Sindromul Liddle este o tulburare genetica caracterizata prin hipertensiune arteriala cu alcaloza metabolica hipokalemica, hiporeninemie si secretie de aldosteron suprimata care apare adesea la inceputul vietii. Aceasta rezulta din reabsorbtia inadecvata a sodiului in nefronul distal. Sindromul Liddle este cauzat de mutatii la subunitatile canalului epitelial de sodiu (ENAC). Diureticele care economisesc potasiul, cum ar fi amilorida si triamterena, reduc activitatea ENAC si, in combinatie cu o dieta redusa de sodiu, pot restabili normotensiunea si dezechilibrul electrolitic la pacientii cu sindrom Liddle.
- Farmacia Spring
- Ceaiuri si tincturi
- Dacia Plant Ceai salvie, 50g
Inca din vremea grecilor, salvia era recunoscuta pentru proprietatile vindecatoare asupra organismului uman. Dacia Plant Ceai salvie sprijina stimularea producerii si eliminarii de bila, precum si sanatatea sistemului respirator. In medicina traditionala, ceaiul de salvie este utilizat in ameliorarea simptomelor a peste 60 de afectiuni, atat intern, cat si extern. Dacia Plant Ceai salvie poate fi administrat intern si extern, in cure conform indicatiilor terapeutice.
Dacia Plant Ceai salvie, 50g
SKU | 16804 |
---|---|
OTC | Nu |
EAN | 6421930401295 |
Brand | DACIA PLANT |
Campanii | Transport Gratuit |
BBD | 31 iul. 2026 |
Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.
Te-ar putea interesa și
Cauza exacta a acalaziei nu este pe deplin inteleasa, dar se crede ca este rezultatul unei combinatii de factori, inclusiv factori genetici si dezechilibre in sistemul nervos care controleaza contractiile musculare ale esofagului. In mod normal, celulele nervoase din esofag si din sfincterul esofagian inferior transmit semnale pentru a coordona relaxarea si contractarea corecta a muschilor. In cazul acalaziei, aceste semnale nu sunt transmise corespunzator, ceea ce duce la relaxarea incompleta a sfincterului si la dificultatea alimentelor de a trece in stomac.
Claudicatia intermitenta este adesea cauzata de ocluzia sau ingustarea arterelor care furnizeaza sange la nivelul membrelor inferioare. Acest lucru poate fi rezultatul acumularii de placi de aterom in artere (ateroscleroza), care reduc fluxul sanguin si oxigenarea la nivelul muschilor. In timpul activitatii fizice, cand necesitatile de oxigen ale muschilor cresc, fluxul sanguin insuficient poate provoca durere sau disconfort.
Pepenele amar are o culoare verde inconfundabila, un miez alb, si un gust... amar pe care nu ai cum sa nu il remarci de la prima inghititura. Leguma exotica buna in combatarea diabetului si la detoxifierea corpului face parte din familia Cucurbitaceae, creste in zone trolicale si subtropicale din Asia, Africa, Caraibe, America de Sud.
Radiologia este o ramura esentiala in medicina, deoarece joaca un rol crucial in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor. Aceasta disciplina medicala utilizeaza diverse tehnici de imagistica pentru a obtine imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman. Aceste imagini sunt utilizate pentru a identifica leziuni, tumori, anomalii si alte modificari patologice, care pot fi dificil de observat in mod direct.
Mastita este o inflamatie a sanului si este de obicei este cauzata de o infectie. Se intampla adesea in timp ce o femeie alapteaza, in special in primele 6-12 saptamani. Mastita este o afectiune care afecteaza in primul rand femeile care alapteaza, desi poate aparea si la persoanele de sex masculin. Patologia se refera la inflamatia tesutului mamar, cauzata de obicei de o infectie bacteriana.
Acondroplazia este cea mai comuna forma de nanism si este caracterizata de o anomalie a cresterii osoase (displazie scheletica), care apare la aproximativ 1 din 20.000-30.000 de nasteri vii. Acondroplazia apare ca urmare a unei mutatii genetice spontane la aproximativ 80 la suta dintre pacienti; in restul cazurilor este mostenita de la un parinte. Aceasta tulburare genetica este caracterizata de un cap neobisnuit de mare (macrocefalie), membre superioare scurte (nanism rizomelic) si statura scurta. Acondroplazia nu provoaca de obicei deficiente in abilitatile mentale. Daca oasele care se unesc cu capul si gatul nu comprima trunchiul creierului sau maduva spinarii superioare (compresia jonctiunii craniocervice), speranta de viata este favorabila.
Sagittaria sagittifolia are in alcatuirea sa compusi chimici activi, printre care se enumara taninuri, flavonoide si mucilagii. Multumita acestor compusi, planta prezinta proprietati antiinflamatorii, diuretice si astringente. In egala masura, este considerat faptul ca are efecte benefice asupra sistemului digestiv si poate fi folosita in tratarea diareei, a colitelor si a altor afectiuni digestive.
Cuvantul salpingita provine din cuvintele grecesti antice “ salpinx '', care inseamna trompeta si “ itis ”, adica inflamatie. In consecinta, se traduce prin inflamatia tuburilor asemanatoare trompetei, care sunt cunoscute drept trompe uterine sau tuburile lui Fallopio. Salpingita este, asadar, o infectie si inflamatie a tuburilor falopiene. Este considerata a fi un tip de boala inflamatorie pelvina si este cel mai adesea cauzata de infectii bacteriene cu transmitere sexuala. In unele cazuri, insa, salpingita poate rezulta din proceduri intrauterine.
Hemosideroza este o afectiune caracterizata prin acumularea excesiva de hemosiderina (un compus ce contine fier) in tesuturile organismului. Aceasta acumulare poate avea mai multe cauze si poate afecta diferite organe si sisteme din corp. Aceasta tulburare de suprasarcina de fier este adesea asociata cu boli in care exista o distrugere extinsa a globulelor rosii (de exemplu., talasemie), terapia cronica de transfuzie de sange fiind cauza principala a supraincarcarii de fier in talasemie. Plamanii si rinichii sunt organe ce sunt adesea afectate de hemosideroza.
Masurarea nivelului de calprotectina din fecale poate fi utila in diagnosticul si monitorizarea bolilor inflamatorii intestinale. Datorita faptului ca nivelurile de calprotectina in fecale sunt ridicate in cazul inflamatiei intestinale, aceasta analiza poate ajuta la diferentierea bolii inflamatorii intestinale de alte afectiuni digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil.
Pe perioada verii, mai ales in concedii cand schimbi mediul ambiental si ajungi in locuri nu ai trait precum tari exotice sau alte tari straine, e vital sa ai grija de sanatatea sistemului digestiv, mai ales daca ai copii. In copilarie este o legatura stransa intre dezvoltarea sistemului imunitar si sanatatea intestinelor, de aceea trebuie sa eviti constipatia, diareea, infectiile intestinale, problemele sistemului digestiv tipice copilariei. Daca totusi apar trebuie tratate si diagnosticate rapid, trebuie sa mergi imediat la medicul pediatru pentru o reteta adecvata afectiunii de care sufera copilul.
Napraznic este o planta cu multiple beneficii pentru sanatate. Desi, pe componente sunt disponibile foarte putine informatii, actiunea acestei plante este una dintre cele mai remarcabile plante pe care le putem folosi in mod regulat, ca imbunatatitor al sistemului imunitar. Cercetarile au dezvaluit ca napraznicul este o sursa de germaniu, un element valoros pentru organism, deoarece are capacitatea de a pune oxigenul la dispozitia celulelor. Mai mult oxigen, la nivel celular, inseamna ca organismul are posibilitatea de a lupta impotriva bolii prin propriile puteri, iar vindecarea poate avea loc rapid.
Apendicita este o inflamatie a apendicelui, o mica proeminenta a intestinului gros, situata in partea inferioara a abdomenului, in partea dreapta. Afecteaza de obicei copiii si adolescentii, dar poate aparea la orice varsta. Apendicita nu este contagioasa, insa este considerata a fi o urgenta medicala, deoarece apendicele se poate sparge sau rupe
Norovirusul este un virus extrem de contagios care poate cauza gastroenterita acuta, o boala caracterizata prin inflamatia tractului digestiv, dureri abdominale, greata, varsaturi si diaree. Norovirusul poate fi periculos, deoarece poate duce la deshidratare severa, in special la copii mici, persoanele in varsta si persoanele cu sistemul imunitar slabit.
Arsenicul din apa este sub forma de arsenat si poate fi usor absorbit in tractul gastro-intestinal, intr-un raport intre 40% si 100%. Arsenicul anorganic ingerat trece in sange, unde se leaga de hemoglobina si in 24 de ore poate fi gasit in ficat, rinichi, vezica urinara, plamani, splina si piele. Principalele organe de stocare sunt pielea, oasele si muschii.
Marul lupului este o planta medicinala care are proprietati antiparazitare, antispasmodice, antiinflamatorii si digestive. Este utilizata in diverse forme, precum infuzii, tincturi sau capsule, si poate fi benefica pentru tratarea problemelor digestive, inclusiv a durerilor abdominale, a flatulentei si a diareei. De asemenea, poate fi folosita ca tratament complementar in caz de anorexie, insomnie si infectii cu viermi intestinali.
Raceala comuna ne poate afecta oricand, dar cele mai multe cazuri apar in perioada octombrie – aprilie, vremea rece fiind un factor favorizant. Raceala este caracterizata de un grup de simptome ale tractului respirator superior, cauzate de mai mult de 200 de tipuri diferite de virusuri.