Bixtonim Xylo 1mg/ml picaturi nazale, 10ml, probleme respiratie

Producator:

13,10 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 19.01.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie - Spring, Farmacia la Pret Mic


Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, ajutandu-va pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa respire mai usor. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale in cazul racelii, rinitei vasomotorii si rinitei alergice.

Bixtonim Xylo poate fi utilizat si in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Medicamente de raceala si gripa - Decongestionant nazal - Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Bixtonim Xylo 1 mg/ml este indicat copiilor cu vârste peste 6 ani şi adulţilor pentru:
- decongestionarea mucoasei nazale datorate corizei, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice,
- facilitarea evacuării secreţiilor în afecţiunile sinusurilor paranazale,
- ca tratament adjuvant în otita medie, pentru decongestionarea mucoasei nazo-faringiene,
- facilitarea rinoscopiei.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

BIXTONIM XLO 1 mg/ml, spray nazal, soluţie

Clorhidrat de xilometazolină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Bixtonim Xylo cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

... Citeste mai mult

-        Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-        Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-        Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră sau ale copilului dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile.

-        Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 În  acest  prospect  găsiţi:

  1. Ce este Bixtonim şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Bixtonim Xylo

  3. Cum să utilizaţi Bixtonim Xylo

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Bixtonim Xylo

  6. Informaţii suplimentare

1.  CE ESTE BIXTONIM XYLO ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care eliberează rapid nasul înfundat, ajutându-vă pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră să respire mai uşor. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale în cazul răcelii, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice. 

Bixtonim Xylo poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului.

Bixtonim Xylo 1 mg/ml este destinat copiilor cu vârste peste 6 ani şi adulţilor.

2.  ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BIXTONIM XYLO 

Nu utilizaţi Bixtonim Xylo

-        dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi/este alergic (hipersensibil) la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale Bixtonim Xylo (vezi pct. 6);

-        dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are o inflamaţie a mucoasei nazale neînsoţită de secreţie (rinita sicca);

-        dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are presiune intraoculară crescută (glaucom), în special glaucom cu unghi închis;

-        dacă copilul dumneavoastră are vârsta sub 6 ani;

-        dacă aţi suferit o operaţie prin nas, cum ar fi hipofizectomie trans-sfenoidală sau cu expunere a durei mater.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bixtonim Xylo

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră are:

-        boli cardiovasculare grave (de exemplu boli grave ale arterelor coronare, hipertensiune arterială);

-        feocromocitom, o tumoră a glandelor suprarenale, care determină creşterea tensiunii arteriale;

-        tulburări metabolice, cum sunt hipertiroidie, diabet zaharat;

Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Spuneţi-i medicului sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră utilizează medicamente pentru depresie, deoarece se poate produce creşterea tensiunii arteriale (datorită efectelor cardiovasculare induse de xilometazolină).

Nu folosiţi în acelaşi timp picături nazale care conţin substanţe active din aceeaşi clasă cu xilometazolina, cum sunt oximetazolina, nafazolina.

Folosirea Bixtonim Xylo cu alimente şi băuturi

Nu este cazul.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice 

Nu utilizaţi Bixtonim Xylo în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xilometazolină prezintă risc de reacţii adverse la nivel nervos central şi cardiovascular. Dacă apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influenţată negativ.

Informaţii importante privind unele componente ale Bixtonim Xylo 

Medicamentul conţine clorură de benzalconiu care este iritant. Poate provoca reacţii adverse cutanate.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BIXTONIM XYLO

Doza uzuală este de 2-3 picături de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), în fiecare nară. Nu depăşiţi doza recomandată.

Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Dacă după 5 zile de utilizare, starea dumneavoastră nu s-a îmbunătăţit sau s-a agravat, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Înainte să utilizaţi din nou Bixtonim Xylo este necesară o pauză de câteva zile.

Dacă aveţi impresia că efectul Bixtonim Xylo este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 Instrucţiuni  de  utilizare

Suflaţi nasul.

Lăsaţi capul pe spate, într-o poziţie confortabilă, sau dacă sunteţi în pat, lăsaţi capul pe spate la marginea patului.

Administraţi picăturile în fiecare nară şi menţineţi capul lăsat pe spate pentru a permite împrăştierea acestora în nas.

Puneţi la loc capacul după utilizare. 

Flaconul nu va fi utilizat decât de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, pentru a evita răspândirea microbilor şi virusurilor prin intermediul picurătorului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bixtonim Xylo

Dacă aţi utilizat accidental o doză mai mare decât cea recomandată de Bixtonim Xylo sau un copil mai mic de 6 ani a utilizat accidental Bixtonim Xylo 1 mg/ml pot să apară : puls neregulat, palpitaţii, tahicardie, hipertensiune arterială şi uneori, afectarea stării de conştienţă.

În acest caz trebuie să vă prezentaţi imediat la medic sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Bixtonim Xylo

Bixtonim Xylo se utilizează la nevoie. Dacă aţi uitat să vă puneţi picăturile nazale şi este necesar acest lucru, administraţi-le imediat ce vă aduceţi aminte. Nu puneţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4.  REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Bixtonim Xylo poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate

 Tulburări  cardiace

Utilizarea topică intrasinusală poate să determine, foarte rar sau ocazional, efecte sistemice de tip simpatomimetic cum sunt palpitaţii, tahicardie sau creşterea tensiunii arteriale.

 Tulburări  respiratorii , toracice  şi  mediastinale

În special la pacienţii cu hipersensibilitate, xilometazolina poate produce o iritaţie locală, moderată şi tranzitorie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale). Au fost menţionate cazuri izolate de sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactivă) după întreruperea administrării medicamentului. Tratamentul prelungit, frecvent şi/sau cu doze mari de xilometazolină poate determina iritaţie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale), precum şi congestie reactivă cu rinită indusă medicamentos. Acest efect poate să apară după numai 5 zile de tratament şi, dacă se continuă administrarea, pot apărea afectări cronice ale mucoasei nazale cu formare de cruste. 

 Tulburări  ale  sistemului  nervos

Foarte rar s-au raportat cefalee, insomnie, astenie şi tulburări de vedere.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.   CUM SE PĂSTREAZĂ BIXTONIM XYLO

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalaj original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor .

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Ase utiliza în maxim 30 zile după prima deschidere a flaconului. 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Bixtonim Xylo

-        substanţa activă este clorhidratul de xilometazolină 1 mg într-un mililitru picături nazale, soluţie

-        clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorură de sodiu, sorbitol, apă purificată. 

Cum arată Bixtonim Xylo şi conţinutul ambalajului

Bixtonim Xylo este o soluţie limpede, incoloră, lipsită de particule vizibile, fără miros.

Deţinǎtorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ şi producătorul

S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr.99, sector 3, Bucureşti, România.

Data ultimei verificări a prospectului.

aprilie 2019

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
16-09-2020

aida chitu

eficient

Scrie o parere
Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie

Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

raceala si gripa sistem respirator bixtonim
Nota pentru produsul Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bixtonim Xylo 1mg/ml pic.nazale 10ml, probleme respiratie

newsletter