Hexoral spray 0,2%, 40 ml

30,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 25.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Durerea in gat este un simptom care indica inflamatia in organele asociate cu mucozitatile orale, mai ales in faringe, laringe sau amigdale. Amigdalita sau faringita reprezinta de aceea doar o inflamare a mucozitatilor si a tesutului limfatic care acopera atat amigdalele, cat si faringele, permitand ambelor procese inflamatorii sa aiba loc in acelasi timp. Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Beneficii Hexoral spray 0,2%:

 • Hexoral Spray face parte din grupul medicamentelor utilizate in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui;
 • Cand durerea in gat te ataca si vrea sa-ti strice planurile, Hexoral® Spray tinteste si o trateaza rapid de la primele simptome;
 • Formula sa cu actiune cvadrupla te ajuta in tratarea durerii in gat, avand efect de pana la 10 ore pentru un confort de lunga durata.
Produsul Hexoral spray 0,2%, 40ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Durere in gat - Hexoral spray 0,2%, 40ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicatii terapeutice:

-tratamentul infecţiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice);
-prevenţia şi tratamentul gingivitelor;
-tratamentul inflamaţiilor faringelui şi a ulcerelor aftoase (prevenirea suprainfecţiilor);
-combaterea halenei;
-tratamentul pre şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale stomatologice.

HEXORAL 2 mg/ml, spray bucofaringian, solutie

Hexetidina

 

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.

-              Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

... Citeste mai mult

-             Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.

-             Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

-             Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

Ce gasiti in acest prospect:

 1.           Ce este Hexoral si pentru ce se utilizeaza
 1.           Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Hexoral
 2.           Cum sa utilizati Hexoral
 3.           Reactii adverse posibile
 4.           Cum se pastreaza Hexoral
 5.           Continutul ambalajului si alte informatii

 

 1.               Ce este Hexoral si pentru ce se utilizeaza

Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui.

Adjuvant in:

-tratamentul infectiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice); -preventia si tratamentul gingivitelor;

-tratamentul inflamatiilor faringelui si a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfectia); -combaterea mirosului urât al gurii;

-tratamentul pre si postoperator in cazul interventiilor chirurgicale stomatologice.

 

 1.           Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Hexoral

Nu utilizati Hexoral

-daca sunteti alergic (hipersensibil) la hexetidina sau la oricare dintre celelalte componente ale

medicamentului (enumerate la pct. 6).

-la copii cu vârsta sub 3 ani

 

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Hexoral, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Indicatiile terapeutice nu justifica un tratament prelungit, datorita riscului de aparitie a dezechilibrelor florei microbiene bucofaringiene.

Tratamentul trebuie reevaluat de catre medic daca simptomele persista dupa 5 zile si/sau sunt asociate cu febra.

A se respecta dozele si durata tratamentului (vezi pct. 3).

 

Hexoral impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Utilizarea simultana sau succesiva a altor antiseptice trebuie evitata datorita posibilitatii aparitiei interactiunilor (antagonism, inactivare, etc.), in special cu derivatii anionici. Hexetidina este inactivata de solutiile alcaline.

 

Utilizarea Hexoral cu alimente si bauturi

Hexoral se administreaza dupa mese.

 

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu exista studii clinice controlate la om dar pe baza studiilor la animale si presupunând teoretic o absorbtie in sânge neglijabila la om, se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei gravide sa prezinte risc pentru fat.

Din aceleasi motive se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei care alapteaza sa prezinte risc pentru sugar.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Hexoral nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

La copii cu vârsta pâna la 3 ani, datorita aromei de menta din compozitia Hexoral, pot apare spasm glotic sau bronsic, crize de astm brosic sau chiar insuficienta respiratorie. Hexoral contine o cantitate mica de alcool etilic (etanol) <100 mg per doza.

2

Hexoral contine printre excipienti si derivati terpenici, care reduc pragul epileptogen si, in doze excesive pot determina aparitia convulsiilor la copii; a se tine cont de prezenta acestor excipienti si la persoane cu antecedente de epilepsie.

 

 1.           Cum sa utilizati Hexoral

Adulti si copii cu vârsta peste 6 ani

O doza de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde la nivelul cavitatii bucale sau faringelui.

Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza (o pulverizare) de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste pâna la maxim 2 pulverizari de 3 ori pe zi.

Hexetidina adera la suprafata mucoaselor, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.

Instructiuni de utilizare

Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din vârful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Vârful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp.

Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala.

Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian, tinând apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira.

In cazul in care valva este deschisa tinând flaconul culcat, din flacon iese doar gazul propulsor, solutia cu substanta activa ramânând in flacon.

3. Hexoral este activ fata de majoritatea agentilor patogeni din gura si gât, inclusiv fungi (ciuperci).

Alte informatii:

Substanta activa din Hexoral poate adera de mucoasa timp de 12 ore. Pentru ca aderenta sa fie persistenta, se administreaza dupa mese, pentru a preveni inlaturarea de pe mucoase de catre alimente si bauturi.

Hexoral nu polueaza mediul ambiant, deoarece gazul propulsor este azotul.

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 5 zile consecutive. Prelungirea tratamentului peste acest interval se poate face numai la recomandarea medicului.

Copii cu vârsta intre 3 si 6 ani

Administrarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian se va face in doza minima eficace si numai

la recomandarea medicului.

Vârstnici

Se recomanda aceleasi doze ca la adulti

 

Daca utilizati mai mult Hexoral decât trebuie

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

 

Daca uitati sa utilizati Hexoral

Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 

Daca incetati sa utilizati Hexoral

Intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza in mod direct, dar este posibil ca vindecarea afectiunii pentru care ati utilizat Hexoral sa apara mai târziu.

4. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

 1.           Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de hexetidina:

 

Foarte rare (pot afecta mai putin de 1 din 10000 persoane):

Reactii de hipersensibilitate usoare pâna la forme severe, Tulburari de gust sau disparitia gustului,

Tuse,

Respiratie dificila, Uscaciunea gurii, Disfagie,

Greata,

Marirea glandei salivare, Varsaturi,

Iritatie locala.

 

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va <medicului dumneavoastra> <sau> <farmacistului>. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

 1.           Cum se pastreaza Hexoral

A nu se lasa la vederea si indemâna copiilor.

Nu utilizati Hexoral dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.

A se utiliza in 6 luni dupa prima deschidere a flaconului.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Hexoral

- Substanta activa este hexetidina. Un ml spray bucofaringian, solutie contine hexetidina 2 mg.

5. Celelalte componente sunt: polisorbat 80, acid citric monohidrat, zaharina sodica, levomentol, ulei de eucalipt, edetat de sodiu si calciu, etanol 96%, hidroxid de sodiu, apa purificata, azot.

 

Cum arata Hexoral si continutul ambalajului

Hexoral se prezinta sub forma de lichid limpede, incolor, cu miros de menta.

Este disponibil in cutii cu un flacon presurizat din Al a 40 ml spray bucofaringian, solutie prevazut cu valva si sistem de pulverizare

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

MCNEIL HEALTHCARE (IRELAND) LIMITED

Airton Road, Tallaght, Dublin 24, Irlanda

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
02-04-2021

Foarte multumit

Îl folosesc și pentru cea mai mica jenă, este foarte eficient. Are un gust ușor neplacut

Scrie o parere
Hexoral spray 0,2%, 40ml

Hexoral spray 0,2%, 40ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

igiena dentara hexoral spray faringe gingivita halena
Nota pentru produsul Hexoral spray 0,2%, 40ml 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Hexoral spray 0,2%, 40ml

newsletter