Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate

Producator:

52,40 RON tax incl.

Disponibilitate: Stoc limitat! Comanda acum!

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 02.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Remotiv este un medicament pe baza de plante, cu rol esential in tratamentul tulburarilor usoare depresive la adultii cu varsta peste 18 ani.


Ce este Remotiv şi pentru ce se utilizea

Remotiv este un medicament pe bază de plante, utilizat în tratamentul tulburărilor de dispoziţie. Acest medicament conţine extract uscat de Hyperici herba (iarbă de sunătoare) Ze 117, corespunzător la 0,5 mg hipericină totală. Solventul de extracţie este etanol 50% (m/m); raportul produs vegetal/extract: 4- 7/1.

Remotiv este indicat în tratamentul de scurtă durată a simptomelor tulburărilor depresive uşoare la adulţi cu vârsta peste 18 ani.

Produsul Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Anxietate si oboseala - Calmante, Sedative - Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- tratamentul de scurtă durată a simptomelor tulburărilor depresive ușoare la adulți cu vârsta mai mare de 18 ani.

Contraindicații

- medicamentul nu se recomandă a fi administrat pacienţilor cu fotosensibilitate;

Tratament în asociere cu:

  - medicamente anticoagulante orale de tip cumarinic (acenocumarol, fenprocumonă, warfarină);

  - inhibitori non-nucleozidici ai revers transcriptazei (de exemplu nevirapină);

  - anumite medicamente citostatice (de exemplu imatinib, irinotecan);

... Citeste mai mult

  - anumite medicamente imunosupresoare (de exemplu ciclosporină, tacrolimus sau sirolimus);

  - medicamente antiretrovirale din clasa inhibitorilor de protează (de exemplu amprenavir,
indinavir).

- în cazul în care vă confruntați cu hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare altă componentă a acestui medicament.

... Citeste mai putin

Prospect: Informaţii pentru utilizator

REMOTIV 250 mg comprimate filmate

Extract uscat de Hyperici herba (iarbă de sunătoare) Ze 117

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 6 săptămâni nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Remotiv şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Remotiv

3. Cum să utilizaţi Remotiv

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Remotiv

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Remotiv şi pentru ce se utilizează

Remotiv este un medicament pe bază de plante, utilizat în tratamentul tulburărilor de dispoziţie. Acest medicament conţine extract uscat de Hyperici herba (iarbă de sunătoare) Ze 117, corespunzător la 0,5 mg hipericină totală. Solventul de extracţie este etanol 50% (m/m); raportul produs vegetal/extract: 4- 7/1.

Remotiv este indicat în tratamentul de scurtă durată a simptomelor tulburărilor depresive uşoare la adulţi cu vârsta peste 18 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Remotiv

Nu utilizaţi Remotiv

- dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă sunteţi sensibil la lumină (fotosensibilitate).

- dacă vă trataţi concomitent cu:

  ∙ medicamente anticoagulante orale de tip cumarinic (de exemplu acenocumarol, fenprocumonă sau warfarină);

  ∙ anumite medicamente imunosupresoare (de exemplu ciclosporină, tacrolimus sau sirolimus), utilizate după efectuarea unui transplant de organe;

  ∙ medicamente antiretrovirale din clasa inhibitorilor de protează (de exemplu amprenavir, indinavir) şi inhibitori non-nucleozidici ai revers transcriptazei (de exemplu nevirapină);

  ∙ anumite medicamente citostatice (de exemplu imatinib, irinotecan).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Remotiv, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- deoarece există interacţiuni cu alte grupe de substanţe nu se recomandă administrarea Remotiv în asociere cu alte medicamente decât la recomandarea medicului;

- dacă aveţi o piele sensibilă sau tegumente deschise la culoare evitaţi expunerea excesivă la radiaţii UV (expunere la soare, bronzare artificială). În cazuri foarte rare pot apărea reacţii cutanate de tipul înroşirii pielii similare cu arsurile solare sau reacţii la nivelul ochilor;

- dacă aveţi insuficienţă renală sau hepatică se recomandă prudenţa în cazul administrarii Remotiv, deoarece nu există studii clinice privind administrarea medicamentului la această categorie de pacienţi.

Dacă aceste efecte persistă mai mult de 6 săptămâni, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Tratamentul cu Remotiv va fi întrerupt cu cel puţin 5 zile înainte de efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi va putea fi reluat numai după consultarea unui medic.

Remotiv împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Remotiv poate influenţa efectele clinice ale altor medicamente.

Remotiv va fi utilizat sub supraveghere medicală dacă este administrat concomitent cu următoarele medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală:

Asocieri contraindicate:

Medicamente imunosupresoare (ciclosporina, tacrolimus, sirolimus)

Medicamente antiretrovirale din clasa inhibitorilor de protează (de exemplu amprenavir, indinavir) şi inhibitori non-nucleozidici ai revers transcriptazei (de exemplu nevirapină)

Medicamente citostatice (imatinib, irinotecan)

Medicamente anticoagulantele orale de tip cumarinic (acenocumarol, fenprocumonă, warfarină) Pacienţii care urmează un tratament cu anticoagulante cumarinice orale nu trebuie trataţi cu extract de sunătoare deoarece acesta influenţează efectul anticoagulant (risc de tromboembolism).

Asocieri nerecomandate:

- Digoxină;

- Contraceptive orale;

- Metadonă;

- Teofilină;

- Fenitoină;

- Fexofenadină;

- Benzodiazepine (de exemplu midazolam);

- Simvastatină;

- Finasteridă;

- Nu se pot exclude efectele asupra metabolizării şi a altor substanţe (de exemplu, alte substanţe antiretrovirale, unele anticonvulsivante, hormoni steroidici şi verapamil).

Interacţiuni farmacodinamice:

Asocieri nerecomandate:

- antidepresive inhibitoare ale recaptării serotoninei (sertralină, paroxetină, citalopram, escitalopram, nefazodonă), antidepresive triciclice (amitriptilină, nortriptilină) sau alte medicamente serotoninergice (buspironă).

Medicamentele pe bază de extract de sunătoare vor putea fi administrate concomitent cu antidepresive inhibitoare ale recaptării serotoninei sau cu alte substanţe serotoninergice numai sub supraveghere medicală periodică şi cu foarte mare atenţie.

- antimigrenoase din grupul triptanilor.

Interacţiunea farmacodinamică între aceste medicamente şi produse conţinând extract de sunătoare poate determina foarte rar reacţii adverse de tipul sindromului serotoninergic, cu tulburări autonome (hipersudoraţie, tahicardie, diaree, febră), mentale (agitaţie, dezorientare) şi alterări motrice (tremor, mioclonii).

Dacă este nevoie să luaţi concomitent şi alte medicamente, se recomandă precauţie la începutul şi finalul tratamentului, precum şi în situaţia modificării dozelor.

Remotiv împreună cu alimente şi băuturi

Se recomandă administrarea Remotiv dimineaţa şi seara, cu o cantitate de lichid (un pahar mare cu apă), de preferinţă în timpul mesei sau după aceasta.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Studiile la animale au avut rezultate echivoce. Nu se cunoaşte riscul potenţial la om. Datorită datelor clinice insuficiente nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării. Decizia de a administra Remotiv în timpul sarcinii sau a alăptării aparţine medicului specialist după analiza raportului:

beneficiu terapeutic matern / risc potenţial la făt, respectiv sugar.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Un studiu efectuat pe 19 voluntari a demonstrat că Remotiv nu are nicio o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Aceste abilităţi pot fi însă afectate de boala pentru care sunteţi tratatat cu acesta. Decizia asupra iniţierii tratamentului trebuie luată de către medicul dumneavoastră.

Remotiv conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Remotiv

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Remotiv este un medicament destinat adulţilor. Doza recomandată este de 1 comprimat filmat de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, administrarea făcându-se cu o cantitate de lichid (un pahar mare cu apă), de preferinţă în timpul mesei sau după aceasta. Comprimatele nu trebuie sfărâmate.

Nu este necesară reducerea dozelor pentru pacienţii vârstnici.

Medicamentul trebuie administrat cel puţin 4 săptămâni pentru a se instala efectul terapeutic. Se recomandă un tratament pe o durată de 4-6 săptămâni. Dacă simptomele persistă mai mult de şase săptămâni se recomandă ca pacientul să se adreseze unui medic.

Utilizarea în cazul tulburărilor depresive, necesită avizul medicului de specialitate

Dacă utilizaţi mai mult Remotiv decât trebuie

Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În cazul administrării unei doze mult mai mari faţă de cea recomandată, reacţiile adverse se pot intensifica. În situaţia în care aţi luat mai mult Remotiv decât doza recomandată, atunci ar trebui să evitaţi expunerea excesivă a pielii şi a ochilor la razele solare sau la radiaţia UV artificială (bronzare estetică) pentru aproximativ 1-2 săptămâni.

Dacă uitaţi să luaţi Remotiv

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, continuaţi cu următoarea doză la orele obişnuite, aşa cum se menţionează în acest prospect. Nu luati o doză dublă, pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Remotiv

Dacă întrerupeţi sau încetaţi brusc tratamentul, efectul pe care îl asteptaţi nu mai poate fi realizat şi simptomele se pot agrava din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse descrise mai jos au fost observate la pacienţi care au luat Remotiv şi sunt descrise ca fiind frecvente, mai puţin frecvente sau cu frecvenţă necunoscută.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): slăbiciune, dureri de cap, tulburări gastrointestinale (de exemplu greaţă, vărsături, dispepsie şi diaree), transpiraţie abundentă.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): ameţeală, oboseală, agitaţie.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): reacţii de sensibilitate la lumină la nivelul pielii

Cu frecvenţă necunoscută: stare de nelinişte, reacţii alergice ale pielii, somnolenţă.

După expunerea la soare au fost raportate foarte rar reacţii adverse cutanate similare arsurilor solare şi reacţii la nivelul ochilor, în special la pacienţii cu ten deschis la culoare. Prin urmare, în timpul tratamentului cu Remotiv trebuie evitată expunerea la soare.

În cazul apariţiei reacţiilor adverse la nivelul pielii şi al ochilor, tratamentul cu Remotiv trebuie întrerupt şi simptomele apărute vor fi investigate de către medicul specialist.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Remotiv

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Remotiv

- Substanţa activă este extractul uscat de Hyperici herba (iarbă de sunătoare) Ze 117;

- Celelalte componente sunt: Nucleu - celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, macrogol 6000, stearat de magneziu; Film - hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid roşu de fer (E 172), macrogol 20000, propilenglicol.

Cum arată Remotiv şi conţinutul ambalajului

Remotiv se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz ambalate în blistere.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din folie Al/PVC/PE/PVDC a câte 15 comprimate filmate.

Cutie cu 3 blistere din folie de Al/PVC/PE/PVDC a câte 20 comprimate filmate.

Cutie cu 6 blistere din folie de Al/PVC/PE/PVDC a câte 20 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

EWOPHARMA INTERNATIONAL, s.r.o.

Prokopa Vel’kého 52, 811 04 Bratislava, Slovacia

Fabricant

EWOPHARMA, spol. s.r.o.

Podolí 78e, 664 03 Podolí, Republica Cehă (Movianto Česká republika, s.r.o. plant)

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie, 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate

Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari somn Depresie si anxietate

PRODUSE ASEMANATOARE CU Remotiv 250 mg x 30 comprimate filmate

newsletter