Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile

7,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.12.2021

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile - Spring, Farmacia la Pret Mic

Calciu D3 Masticabil sunt comprimate masticabile utilizate in vederea prevenirii si tratarii deficientelor de vitamina D si calciu.


Ce este CALCIU D3 TAKEDA şi pentru ce se utilizează

CALCIU D3 TAKEDA sunt comprimate masticabile ce conţin calciu şi vitamina D3, care amândouă sunt substanţe importante în formarea oaselor. CALCIU D3 TAKEDA este utilizat în prevenţia şi tratamentul deficienţelor de calciu şi vitamina D, şi ca un supliment la tratamentul specific al osteoporozei.

Produsul Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Vitamine si minerale - Calciu - Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- prevenţia şi tratamentul deficienţelor de calciu şi vitamină D;

- suplimentare cu calciu şi vitamină D ca adjuvant la tratamentul specific al osteoporozei la pacienţii cu risc de deficienţă de calciu şi vitamină D.

Contraindicații

- în cazul în care aveți nefrolitiază;

- dacă suferiți de afecţiuni şi/sau condiţii care pot duce la hipercalciurie şi/sau hipercalcemie;

- în situația în care aveți reacție de hipersensibilitate la unul dintre componentele medicamentului;

... Citeste mai mult

- dacă aveți hipervitaminoză D.

... Citeste mai putin

Prospect: Informaţii pentru utilizator

CALCIU D3 TAKEDA 500 mg/200 UI comprimate masticabile

Calciu/Colecalciferol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este CALCIU D3 TAKEDA şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

3. Cum să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează CALCIU D3 TAKEDA

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este CALCIU D3 TAKEDA şi pentru ce se utilizează

CALCIU D3 TAKEDA sunt comprimate masticabile ce conţin calciu şi vitamina D3, care amândouă sunt substanţe importante în formarea oaselor. CALCIU D3 TAKEDA este utilizat în prevenţia şi tratamentul deficienţelor de calciu şi vitamina D, şi ca un supliment la tratamentul specific al osteoporozei.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

Nu utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

- dacă aveţi cantităţi excesive de calciu în sânge sau în urină;

- dacă aveţi tendinţa de formare de calculi renali;

- dacă aveţi cantităţi excesive de vitamină D în sânge;

- dacă sunteţi alergic la calciu, vitamină D, sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct.6).

Atenţionări şi precauţii

- dacă utilizaţi pe termen îndelungat. Vă rugăm să consultaţi medicul dumneavoastră;

- dacă luați tratament pentru boli de inimă (precum diuretice sau glicozide cardiace);

- dacă aveţi insuficienţă renală sau tendinţa la formare de calculi renali. Vă rugăm să consultaţi medicul dumneavoastră;

- dacă aveţi sarcoidoză (o afecţiune a sistemului imunitar în care pot creşte nivelurile de vitamină D în sânge). Vă rugăm să consultaţi medicul dumneavoastră;

- dacă sunteţi imobilizat la pat și aveți osteoporoză (oase fragile). Vă rugăm să consultaţi medicul dumneavoastră;

- dacă utilizaţi alte produse care conţin vitamină D. Dozele adiţionale de calciu şi vitamină D trebuie administrate sub strictă supraveghere medicală.

CALCIU D3 TAKEDA împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Carbonatul de calciu poate interfera cu absorbţia preparatelor de tetraciclină (antibiotice) dacă sunt administrate în acelaşi timp. Din acest motiv, preparatele de tetraciclină trebuie administrate cu cel puţin 2 ore înainte sau cu 4-6 ore după administrarea de CALCIU D3 TAKEDA.

Medicamentele care conţin bisfosfonaţi (medicamente pentru osteoporoză) trebuie administrate cu cel puţin o oră înainte de administrarea de CALCIU D3 TAKEDA.

Calciul poate reduce efectul levotiroxinei (medicament pentru glanda tiroidă). Din acest motiv, levotiroxina trebuie administrată cu cel puţin patru ore înainte sau patru ore după administrarea de Calciu D33 Masticabil.

Efectul chinolonelor poate fi redus dacă se administrează calciu în acelaşi timp. Chinolonele trebuie administrate cu cel puţin două ore înainte sau şase ore după administrarea de CALCIU D3 TAKEDA.

Alte medicamente care pot influenţa sau pot fi influenţate de CALCIU D3 TAKEDA sunt: diureticele tiazidice şi glicozidele cardiace (medicamente pentru inimă).

Glucocorticosteroizii sistemici (medicamente cu efect antiinflamator puternic) reduc absobția de calciu. În cazul administrării concomitente, poate fi necesară creşterea dozelor de CALCIU D3 TAKEDA.

Tratamentul concomitent cu răşini schimbător de ioni cum ar fi colestiramina (medicamente care scad grăsimile din sânge și acizii din bilă) sau cu laxative cum ar fi uleiul de parafină poate reduce absorbţia gastrointestinală a vitaminei D.

Anumite componente prezente în diverse alimente precum acidul oxalic (prezent în spanac şi revent) şi acidul fitic (prezent în cereale integrale) pot inhiba absorbţia calciului. Se recomandă un interval de 2 ore între administrarea medicamentelor cu conţinut de calciu şi consumul de alimente cu conţinut ridicat de acid oxalic şi acid fitic.

CALCIU D3 TAKEDA împreună cu alimente şi băuturi

CALCIU D3 TAKEDA poate fi administrat împreună cu sau fără alimente şi băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

În timpul sarcinii doza zilnică nu trebuie să depăşească 1.500 mg calciu şi 600 U.I. vitamină D, deoarece supradozajul poate avea efecte negative asupra fătului. Dacă sunteţi însărcinată, trebuie să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA în caz de deficienţă de calciu şi vitamină D.

Dacă alăptaţi puteţi utiliza CALCIU D3 TAKEDA, dar faptul că ingredientele active din CALCIU D3 TAKEDA trec în laptele matern trebuie luat în considerare dacă se administrează copilului vitamina D adiţional.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există studii efectuate privind efectele asupra abilităţii de a conduce vehicule şi folosirea utilajelor. Apariţia vreunui efect este improbabilă.

CALCIU D3 TAKEDA conţine izomalt (E 953) şi sucroză (zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi este de un comprimat de 1-3 ori pe zi, şi pentru copii un comprimat de 1-2 ori pe zi. Comprimatele pot fi masticate sau supte.

Dozaj în insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozei.

Dozaj în insuficienţă renală

Comprimatele de CALCIU D3 TAKEDA nu trebuie utilizate la pacienţi cu insuficienţă severă a rinichilor.

Dacă aţi utilizat mai mult CALCIU D3 TAKEDA decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult CALCIU D3 TAKEDA decât trebuia poate să apară nivel crescut de calciu în sânge. Pot să apară următoarele simptome: pierderea poftei de mâncare, sete, greaţă, vărsături, constipaţie, dureri de burtă, slăbiciune musculară, oboseală, tulburări mentale, urinare excesivă, dureri osoase, depunerea de calciu în rinichi, formare de pietre la rinichi şi în cazuri grave, tulburări de ritm ale inimii.

Dacă apar astfel de simptomeadresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă aţi uitat să utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi trataţi)

- La administrarea de doze mari pot apărea valori mari ale calciului în sânge şi urină.

Reacţii adverse rare (la mai puţin de 1 din 1.000 de pacienţi trataţi)

- Constipaţie, flatulenţă (eliminare de gaze),greaţă , durere la nivelul abdomenuluişi diaree.

Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10.000 de pacienţi trataţi)

- Mâncărimi, urticarie, înroşire a pielii şi greutate în digestie;

- Sindromul lapte – alcaline (numit și sindromul Burnett – de obicei apare atunci când sunt ingerate mari cantități de calciu), simptomele sunt nevoia frecventă de a urina, durere de cap continuă, scădere a apetitului alimentar continuă, greață sau vărsături, oboseală sau slăbiciune neobișnuite, creștere a valorii calciului în sânge și insuficiență renală.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ CALCIU D3 TAKEDA

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi CALCIU D3 TAKEDA după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine CALCIU D3 TAKEDA

- Substanţele active sunt calciu sub formă de carbonat de calciu şi colecalciferol (vitamina D3). Un comprimat masticabil conţine calciu 500 mg, sub formă de carbonat de calciu 1250 mg şi colecalciferol (vitamina D3) 5 μg (200 UI) sub formă de colecalciferol concentrat (pulbere) 2 mg;

- Celelalte componente sunt: xylitol (E 967), povidonă, stearat de magneziu, sucraloză, izomalt (E 953), aromă de portocale, mono- şi digliceride ale acizilor graşi (E 471).

Compoziţia pentru colecalciferol concentrat pulbere (Dry Vitamin D3 100SD/S): DL α-tocoferol, trigliceride cu lanţ mediu, amidon de porumb modificat, sucroză (zahăr), ascorbat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arată CALCIU D3 TAKEDA şi conţinutul ambalajului

CALCIU D3 TAKEDA se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, rotunde, convexe. Pot prezenta mici pete.

Este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate cu 20 comprimate masticabile. Este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate cu 60 comprimate masticabile. Este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate cu 100 comprimate masticabile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

TAKEDA AS

Drammensveien 852, P.O. Box 205, NO – 1372 Asker, Norvegia

Fabricanţii

TAKEDA AS

Drammensveien 852, NO - 1383 Asker, Norvegia

TAKEDA PHARMA AS

55B Jaama Street, 63308 Polva, Estonia

Acest prospect a fost revizuit în Decembrie, 2018.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile

Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

calciu vitamine si minerale

PRODUSE ASEMANATOARE CU Calciu D3 Masticabil 500 mg/200 UI, 20 comprimate masticabile

Calcium-Sandoz(R) + Vitamina C 1000 mg, 10 comprimate efervescente
Calcium-Sandoz(R)...
10 comprimate efervescente

21,40 RON

Cal-C-Vita x 10 comprimate efervescente
Cal-C-Vita x 10...
10 comprimate efervescente

22,40 RON

Beres Calcivid, 30 comprimate filmate
Beres Calcivid,...
30 comprimate filmate

22,90 RON

CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente
CAL-D-VITA, 10...
10 comprimate efervescente

20,40 RON

Calcivid x 60 comprimate filmate
Calcivid x 60...
60 comprimate filmate

42,40 RON

Caldefix 1000 mg / 880 ui x 1 tub x 20 comprimate efervescente
Caldefix 1000 mg...
20 comprimate efervescente

22,90 RON

newsletter