Trachisan fara zahar, 20 comprimate

22,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Trachisan – comprimate de supt face parte din grupa: produse pentru zona orofaringiana. Antiseptice. Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Trachisan 20 de comprimate pentru supt trateaza inflamatiile si infectiile mucoaselor

Durerile in gat si dificultatea la inghitire sunt semne ale prezentei unor inflamatii la nivelul cavitatii bucale sau faringiene. Cauzate de infectii bacteriene, acestea pot crea disconfort accentuat. Scapa de neplaceri cu Trachisan 20 de comprimate pentru supt, un medicament eliberat fara reteta in tratarea simptomelor asociate racelilor si gripelor. Trachisan e indicat si inainte de interventiile chirurgicale oralo-faringiene, cum sunt extirparea amigdalelor si extractiile dentare.

... Citeste mai mult

Cum se administreaza Trachisan comprimate

Trachisan 20 de comprimate pentru supt este recomandat adultilor si copiilor de peste 4 ani. Conform Trachisan prospect, medicamentul se poate administra zilnic, pana la 8 comprimate în cazul adultilor. Doza recomandata pentru copiii de la 4 la 12 ani este de maximum 6 comprimate. Trachisan 20 de comprimate pentru supt nu e recomandat in sarcina sau alaptare decat cu acordul medicului. Descopera Trachisan la pret fara concurenta online.

Beneficii Trachisan fara zahar:

 • Inflamatii si infectii ale cavitatilor orala si faringiana (inflamatia mucoasei bucale, inflamatia gingiilor si amigdalite). Infectii ale cailor respiratorii superioare, dureri in gat, dificultate la inghitire;
 • Prioritar, inaintea interventiilor chirurgicale din cavitatile orala si faringiana (extirparea chirurgicala a amigdalelor, extractii dentare).
... Citeste mai putin
Produsul Trachisan fara zahar, 20 comprimate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Durere in gat - Trachisan fara zahar, 20 comprimate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Trachisan - comprimate de supt

clorhidrat de lidocaină, digluconat de clorhexidină, tirotricină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.          Ce este Trachisan – comprimate de supt şi pentru ce se utilizează
 1.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt
 1.          Cum să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt
 1.          Reacţii adverse posibile
 1.          Cum se păstrează Trachisan – comprimate de supt
 1.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este Trachisan – comprimate de supt şi pentru ce se utilizează

Trachisan – comprimate de supt face parte din grupa: produse pentru zona orofaringiană. Antiseptice Medicamentul se poate utiliza pentru :

Inflamaţii şi infecţii ale cavităţilor orală şi faringiană (inflamația mucoasei bucale, inflamația gingiilor şi amigdalite). Infecţii ale căilor respiratorii superioare, dureri în gât, dificultate la înghițire.

Prioritar, înaintea intervenţiilor chirurgicale din cavităţile orală şi faringiană (extirparea chirurgicală a amigdalelor, extracţii dentare).

Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt

Nu utilizaţi Trachisan – comprimate de supt:

-dacă sunteţi alergic la tirotricină, clorhidrat de lidocaină şi digluconat de clorhexidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6.);

-dacă suferiţi de descuamare non-hemoragică a mucoasei bucale (modificări erozive şi descuamative);

-dacă aveţi leziuni (răni) mai mari, recente, ale cavităţii orale şi faringiene;

-la copii sub 4 ani.

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

1

Sportivi: Acest medicament conţine ca substanță activă şi un anestezic local (clorhidratul de lidocaină), care poate determina o reacţie fals pozitivă la testele antidoping.

 

Trachisan – comprimate de supt împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp sau la intervale foarte scurte de timp a altor antiseptice locale (substanțe antimicrobiene care acționează în cavitatea bucală), datorită posibilității interacțiunii medicamentoase (inactivare, antagonism).

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentele se vor administra numai la indicația medicului.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Trachisan - comprimate de supt nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Trachisan – comprimate de supt conţine sorbitol.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă sunteţi diabetic utilizaţi cu precauţie Trachisan – comprimate de supt deoarece un comprimat de supt conţine 0,69 g sorbitol, corespunzător la 0,057 unităţi glucidice (unități de pâine).

 

 1.           Cum să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de până la 8 comprimate de supt pe zi la adulţi şi adolescenţi şi până la 6 comprimate de supt pe zi la copii între 4 – 12 ani.

Lăsați un comprimat de supt să se dizolve lent în gură, la fiecare două ore.

În general simptomele regresează după câteva zile. Totuşi, pentru a asigura succesul terapeutic, Trachisan - comprimate de supt trebuie luat încă 2 – 3 zile după dispariția simptomelor. Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Utilizarea la copii

Este contraindicată administrarea la copii cu vârsta sub 4 ani

 

Dacă utilizaţi mai mult Trachisan – comprimate de supt decât trebuie

Datorită proprietăţilor farmacologice ale constituenţilor, nu sunt de aşteptat efecte toxice nici chiar după ingestia accidentală a unor mari cantităţi de Trachisan - comprimate de supt. Tratamentul de elecţie după ingerarea unor doze foarte mari este lavajul gastric.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

2

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri rare, pot apare reacţii de hipersensibilitate la tirotricină.

Comprimatele de supt nu trebuie administrate pe o perioadă ce depăşeşte 6 săptămâni, fără avizul medicului. În general, Trachisan - comprimate de supt este bine tolerat. Totuşi preparatul poate să determine tulburări gustative cu durata de până la o oră, ce dispar complet ulterior. Atunci când este folosit pentru o perioadă mai îndelungată, poate să apară rareori colorarea galbenă spre maronie a limbii şi dinţilor, care poate fi îndepărtată prin igienă orală atentă şi tratament stomatologic. Oricum, coloraţia dispare de la sine atunci când folosirea preparatului este întreruptă.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site- ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Trachisan – comprimate de supt

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Trachisan – comprimate de supt

-       Substanţele active sunt: tirotricină 0,5 mg, clorhidrat de lidocaină 1,0 mg şi digluconat de clorhexidină 1,0 mg

-       Celelalte componente sunt: sorbitol, stearat de magneziu (vegetal), ulei de mentă.

 

Cum arată Trachisan – comprimate de supt şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate de supt de culoare albă, rotunde, plate, cu margini teşite.

Trachisan – comprimate de supt este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate de supt.

3

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co.KG.,

Herzbergstr. 3

61138 Niederdorfelden

Germania

{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Vedra International – Reprezentanţa România

Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România Tel: + 40 314 243 033

{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}

 

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2017.

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
30-03-2020
Achizitie verificata

Recomand aceste tablete pentru durerile de gat

Este bun pentru durerile in gat, de la usoare spre severe (amigdalite).
Contine antibiotic si are un gust placut, racoritor de menta.

Scrie o parere
Trachisan fara zahar, 20 comprimate

Trachisan fara zahar, 20 comprimate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

pentru raceala Trachisan pastile de supt
Nota pentru produsul Trachisan fara zahar, 20 comprimate 4.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Trachisan fara zahar, 20 comprimate

newsletter