CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente

Producator:

20,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Utilizat pentru acoperirea necesitatilor nutritionale in perioadele de crestere si dezvoltare, in timpul bolilor si convalescentei, la varstnici, in perioadele de efort psihic si fizic, in perioadele cu susceptibilitate crescuta la raceli.

Cresterea rezistentei la infectii; in cazurile de oboseala fizica rapida; favorizarea vindecarii ranilor si fracturilor; prevenirea deficitului de vitamine si calciu si a osteoporozei.

Mod de administrare Cal-D-Vita:

Un comprimat efervescent Cal-C-Vita zilnic (sau la recomandarea medicului), prin dizolvarea intr-un pahar cu apa.

... Citeste mai mult

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active Cal-D-Vita:

Fiecare comprimat efervescent contine acid ascorbic (vitamina C) 1000 mg, calciu 250 mg,clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 15 mg, colecalciferol (vitamina D3) 300 UI

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati CAL-C-VITA daca: sunteti hipersensibil (alergic) la oricare dintre componentele produsului; daca aveti hemocromatoza, afectiuni renale, pietre la rinichi sau daca medicul dumneavoastra v-a diagnosticat cu nivel crescut de calciu in sange sau urina sau hipervitaminoza D (exces de vitamina D).

Administrarea Cal - C – Vita in timpul sarcinii si alaptarii este considerata, in general, ca fiind sigura daca este administrata in dozele recomandate. Cu toate acestea, deoarece nu exista suficiente studii clinice controlate la om pentru evaluarea riscului tratamentului cu acid ascorbic peste DZR in timpul sarcinii si alaptarii, medicamentul trebuie administrat in sarcina si alaptare doar atunci cand este indicat din punct de vedere clinic si la recomandarea medicului.

Comprimatele efervescente contin 227 mg sodiu. Acest lucru trebuie luat in considerare de pacientii cu o dieta cu restrictie de sodiu.

La diabetici, vitamina C poate interactiona cu analizele pentru glucozurie, desi nu are efect asupra glicemiei. De aceea, se recomanda ca diabeticii sa intrerupa administrarea vitaminei C cu cateva zile inainte de masurarea glucozuriei.

Un comprimat efervescent contine 429,7 mg zahar. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala.

Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu un tub a 10 comprimate efervescente.


Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

Cal-D-Vita este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3. Calciul şi vitamina D3 sunt componente importante în procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vârstnici şi ca terapie adjuvantă la tratamentul specific pentru osteoporoză, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.

... Citeste mai putin
Produsul CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente face parte din categoria Medicamente fara reteta - Vitamine si minerale - Calciu - CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- Corectarea deficitelor de calciu şi vitamina D la vârstnici.
- Administrarea de suplimente de calciu şi vitamina D, ca terapie adjuvantă în cadrul tratamentului specific al osteoporozei, în cazul în care s-a diagnosticat deficitul de calciu şi vitamina D sau atunci când există risc crescut pentru acest tip de deficit;

Informaţii generale:

Recomandat în special în situaţii ca:

- aport insuficient din alimente/dietă;

- in timpul unor perioade de viaţă, ca:

  - copilărie;

  - sarcină/alăptare, dacă este indicat din punct de vedere clinic sau la recomandarea medicului;

... Citeste mai mult

  - post-menopauză;

  - vârstnici.

- reabsorbţie insuficientă şi tulburări ale metabolizării calciului;

- pentru prevenirea şi ca adjuvant în tratamentul specific al osteoporozei.

Contraindicații

- hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi la pct. 6.1;

- hipercalciurie severă;

- litiază renală;

- imobilizare de lungă durată, asociată cu hipercalciurie şi/sau hipercalcemie;

- hipercalcemie şi/sau afecţiuni care determină hipercalcemie, ca sarcoidoză, tumori maligne şi hipertiroidie primară;

- hipervitaminoză D.

... Citeste mai putin

Prospect: Informații pentru utilizator

CAL-D-VITA 600 mg/400UI comprimate efervescente

Calciu/Vitamina D3

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

... Citeste mai mult

- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

3. Cum să utilizați Cal-D-Vita

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Cal-D-Vita

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

Cal-D-Vita este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3. Calciul şi vitamina D3 sunt componente importante în procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vârstnici şi ca terapie adjuvantă la tratamentul specific pentru osteoporoză, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

Nu utilizați Cal-D-Vita:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cal-D-Vita;

- în cazul prezenţei unor cantităţi foarte mari de calciu în sânge şi /sau în condiţii care determină creşterea cantităţii de calciu în sânge;

- în cazul prezenţei unor cantităţi mari de calciu în urină;

- dacă aveţi un exces de vitamina D;

- dacă aveţi pietre la rinichi;

- dacă aveţi afecţiuni renale.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Cal-D-Vita, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În timpul tratamentului de lungă durată, cantitatea de calciu din sânge şi urină precum şi funcţia rinichilor trebuie supravegheate.

Dacă urmaţi tratament cu preparate ce conţin Vitamina D şi/sau Calciu este necesar să consultaţi medicul înaintea tratamentului cu Cal-D-Vita.

Produsul combinat trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii imobilizaţi, din cauza unui risc ridicat de hipercalcemie

Cal-D-Vita împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat dacă produsul este utilizat concomitent cu anumite alte medicamente, ca urmare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza alte medicamente, în acelasi timp.

Dacă luaţi Cal-D-Vita împreună cu medicamente care conţin fluorură de sodiu pentru tratarea cariilor sau bifosfonaţi pentru osteoporoză, aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 30 min înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita. Dar de preferat în alt moment al zilei .

Tetraciclinile, chinolonele (ciprofloxacină, levofloxacină, acid nalidixic, norfloxacină, ofloxacină) şi inhibitorii proteazici utilizatepentru tratamentul infecţiilor, trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4-6 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Levotiroxina, care este un hormon tiroidian, trebuie luat cu cel puţin 4 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Răşini schimbătoare de ioni, laxative , Orlistat , trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4 -6 ore înainte de, sau după administrarea Cal- D- Vita 600 mg/400UI.

Alte medicamente pot influenţa efectul Cal-D-Vita sau efectul lor este influenţat de tratamentul cu Cal-D-Vita. Aceste medicamente sunt anumite diuretice utilizate, de exemplu, la pacienţii cu tensiune arterială mare, medicamente care conţin cortizon, glicozide cardiace precum şi barbiturice şi fenitoină, utilizate, de exemplu, în tratamentul epilepsiei.

Cal-D-Vita împreună cu alimente, băuturi și alcool

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat de anumite alimente (de exemplu, alimente care conţin acid oxalic, fosfaţi, acid fitic sau o dietă cu aport ridicat de fibre).

Cal-D-Vita se administrează la interval de 2 ore după consumarea alimentelor ce conţin concentraţii crescute de acid oxalic şi fitic .

Cal-D-Vita poate scădea absorbţia din dietă a Fierului, Zinc sau Magneziu. Pacienţii cu risc de deficit ar trebui să ia Cal-D-Vita înainte de somn în loc de momentul meselor.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Acest produs combinat cu calciu şi vitamina D poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării doar la recomandarea medicului și în dozele recomandate de acesta.

Dacă alăptaţi puteţi utiliza Cal-D-Vita. Calciul şi vitamina D3 trec în laptele matern. Acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează o doză suplimentară de vitamina D.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Cal-D-Vita nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cal-D-Vita conţine aspartam. Aspartamul este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cal-D-Vita conţine sorbitol şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua/utiliza acest medicament.

Cal-D-Vita conţin sorbitol 84 mg şi zahăr 6 mg, echivalent cu 1,3 KJ.

Cal-D-Vita conţine 98 mg sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

3. Cum să utilizați Cal-D-Vita

Doza este determinată de către medicul dumneavoastră, care o va adapta în mod individual, pentru fiecare pacient în parte. Nu modificaţi niciodată doza prescrisă, fără a vă adresa în prealabil medicului dumneavoastră.

Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D-Vita pe zi. Comprimatul trebuie dizolvat într-o cantitate suficientă de lichid, de exemplu, cel puţin o jumătate de pahar cu apă.

Medicamentul este indicat numai pentru adulţi şi copii peste 12 ani

Dacă utilizați mai mult Cal-D-Vita decât trebuie

Dacă luaţi o doză prea mare din acest medicament sau dacă un copil ia acest medicament din greşeală, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital pentru o evaluare a riscurilor şi pentru recomandări.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot apărea dureri gastrointestinale şi abdominale, constipaţie, diaree, flatulenţă, greaţă şi vărsături. Au fost raportate afecţiuni ale pielii cum sunt: erupţii cutanate, urticarie, edem, prurit.

Dacă apar unele efecte secundare discutaţi cu medicul sau farmacistul. Pot fi unele efecte secundare neincluse în acest prospect.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Cal-D-Vita

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Cal-D-Vita

- Substanţele active sunt: calciu şi colecalciferol.

Un comprimat efervescent conţine calciu 600 mg sub formă de carbonat de calciu 1500 mg şi colecalciferol (Vitamina D3) 400 U.I. (echivalent cu 10 micrograme) sub formă de concentrat de colecalciferol pulbere 100 CWS (conţine si DL-alfa tocoferol, ulei de soia partial hidrogenat, gelatina, sucroză şi amidon de porumb).

- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol (E 420), aromă de portocale, acid fumaric, clorură de sodiu, β-caroten 1% (E 160 a) (conţine şi alfa tocoferol, ascorbat de sodiu , trigliceride cu lanţ mediu, gumă arabică, sucroză, maltodextrină şi dioxid de siliciu), betanină (E 162), aspartam , acesulfam de potasiu, macrogol 6000, esteri ai acizilor graşi cu sucroză.

Cum arată Cal-D-Vita și conținutul ambalajului

Cal-D-Vita sunt comprimate efervescente cu aspect pigmentat, cilindrice, biplane, de culoare alb- portocaliu până la roşiatic, cu miros de portocale, cu diametrul de 25 mm, diponibile în cutie cu un tub din aluminiu cu 10 comprimate efervescente, închis cu capac care conține desicant.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Bayer S.R.L.

Sos. Pipera Nr.42, Etajele 1,16,17 ,sect. 2, Bucureşti, România

Fabricantul

Delpharm Gaillard

33, rue de l’Industrie, 74240 Gaillard, Franţa

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente

CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

calciu sanatatea organismului vitamine si minerale

PRODUSE ASEMANATOARE CU CAL-D-VITA, 10 comprimate efervescente

newsletter