Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Inhalatoare

Ce este si cum functioneaza un inhalator

Un inhalator este un dispozitiv medical utilizat pentru a administra substante medicamentoase la nivelul tractului respirator inferior, utilizand procesul fiziologic al inspiratiei. Acesta permite transportul si absorbtia medicamentului de la un anumit nivel pulmonar, ceea ce permite un efect local sau in unele cazuri sistemic. 

Cum alegi inhalatorul

Pe piata exista mai multe tipuri de inhalatori precum:
inhalatoarele cu aburi care sunt potrivite pentru tratarea bolilor nazofaringe si laringe, dar nu sunt capabile sa ajunga la partile indepartate ale sistemului respirator, deoarece particulele de medicament produse sunt mai mari de 10 microni. O alta limitare este ca nu toate medicamentele isi pastreaza proprietatile utile dupa incalzire si pot fi utilizate in acest dispozitiv. 
inhalatorul cu piston functioneaza printr-o tehnologie care ajuta la impartirea medicamentului in particule mici prin pulverizarea acestuia sub forma de aerosol in toate organele sistemului respirator. Astfel, aceste dispozitive sunt eficiente chiar si la copiii mici si la cei care au dificultati de respiratie profunda. Este utilizat pe scara larga pentru tratarea si prevenirea infectiilor respiratorii acute, bronsite, pneumonie, astm si altele. Dezavantajul unui astfel de inhalator este considerat a fi controlul zgomotului al procedurii, care la inceput poate provoca frica la copii.

Inhalatorii cu ultrasunete se bazeaza pe fizica undelor ultrasonice de inalta frecventa, care zdrobesc medicamentul in cele mai mici componente care patrund cu usurinta in orice parte a sistemului respirator. Dispozitivele ultrasonice isi desfasoara activitatea in tacere, sunt functionale in orice pozitie a pacientului, potrivite pentru sugari si copii prescolari. 
Inhalatoarele cu membrana au o tehnologie unde se formeaza aerosoli terapeutici folosind o membrana vibratorie speciala (plasa cu gauri de microni). Acest dispozitiv utilizeaza, de asemenea, ultrasunete, dar nu vizeaza medicamentul, ci membrana, care este astfel pusa in miscare. Datorita frecventei reglabile a oscilatiilor retelei, particulele medicamentoase pot fi zdrobite la dimensiunea necesara (mari - pentru caile superioare, cele mici - pentru absorbtia de catre alveolele plamanilor).

Cum utilizezi inhalatorul

Inainte de a achizitiona un inhalator, este important sa se acorde atentie perioadei de functionare a dispozitivului fara intrerupere (daca este necesara pulverizarea unui volum mare de nebuloza, trebuie sa alegeti inhalatoarele care functioneaza fara intrerupere timp de cel putin 30-40 minute), volumul recipientului pentru medicament (altele mai preferate, tancurile mai mari) ultima este costul. In plus trebuie curatate si igienizate atent pentru ca sunt dispozitive care intra in contact cu zone pline de bacterii ale corpului nostru.

8 produse

Setati descendent
produse pe pagină