Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml

34,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 24.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Tantum Verde solutie pentru gargarisme este un tratament antiinflamator si analgezic utilizat in afectiunile inflamatorii ale mucoasei orofaringiene (stomatite, faringite) si gingiilor. Tantum Verde, solutie pentru gargarisme poate fi utilizat si in stomatologie, dupa extractii dentare, pentru prevenirea aparitiei infectiilor si pentru calmarea inflamatiilor.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Logo


Beneficii Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme:

 • Antiinflamator;
 • Antiseptic analgezic local cu buna penetrare in tesuturile oro-faringiene.

Mod de administrare Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme:

In procesele inflamatorii, se recomanda administrarea a cate 15 ml solutie pentru gargarisme Tantum Verde, nediluata, de 2-3 ori pe zi, sub forma de gargara, dupa mese.
Administrarea se efectueaza intr-un interval de 20-30 secunde.
Solutia se poate administra si sub forma diluata, cu ajutorul recipientului gradat, pentru spalaturi bucale zilnice, pentru igiena orala.
Se dilueaza cu apa 15 ml solutie pentru gargarisme (pana la limita a 30 ml a recipientului gradat) si se administreaza de 2-3 ori pe zi, dupa mese.

Produsul Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Durere in gat - Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Tantum Verde 1,5 mg/ml solutie pentru gargarisme

Clorhidrat de benzidamina

 

Cititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Utilizati întotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.

-            Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

... Citeste mai mult

-            Întrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.

-            Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

Ce gasiti în acest prospect:

 1.           Ce este Tantum Verde si pentru ce se utilizeaza
 1.           Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Tantum Verde
 2.           Cum s/ utilizati Tantum Verde
 3.          Reactii adverse posibile
 4.           Cum se pastreaza Tantum Verde
 5.          Continutul ambalajului si alte informatii

 

 1.           Ce este Tantum Verde si pentru ce se utilizeaza

Tantum Verde este un medicament antiinflamator, cu proprietati analgezice, atunci cand se administreaza topic, de asemenea, actioneaza ca dezinfectant si anestezic local.

Benzidamina substanta activa, inhiba inflamatia si reduce durerea. Datorita absorbtiei rapide si acumularii locale în tesuturile inflamate, simptomele dispar prompt.

Tantum Verde este utilizat pentru tratamentul inflamatiilor dureroase ale gurii, gatului si gingiilor, reducand durerea. În plus, este folosit ca tratament adjuvant, în stomatologie dupa extractii dentare.

Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

 1.           Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Tantum Verde

Nu utilizati Tantum Verde:

-            daca sunteti alergic la clorhidratul de benzidamina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

-            daca sunteti hipersensibil la acid salicilic si/sau alte antiinflamatoare nesteroidiene.

 

Atentionari si precautii

Înainte sa utilizati Tantum Verde, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

-            daca aveti probleme de a controla reflexul de înghitire. În caz de înghitire accidentala a unei cantitati foarte mare de Tantum Verde (de exemplu, la copii), adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Administrarea de lunga durata poate determina reactii de sensibilizare. În acest caz, tratamentul cu Tantum Verde trebuie întrerupt si instituit un tratament corespunzator, dupa consult de specialitate.

1

Tantum Verde împreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Nu au fost semnalate interactiuni cu alte medicamente utilizate concomitent pentru aceleasi indicatii. Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.

Nu sunt disponibile date suficiente privind utilizarea topica a benzidaminei în timpul sarcinii si alaptarii. Daca este absolut necesar, benzidamina poate fi utilizata pentru administrare topica pe durata sarcinii sau la mamele care alapteaza.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Utilizarea locala a benzidaminei la dozele recomandate nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Tantum Verde contine etanol 80 mg/doza, facand posibila detectarea acestuia în aerul expirat din plamani prin gura.

Tantum Verde contine p-Hidroxibenzoat de metil (E 218). Poate provoca reactii alergice (chiar întarziate).

 

 1.           Cum sa utilizati Tantum Verde

Utilizati întotdeauna acest medicament exact asa cum este descris în acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 

Doze si mod de administrare

În inflamatii, se recomanda administrarea a cate 15 ml Tantum Verde 1,5 mg/ml solutie pentru gargarisme (o lingura), nediluata, de 2-3 ori pe zi, sub forma de gargara, dupa mese. Administrarea se efectueaza într-un interval de 20-30 secunde.

Solutia se poate administra si sub forma diluata, pentru spalaturi bucale zilnice, pentru igiena orala. Se dilueaza cu 15 ml de apa, o lingura (15 ml) de solutie pentru gargarisme si se administreaza de 2-3 ori pe zi, dupa mese.

 

Instructiuni privind utilizarea si manipularea Tantum Verde

Capacul de siguranta cu filet pentru copii se deschide apasandu-l în jos si rasucind.

 

Daca utilizati mai mult Tantum Verde decat trebuie

Daca înghititi prea mult sau înghititi accidental cantitati mari din medicament, adresati-va imediat medicului sau farmacistului pentru recomandari.

Este de asteptat sa apara intoxicatia numai în cazul ingestiei accidentale a unor cantitati mari de benzidamina (> 300 mg).

Simptomele asociate supradozei de benzidamina ingerata sunt în principal simptome gastro-intestinale si simptome la nivelul sistemului nervos central.

Cele mai frecvente simptome gastro-intestinale sunt greata, varsaturi, dureri abdominale si iritatie la nivelul esofagului.

Simptomele la nivelul sistemului nervos central includ ameteli, halucinatii, agitatie, anxietate si iritabilitate.

2

Daca uitati sa utilizati Tantum Verde

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 

Daca încetati sa utilizati Tantum Verde

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

 1.          Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Ocazional a fost raportata senzatie de arsura locala, care se datoreaza etanolului (alcool etilic) continut.

Cu frecventa necunoscuta:

-            reactie alergica (hipersensibilitate);

-            reactie alergica grava (soc anafilactic), semne care pot include dificultati de respiratie, dureri în piept sau senzatie de apasare în piept si/sau senzatie de ameteala/lesin, mancarime severa a pielii sau noduli formati pe piele, umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau gatului si care pot pune viata în pericol;

-            senzatie de arsura si uscaciune a mucoasei bucale;

-            greata si varsaturi.

 

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate în acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

 1.           Cum se pastreaza Tantum Verde

Nu lasati acest medicament la vederea si îndemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare înscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se utiliza în maxim 3 luni dupa prima deschidere a flaconului.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.          Continutul ambalajului si alte informatii

 

Ce contine Tantum Verde

-            Substanta activa este clorhidratul de benzidamina. Un ml de solutie contine 1,5 mg clorhidrat de benzidamina.

-            Celelalte componente sunt: etanol 96%, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), aroma de menta, zaharina, hidrogencarbonat de sodiu, polisorbat 20, galben de chinolina (E 104), albastru brevetat V (E 131), apa purificata.

 

Cum arata Tantum Verde si continutul ambalajului

 

3

Solutie limpede, de culoare verde, cu aroma caracteristica de menta.

Cutie cu 1 flacon din sticla incolora (tip III) continand 120 ml solutie pentru gargarisme, închis cu capac cu sistem de închidere securizat pentru copii, din polipropilena (la exterior)/polietilena (la interior).

Cutie cu 1 flacon din sticla incolora (tip III) continand 240 ml solutie pentru gargarisme, închis cu capac cu sistem de închidere securizat pentru copii, din polipropilena (la exterior)/polietilena (la interior).

 

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

 

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

ANGELINI PHARMA ÖSTERREICH GmbH

Brigittenauer Lände 50 – 54, 1200 Viena, Austria

 

Fabricantul

AZIENDE CHIMICHE RIUNITE ANGELINI FRANCESCO

A.C.R.A.F. S.p.A.

Via Vecchia del Pinocchio, 22, 60131 Ancona, Italia

 

Acest prospect a fost aprobat în Martie, 2017.


 

 

 

 

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml

Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

PRODUSE ASEMANATOARE CU Tantum verde 0,15 % solutie pentru gargarisme, 240ml

newsletter