuri cu efect usor laxativ, de preferat bazate pe ingrediente provenite din culturi organice. Alaturi de ceai verde, ghimbir, urzica si papadie, cele mai puternice ingrediente ale ceaiurilor cu rol detoxifiant asupra colonului sunt psylliumul si triphala, un amestec ayurvedic din 3 plante terapeutice originare din India.Ficatul, cel mai mare organ intern, responsabil cu peste 500 de functii, este centrul de reciclare al organismului, acesta filtrand toxinele si redirectionandu-le catre sistemul excretor.

Cu toate ca celulele hepatice au capacitatea de a se regenera, fara o curatare constanta, ficatul poate obosi si poate intoarce toxinele in corp.Rinichii fac parte din aparatul excretor si sunt responsabili cu curatarea sangelui de substante nocive si formarea urinei, prin urmare, o disfunctie la nivelul acestora impiedica autocuratarea organismului. Pentru a detoxifia aceste doua organe, cele mai eficiente remedii sunt bazate pe ceaiuri si suplimente alimentare ce au la baza ingrediente cu actiune hepatoprotectoare si diuretica, de preferat din culturi organice.

Bibliografie:

Wright, Margaret E.; Chang, Shih-Chen; Schatzkin, Arthur; Albanes, Demetrius; Kipnis, Victor; Mouw, Traci; Hurwitz, Paul; Hollenbeck, Albert; Leitzmann, Michael F. (15 February 2007). "Prospective study of adiposity and weight change in relation to prostate cancer incidence and mortality";
"Defining Adult Overweight and Obesity". Centers for Disease Control and Prevention. 7 June 2021. Archived from the original on 28 September 2021;
"Metabolic syndrome – PubMed Health". Ncbi.nlm.nih.gov. National Center for Biotechnology Information. Archived from the original on 5 February 2011;
Omega-3 fatty acids Archived 9 July 2008 at the Wayback Machine. Umm.edu (5 October 2011);

 

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 7 total

Pagina