Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Orteze

Ce este o orteza si care este rolul ei

Ortezele au un rol adjuvant extern in corectarea deviatiilor osoase, fara a inlocui necesitatea intaririi muschilor paravertebrali, care practic sustin coloana dar si alte membre. Folosirea exclusiva a ortezelor pentru coloana, fara kinetoterapie, este nociva prin slabirea tonusului muscular si “lenevirea” muschilor.

Ortezele sunt de asemenea importante in prevenirea leziunilor sau traumelor la nivelul articulatiilor sau a coloanei vertebrale, mai ales cand exista deja o afectiune preexistenta. De exemplu, un pacient cu discopatie lombara poate purta un brau in timpul crizei acute de lumbago sau lombosciatica.

Acesta limiteaza partial miscarea coloanei si suplineste efortul exagerat muschilor paravertebrali, a caror contractura provoaca durerea. Orteza trebuie purtata doar in perioada acuta, deoarece lipsa antrenarii muschilor dupa ce a trecut criza duce la slabirea lor si la aparitia altor crize sau doar cand pacientul practica un sport cu risc potential pentru coloana.

Cum alegi orteza potrivita

In alegerea unei orteze medicale trebuie sa tinem cont de mai multe etape. O prima etapa este recomandarea corecta facuta de un specialist.  Nimeni nu ar trebui sa cumpere o orteza medicala inainte de a consulta un specialist in prealabil. A doua etapa consta in alegerea unei orteze medicale cu suportabilitate buna, aici intra inclusiv materialul din care este conceputa orteza care trebuie sa fie cat mai placut la purtare. 

Cum utilizezi corect orteza

Folosirea propriu zisa a ortezei si se refera la durata ideala de purtare pentru o vindecare optima. Insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca regulile generale de utilizare ale ortezelor trebuie adaptate la fiecare caz in parte, in functie de zona corpului si in functie de gravitatea situatiei.

Articolele 1-20 din 124

Setati descendent
produse pe pagină