CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile

Producator:

36,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Cal- D- Vita este un medicament care contine o asociere de calciu si vitamina D3. Calciul si vitamina D3 sunt componente importante in procesul de formare a masei osoase.

Vitamina D3 regleaza absorbtia si conversia calciului si actioneaza asupra fixarii calciului la nivelul scheletului.

Cal- D- Vita este utilizat in deficitul de vitamina D si calciu, la varstnici si ca terapie adjuvanta la tratamentul specific pentru osteoporoza, daca este prezent sau suspectat un deficit de calciu si vitamina D.

Mod de administrare Cal- D- Vita:

Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 comprimate masticabile zilnic. Comprimatul trebuie mestecat sau supt si nu trebuie inghitit intreg. Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului. 

... Citeste mai mult

Ingrediente active Cal- D- Vita:

Fiecare comprimat masticabil contine calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 1500 mg si colecalciferol (Vitamina D3) 400 UI (echivalent cu 10 micrograme).

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati CAL-D-VITA daca: sunteti hipersensibil (alergic) la oricare dintre componentele produsului; daca aveti afectiuni renale, pietre la rinichi sau daca medicul dumneavoastra v-a diagnosticat cu nivel crescut de calciu in sange sau urina sau hipervitaminoza D (exces de vitamina D).

Inainte sa utilizati Cal-D-Vita, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In timpul tratamentului de lunga durata, cantitatea de calciu din sange si urina precum si functia rinichilor trebuie supravegheate. Daca urmati tratament cu preparate ce contin Vitamina D si/sau Calciu este necesar sa consultati medicul inaintea tratamentului cu Cal-D-Vita.

Produsul combinat trebuie utilizat cu precautie la pacientii imobilizati, din cauza unui risc ridicat de hipercalcemie. Cal-D-Vita poate scadea absorbtia din dieta a Fierului, Zincului sau Magneziului.

Pacientii cu risc de deficit ar trebui sa ia Cal-D-Vita inainte de somn in loc de momentul meselor. Acest produs combinat cu calciu si vitamina D poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii doar la recomandarea medicului si in dozele recomandate de acesta.

Cal-D-Vita contine aspartam si zahar. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala.

Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu un flacon a 60 comprimate masticabile.


... Citeste mai putin
Produsul CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile face parte din categoria Medicamente fara reteta - Vitamine si minerale - Calciu - CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- corectarea deficitelor de calciu şi vitamina D la vârstnici;

- administrarea de suplimente de calciu şi vitamina D, ca terapie adjuvantă în cadrul tratamentului specific al osteoporozei, în cazul în care s-a diagnosticat deficitul de calciu şi vitamina D sau atunci când există risc crescut pentru acest tip de deficit.

Informaţii generale:

Recomandat în special în situaţii ca:

- aport insuficient din alimente/dietă;

- în timpul unor perioade de viaţă, ca:

    - copilărie;

    - sarcină/alăptare, dacă este indicat din punct de vedere clinic sau la recomandarea medicului;

... Citeste mai mult

    - post-menopauză;

    - vârstnici.

- reabsorbţie insuficientă şi tulburări ale metabolizării calciului;

- pentru prevenirea şi ca adjuvant în tratamentul specific al osteoporozei.

Contraindicații

- hipercalcemie, şi/sau afecţiuni care determină hipercalcemie, ca sarcoidoză, tumori maligne şi
hipertiroidie primară;

- hipercalciurie severă;

- litiază renală;

- imobilizare de lungă durată, asociată cu hipercalciurie şi/sau hipercalcemie;

- hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre substanțele pe care Cal-D-Vita comprimate masticabile le conține;

- hipervitaminoza D.

... Citeste mai putin

Prospect: Informații pentru utilizator

CAL-D-VITA 600 mg/ 400 UI comprimate masticabile

Calciu/Vitamina D3

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

... Citeste mai mult

- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

3. Cum să utilizați Cal-D-Vita

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Cal-D-Vita

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

Cal- D- Vita este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3. Calciul şi vitamina D3 sunt componente importante în procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.

Cal- D- Vita este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vârstnici şi ca terapie adjuvantă la tratamentul specific pentru osteoporoză, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

Nu utilizați Cal-D-Vita:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cal- D- Vita;

- în cazul prezenţei unor cantităţi foarte mari de calciu în sânge și /sau în condiţii care determină creşterea cantităţii de calciu în sânge;

- în cazul prezenţei unor cantităţi mari de calciu în urină;

- dacă aveţi un exces de vitamina D;

- dacă aveţi pietre la rinichi;

- dacă aveţi afecţiuni renale.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Cal-D-Vita, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

În timpul tratamentului de lungă durată, cantitatea de calciu din sânge şi urină precum şi funcţia rinichilor trebuie supravegheate.

Produsul combinat trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii imobilizaţi, din cauza unui risc ridicat de hipercalcemie.

Cal-D-Vita împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat dacă acesta este utilizat concomitent cu anumite alte medicamente, ca urmare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza alte medicamente, în același timp.

Dacă luaţi Cal-D-Vita împreună cu medicamente care conţin fluorură de sodiu pentru tratarea cariilor sau bifosfonaţi pentru osteoporoză, aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 30 minute înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita, dar de preferat în alt moment al zilei.

Tetraciclinile, chinolonele (ciprofloxacină, levofloxacină, acid nalidixic, norfloxacină, ofloxacină) şi inhibitorii proteazici, utilizate pentru tratamentul infecţiilor, trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4 -6 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Levotiroxina, care este un hormon tiroidian, trebuie luat cu cel puţin 4 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Răşini schimbătoare de ioni, laxative, Orlistat trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4 -6 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Alte medicamente pot influenţa efectul Cal- D- Vita sau efectul lor este influenţat de tratamentul cu Cal-D-Vita. Aceste medicamente sunt anumite diuretice utilizate, de exemplu, la pacienţii cu tensiune arterială mare, medicamente care conţin cortizon, glicozide cardiace precum şi barbiturice şi fenitoină, utilizate, de exemplu, în tratamentul epilepsiei.

Cal-D-Vita împreună cu alimente, băuturi și alcool

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat de anumite alimente (de exemplu, alimente care conţin acid oxalic, fosfaţi, acid fitic sau o dietă cu aport ridicat de fibre).Nu se recomandă a se administra Cal-D-Vita 2 ore, în cazul în care se consumă alimente continand concentraţii crescute de acid oxalic şi fitic.

Cal-D-Vita poate scădea absorbţia din dietă a Fierului, Zincului sau Magneziului. Pacienţii cu risc de deficit ar trebui să ia Cal-D-Vita înainte de somn în loc de momentul meselor .

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Acest produs combinat cu calciu şi vitamina D poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării doar la recomandarea medicului și în dozele recomandate de acesta.

Dacă alăptaţi puteţi utiliza Cal-D-Vita. Calciul şi vitamina D3 trec în laptele matern. Acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează o doză suplimentară de vitamina D.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Cal-D-Vita nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cal-D-Vita conține aspartam. Aspartamul este o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător la persoanele cu fenilcetonurie, o afecțiune genetică rară, în care concentrația de fenilalanină este crescută, din cauză că organismul nu o poate elimina în mod corespunzător.

Cal-D-Vita conține zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Poate dăuna dinţilor.

3. Cum să utilizați Cal-D-Vita

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată este de 1-2 comprimate masticabile zilnic. Comprimatul trebuie mestecat sau supt şi nu trebuie înghiţit întreg.

Medicamentul este indicat numai pentru adulţi şi copii de peste 12 ani.

Dacă utilizați mai mult Cal-D-Vita decât trebuie

Dacă luaţi o doză prea mare din acest medicament sau dacă un copil ia acest medicament din greşeală, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital, pentru a o evaluare a riscurilor şi pentru recomandări.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pot apărea dureri gastrointestinale şi abdominale, constipaţie, diaree, flatulenţă, greaţă şi vărsături. Au fost raportate afecţiuni ale pielii, erupţii cutanate, urticarie, edem şi prurit.

Dacă apar unele efecte secundare discutaţi cu medicul sau farmacistul. Pot fi unele efecte secundare neincluse în acest prospect .

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Cal-D-Vita

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Comprimate masticabile - cutie cu blistere

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Comprimate masticabile - cutie cu un flacon

A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original.


Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Cal-D-Vita

- Substanţele active sunt calciu şi colecalciferol.

Un comprimat masticabil conţine calciu 600 mg sub formă de carbonat de calciu 1500 mg şi colecalciferol 400 U.I. (Vitamina D3) (echivalent cu 10 micrograme).

- Celelalte componente sunt: manitol, povidonă, talc, stearat de magneziu, aspartam (E 951), acid citric anhidru, aromă de portocale, DL α-tocoferol, ulei de soia parţial hidrogenat, sucroză (zahăr), gelatină şi amidon de porumb.

Cum arată Cal-D-Vita și conținutul ambalajului

Cal-D-Vita sunt comprimate masticabile cilindrice, biconvexe, de culoare alb-crem, cu miros de portocale, cu diametrul de 18 mm:

• Cutie cu blistere din PVdC-PE-PVC/Al a 60 comprimate masticabile.

• Cutie cu un flacon din PEÎD a 60 comprimate masticabile.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Bayer S.R.L.

Sos. Pipera nr.42, Etajele 1,16,17, Sect. 2, Bucureşti, România

Fabricantul

Delpharm Gaillard

33, rue de l’Industrie, 74240 Gaillard, Franţa

(pentru produsul ambalat în blistere din PVDC/PE/PVC şi în flacoane din PIED)

GP Grenzach Produktion GmbH Emil-Barell-Strasse 7

79639 Grenzach- Wyhlen, Germania

(pentru produsul ambalat în flacoane din PIED)

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile

CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

calciu sistem osos vitamine si minerale

PRODUSE ASEMANATOARE CU CAL-D-VITA 600 mg/400 UI, 60 comprimate masticabile

newsletter