Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Dispozitive Medicale

Tipuri de produse tehnico-medicale

Cand vorbim de produse tehnico-medicale, vorbim practic de instrumente de precizie pentru diagnostic (termometre, tensiometre, glucometre), dispozitive moderne de administrare a medicamentelor (pen-uri si pompe de insulina), produse parafarmaceutice ce implica tesuturi lezate, produse tehnico-medicale pentru combaterea insuficientei venoase periferice, instrumente utilizate in chirurgia generala, produse tehnico-medicale destinate locomotiei (carje, carucioare cu roti), materiale utilizate pentru ingrijirea plagilor (pansamente, fase), perii dentare, produse pentru protectie sexuala si control al conceptiei, produse tehnico-medicale pentru puericultura (biberoane, sterilizatoare).

Cum se masoara corect tensiunea arteriala cu ajutorul unui tensiometru?

Tensiunea arteriala se masoara la ambele brate, iar daca exista diferente, se va masura la bratul cu tensiunea mai mare. Tensiunea sa masoara in milimetri coloana de mercur, iar hipertensiunea arteriala hta se masoara cu ajutorul unui tensiometru. O tensiune corecta are nevoie de cateva minute pentru a avea o valoare concludenta si se poate repeta masuratoarea la fiecare 15 minute.

Tensiunea arteriala sistolica este legata de presiunea diastolica dar si de celelalte valori ale presiunii arteriale. In cazul in care avem o tensiune arteriala crescuta vorbim de o boala de inima. In plus, la persoanele cu diabet zaharat, varstnice, cu varice este recomandat a se masura si tensiunea arteriala ortostatica (in picioare). Tensiunea arteriala se masoara atat in cabinet, cat si la domiciliu, intrucat pot exista diferente importante intre cele doua medii de masurare. Tensiunea arteriala trebuie masurata de rutina la toate varstele.

Articolele 41-60 din 1107

Setati descendent
produse pe pagină