Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALFASIGMA S.P.A.
Data de expirare produs: 31.03.2026

Dicloreum 30 mg/g x 46.5 g spuma cutanata

în stoc
36,90 RON

1. Ce este Dicloreum şi pentru ce se utilizează

Dicloreum conține ca substanță activă diclofenac şi face parte din grupa de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene.

Dicloreum se aplică local la nivelul zonei cu probleme și este utilizat pentru a ameliorara durerea și inflamația locală în cazul afecțiunilor traumatice sau reumatice ale încheieturilor, muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor.

Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată

Diclofenac

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Dicloreum şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dicloreum

3. Cum să utilizaţi Dicloreum

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Dicloreum

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Dicloreum şi pentru ce se utilizează

Dicloreum conține ca substanță activă diclofenac şi face parte din grupa de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene.

Dicloreum se aplică local la nivelul zonei cu probleme și este utilizat pentru a ameliorara durerea și inflamația locală în cazul afecțiunilor traumatice sau reumatice ale încheieturilor, muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor.

Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Dicloreum

Nu utilizaţi Dicloreum

dacă sunteţi alergic la diclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

dacă aveţi alergie (hipersensibilitate individuală) demonstrată la acid acetilsalicilic (aspirină) sau la alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene şi la izopropanol.

dacă aţi avut în trecut atac de astm bronşic, urticarie sau rinite alergice după ce aţi luat acid acetilsalicilic (aspirină) sau un alt medicament antiinflamator nesteroidian (medicamente pentru durere şi pentru reumatism).

dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi.

dacă sunteţi copil cu vârsta mai mică de 14 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Dicloreum, adresați-vă medicului dumeavoastră sau farmacistului

aveți grijă deosebită când aveţi leziuni sau răni deschise ale pielii. Utilizaţi numai pe pielea intactă.

evitaţi contactul cu ochii

nu utilizaţi Dicloreum pe mucoase

dacă aveţi afecţiuni gastrice sau dacă sunteţi vârstnic şi utilizaţi Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată concomitent cu medicaţia antiinflamatoare pe cale orală sau injectabilă.

când folosiţi concomitent, mai ales pe o perioadă lungă de timp, alte preparate locale, deoarece poate cauza reacţii de sensibilizare. În acest caz, se va opri tratamentul şi se va folosi un alt tratament.

în timpul tratamentului cu Dicloreum pentru a reduce orice reacţie de sensibilitate la lumină, se va evita expunerea la soare.

dacă ați avut în trecut reacții alergice la antiinflamatoare nesteroidiene sau analgezice, ca de exemplu astm, erupţii pe piele de natura alergică sau rinite acute alergice (inflamația alergică a mucoasei nazale).

dacă aveți astm sau altă afecțiune a plămânilor (BPOC).

dacă aveți rinită alergică sau polipi nazali.

Dicloreum împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-arputea să utilizaţi orice alte medicamente.

Absorbţia sistemică a Dicloreum este foarte mică. Astfel, riscul de interacţiune cu alte medicamente sistemice este limitat.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ca şi în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene nu se va folosi Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată în timpul sarcinii şi alăptării.

Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, utilizarea de diclofenacului poate afecta fertilitatea femeilor și nu este recomandat femeilor care încearcă să rămână gravide.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dicloreum nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Dicloreum

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumeavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată constă în aplicarea Dicloreum pe zona cu probleme o dată până la de trei ori pe zi. La fiecare aplicare,în funcție de mărimea zonei tratate, se pulverizează în palmă o masă circulară de spumă cu diametrul de 3 până la 5 cm (echivalentul a aproximativ 0,75-1,5 grame), şi se freacă uşor până la absorbţia completă.

Dicloreum se aplică pe polul negativ în cazul unui tratament de tip ionoforeză,. Dicloreum se poate folosi şi în combinaţie cu terapia cu ultrasunete.

A nu se folosi mai mult de 14 zile.

Dacă după 7 zile de tratament nu se observă ameliorarea simptomelor sau acestea se agravează, trebuie să vă prezentaţi la medic, care va reevalua tratamentul.

Vârstnici

Persoanele în vârstă trebuie să evite utilizarea Dicloreum în combinaţie cu medicaţia antiinflamatoare pe cale orală sau injectabilă.

Utilizarea la copii

Dicloreum este contraindicat la copiii cu vârsta mai mică de 14 ani.

Mod de administrare

Se va agita flaconul înainte de folosire.

Întoarceţi flaconul în jos şi dispersaţi cantitatea dorită prin apăsarea distribuitorului. Nu înţepaţi sau ardeți flaconul după folosire.

Nu aruncaţi flaconul în flacără sau pe corpuri incandescente.

Nu fumaţi în timpul utilizării faconului sau în apropierea acestuia.

Dacă utilizaţi mai mult Dicloreum decât trebuie

Nu se aşteaptă simptome de toxicitate la folosirea une cantităţi excesive de Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată. Totuşi, dacă se întâmplă acest lucru se va spăla zona cu o cantitate corespunzătoare de apă.

La înghiţirea accidentală, adresați-vă medicului dumneavostră sau mergeți la camera de primiri urgențe a celui mai apropiat spital și luați cu dumneavostră și acest prospect.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dicloreum

Nu vă faceţi griji. Dacă aţi uitat să utilizați, renunţaţi la acea doză. Utilizaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente:

care afectează afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

 

 

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Absorbţia sistemică a diclofenacului după tratamentul cu Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată este mică. Prin urmare, riscul efectelor sistemice este limitat.

Totuşi, în aplicaţiile pe zone mari de piele și pe perioade îndelungate nu poate fi exclusă apariţia unor reacţii adverse, în special a celor la nivelul stomacului sau intestinelor, datorită cantităţii de substanţă activă absorbită.

Reacții adverse raportate la utilizarea Dicloreum au fost:

Efecte adverse frecvente

∙ erupţii pe piele, reacții alergice pe piele, inroşiri ale pielii

Efecte adverse rare

∙ vezicule, mâncărime, senzaţie de arsură

Efecte adverse foarte rare

∙ erupţii cu formare de vezicule

∙ reacții alergice , inclusiv cu umflarea feței și a buzelor care pot conduce la dificultăți de respirație, respirație șuierătoare

∙ astm

∙ sensibilitate la lumină

Combinaţia de Dicloreum cu alte medicamente care conţin diclofenac poate cauza reacţii severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Dicloreum

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dicloreum

Substanţa activă este diclofenac. Un gram de spumă cutanată conține 30 mg de diclofenac.

Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, macrogol- 6 glicerol caprilocaprinat, fosfolipon 80H, polisorbat 80, alcool benzilic, sorbat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, acetat de α-tocoferol, aromă de mentă/eucalipt, apă purificată, amestec propulsor (izobutan, n-butan, propan).

Cum arată Dicloreum şi conţinutul ambalajului

Dicloreum se prezintă sub formă de spumă fină, omogenă, de culoare albă.

Este disponibil în cutii cu cu un flacon presurizat ( 50 g ) Al a 47,5 g spumă cutanată.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ALFASIGMA S.p.A.

Viale Sarca 223, 20126, Milano (MI),

Italia

Fabricantul

Aerosol Service Italiana Srl

Via del maglio 6, 23868 Valmadrera (LC),

Italia

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în februarie 2018.

SKU 67695
OTC Da
Brand ALFASIGMA S.P.A.
Line Nici unul
EAN 8020030016408
BBD 31 mar. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.