Util: Cum sa alegi dispozitivele pentru cantarire atunci cand tii diete
Atunci cand setezi ziua pentru cantarire, este recomandat sa alegi o zi lucratoare. Aceste zile sunt aproape intotdeauna structurate de munca si rutina, astfel incat cantarirea poate fi usor integrata in viata de zi cu zi. In weekend, pericolul de a neglija si de a manca mai mult decat in timpul saptamanii este mai mare, astfel incat ar putea fi util sa te cantaresti in mod regulat in zilele de sambata sau duminica pentru a avea un control, de asemenea, al zilelor libere. Folosirea cantarelor este un mod excelent de a-ti monitoriza greutatea si de a-ti controla starea de sanatate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa utilizezi cantarele intr-un mod eficient pentru a-ti monitoriza greutatea si sanatatea:
Sfaturi pentru utilizarea unor cantare pentru controlul greutatii
Stabileste-ti un obiectiv de greutate
Inainte de a incepe sa te cantaresti, ar trebui sa-ti stabilesti un obiectiv de greutate. Acest obiectiv ar trebui sa fie realizabil si sa fie un numar realist la care poti ajunge intr-un interval de timp rezonabil.
Pastreaza o rutina de cantarire
Stabileste o zi a saptamanii in care te vei cantari si respecta aceasta rutina. De exemplu, poti alege sa te cantaresti in fiecare sambata dimineata.
Cantareste-te la aceeasi ora a zilei
Este important sa te cantaresti la aceeasi ora a zilei de fiecare data cand te cantaresti. Acest lucru te va ajuta sa obtii o imagine mai precisa a greutatii tale, deoarece greutatea ta poate varia in functie de momentul zilei.
Cantareste-te in aceleasi conditii
Incearca sa te cantaresti in aceleasi conditii de fiecare data. De exemplu, imbraca-te in acelasi fel si foloseste aceeasi cantitate de alimente si bauturi inainte de a te cantari.
Inregistreaza-ti greutatea
Inregistreaza-ti greutatea de fiecare data cand te cantaresti. Acest lucru te va ajuta sa vezi progresul pe care il faci catre obiectivul tau de greutate si sa identifici orice variatii neobisnuite in greutatea ta.
Foloseste o aplicatie de monitorizare a greutatii
Exista multe aplicatii disponibile pentru monitorizarea greutatii si a sanatatii. Acestea te pot ajuta sa-ti inregistrezi greutatea si sa-ti urmaresti progresul in timp.
Intelege ca greutatea nu este singurul factor important
Este important sa intelegi ca greutatea nu este singurul factor important in ceea ce priveste sanatatea ta. Ar trebui sa iei in considerare si alti factori precum nivelul de activitate fizica, alimentatia si starea ta de sanatate generala.
Cum sa te cantaresti corect
Cantarirea corecta inseamna, de asemenea, cantarirea in aceeasi stare fizica si in aceleasi conditii, astfel incat rezultatele sa nu fie modificate de nicio greutate suplimentara.
Poarta o vestimentatie cat mai sumara, de exemplu in lenjerie intima. Mergi la baie pentru a golica vezica urinara, astfel incat excesul de lichide sa nu modifice greutatea. Pentru a te cantari corect, cantareste-te intotdeauna in aceeasi zi in acelasi timp. Greutatea corporala variaza de la 2 la 3 kg pe zi, in functie de:
Cantitatea de lichide ingerate si eliminate
Retentie de apa
Depozitele de glicogen sunt umplute prin cresterea aportului de carbohidrati
Acesta este motivul pentru care trebuie sa te cantaresti intotdeauna in acelasi timp, in cel mai bun caz dimineata dupa trezire, deoarece greutatea corporala nu a fost inca afectata de fluctuatiile naturale ale zilei. Pentru a obtine un rezultat cat mai fiabil posibil, se recomanda setarea unei zile din saptamana pentru cantarire. Acest lucru lasa suficient timp pentru a putea observa succesul pe termen lung in cresterea sau pierderea in greutate si iti permite sa iti mentii motivatia pe tot parcursul saptamanii.
Daca te cantaresti in fiecare zi, ar trebui sa iei in considerare cauzele posibilelor schimbari de greutate si sa nu devii obsedati de fiecare rezultat. De asemenea, daca iti verifici zilnic greutatea, poti calcula greutatea medie saptamanala pentru a obtine o idee generala si o tendinta de baza in cresterea sau scaderea in greutate. Pentru a te cantari in mod corect, urmeaza acesti pasi:
Aseaza cantarul pe o suprafata plana si solida, cum ar fi podeaua.
Asigura-te ca nu exista obiecte pe cantar sau in apropierea lui care ar putea afecta masuratorile.
Dezbraca-te sau imbraca-te in haine usoare si confortabile. Ideal ar fi sa te cantaresti intr-o imbracaminte lejera, de exemplu, in fiecare zi imbracat cu acelasi tip de pijamale sau cu acelasi costum de baie.
Stai cu picioarele impreunate si centrul de greutate distribuit egal pe ambele picioare. Asigura-te ca greutatea ta este distribuita uniform pe suprafata cantarului.
Ramai cat mai fix pe cantar, fara a te balansa sau a te misca in timp ce se efectueaza masuratorile.
Asteapta ca dispozitivul sa se stabilizeze si sa iti afiseze greutatea. Acest proces poate dura cateva secunde.
Noteaza-ti greutatea si, daca utilizezi o aplicatie sau un jurnal de monitorizare a greutatii, introdu aceasta informatie.
Cantar de bucatarie – un alt mijloc pentru mentinerea greutatii
Cantarele de bucatarie sunt o modalitate excelenta de a te ajuta sa iti mentii greutatea pentru ca iti permit sa masori cantitatea exacta a alimentelor pe care le consumi. In acest fel, poti controla numarul de calorii pe care le consumi in fiecare zi, ceea ce poate fi esential in atingerea si mentinerea unei greutati sanatoase. Iata cum poti utiliza cantarele de bucatarie pentru a te ajuta sa iti mentii greutatea:
Cumpara cantare de bucatarie precise si usor de utilizat. Acestea pot fi digitale sau analogice si pot masura in diverse unitati de masura. Foloseste cantarele pentru a masura cantitatea exacta de alimente pe care o consumi. De exemplu, poti masura cantitatea de paste, orez, legume sau fructe pe care le consumi intr-o singura masa.
Inregistreaza cantitatea de alimente si caloriile pe care le consumi intr-un jurnal alimentar sau intr-o aplicatie de monitorizare a alimentatiei. Astfel, poti urmari cu usurinta cate calorii consumi in fiecare zi si poti face ajustari in consecinta.
Utilizeaza cantarele pentru a portiona mesele tale, astfel incat sa eviti supraalimentarea. De exemplu, daca vrei sa mananci o portie de carne, cantareste exact cantitatea de carne pe care o vei consuma si asigura-te ca portia ta te ajuta cu necesarul tau caloric, in caz contrar, redu portiile sau fa-le mai consistente.
Foloseste cantarele pentru a masura gustarile si aperitivele. De multe ori, acestea pot fi surse importante de calorii si grasimi nesanatoase.
Ce contine planta de anghinare? Cum te ajuta aceasta planta in diete
Planta de aghinare contine polifenoli, acid folic, vitaminele A, B 6 si B12, C, K, fosfor, fier, flavonoide, mangan, fibre si e bogata in inulina. Inulina stimuleaza sistemul imunitar, faciliteaza tranzitul intestinal si ajuta la asimilarea magneziului si calciului. In plus planta are putine grasimi saturate si colesterol, contine tiamina, riboflavina, niacina. Pe scurt, planta are cei mai multi antioxidanti dintre toate legumele, ceea ce inseamna ca ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de aparitia multor boli.
Vitamina C din anghinare este eficienta in mucozita, fibroze, cancer de san, iar extractul din frunzele de anghinare sunt folosite pentru a induce moartea celulelor bolnave si regenerarea celulara, dar si la proliferarea celulelor atunci cand sunt injectate in masele canceroase.
Dincolo de beneficiile medicale, anghinarea este una dintre cele mai gustoase vegetale extrem de versatila in tot felul de retete gourmet si platinguri. Si atunci cand nu poate fi folosita cruda/proaspata imediat dupa recoltare, planta de aghinare se poate consuma si marinata in ulei, otet sau murata in diferite solutii saline. De la anghinare se consuma partea carnoasa a frunzelor si receptaculul floral (inima de anghinare). Anghinarea se poate consuma in diferite retete, in risotto, creme de prajituri, tarte, umpluta pentru diferite tipuri de carne.
Tu stii sa folosesti anghinarea in alimentatie?
Bibliografie:
Uhl P., Fricker G., Haberkorn U., Mier W. Current status in the therapy of liver diseases. International Journal of Molecular Sciences. 2014;
Mouzaki M., Allard J. Non-alcoholic steatohepatitis: the therapeutic challenge of a global epidemic. Annals of Gastroenterology.
Jadeja R., Devkar R. V., Nammi S. Herbal medicines for the treatment of nonalcoholic steatohepatitis: current scenario and future prospects. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2014;
Mulinacci N., Prucher D., Peruzzi M., et al. Commercial and laboratory extracts from artichoke leaves: estimation of caffeoyl esters and flavonoidic compounds content. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis.
Leung A. Y., Foster S. Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food. Drugs and Cosmetics.
Newall C. A., Anderson L. A., Phillipson J. D. Herbal Medicines: A Guide for Health-Care Professionals. London, UK.