Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt

Producator:

7,60 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 29.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Faringosept Miere si Lamaie este recomandat adultilor, copiilor si adolescentilor mai mari de 14 ani in tratarea infectiilor de la nivelul faringelui.


Ce este Faringosept Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

Faringosept Miere și Lămâie comprimate de supt este un medicament antiseptic şi aparţine grupului de medicamente pentru zona oro-faringiană.

Faringosept Miere și Lămâie se utilizează la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani ca adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare la nivelul cavităţii bucale şi faringelui: gingivite, faringite, amigdalite şi după amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor pe cale chirurgicală).

... Citeste mai mult

Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai putin
Produsul Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Durere in gat - Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- folosit ca adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare buco-faringiană (faringite, gingivite, angine), postamigdalectomie la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani.

Contraindicații

- în cazul în care dezvoltați reacție de hipersensibilitate la ambazonă monohidrat - substanța activă din componența Faringosept Miere și lămâie comprimate de supt - sau la altă substanță pe care acest medicament o conține.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Faringosept Miere și Lămâie 10 mg comprimate de supt

Ambazonă monohidrat

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Faringosept Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

3. Cum să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Faringosept Miere și Lămâie

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Faringosept Miere și Lămâie şi pentru ce se utilizează

Faringosept Miere și Lămâie comprimate de supt este un medicament antiseptic şi aparţine grupului de medicamente pentru zona oro-faringiană.

Faringosept Miere și Lămâie se utilizează la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 14 ani ca adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare la nivelul cavităţii bucale şi faringelui: gingivite, faringite, amigdalite şi după amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor pe cale chirurgicală).

Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

Nu utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

dacă sunteţi alergic la ambazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Se recomandă ca pacienţii cu diabet zaharat să evite utilizarea acestui medicament datorită conţinutului în zahăr. Valoarea energetică a zahărului este similară cu a lactozei: 3,94 kcal/gram (16,5 kj/gram).

Faringosept Miere și Lămâie împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu s-au raportat interacţiuni ale Faringosept Miere și Lămâie cu alte medicamente.

Faringosept Miere și Lămâie împreună cu alimente şi băuturi

Faringosept Miere și Lămâie se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); se recomandă ca timp de 2-3 ore după administrare să se evite consumul de alimente sau lichide (vezi pct. “Cum să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie”).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie în timpul sarcinii şi alăptării numai dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Faringosept Miere și Lămâie nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Faringosept Miere și Lămâie conţine zahăr şi lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-lîntrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de 3 - 5 comprimate Faringosept Miere și Lămâie (30 - 50 mg ambazonă) pe zi, timp de 3 - 4 zile.

Comprimatele de Faringosept Miere și Lămâie nu se înghit, ci se lasă să se dizolve lent în cavitatea bucală. Faringosept Miere și Lămâie se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); se recomandă ca timp de 2-3 ore după administrare să se evite consumul de alimente sau lichide.

Nu depăşiţi doza recomandată.

Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Utilizare la copii şi adolescenţi

Doza recomandată pentru copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani este de 1 comprimat Faringosept Miere și Lămâie de 3 ori pe zi (30 mg ambazonă), timp de 3-4 zile.

Datorită lipsei unor informaţii suficiente privind siguranţa în administrare, Faringosept Miere și Lămâie nu este recomandat la copii cu vârsta sub 14 ani.

Dacă utilizaţi mai mult Faringosept Miere și Lămâie decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât v-a fost recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept Miere și Lămâie.

Nu există antidot pentru ambazonă. În cazul ingerării unei doze foarte mari de Faringosept Miere și Lămâie, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de primire a pacienţilor; se recomandă provocarea de vărsături şi/sau lavaj gastric.

Dacă uitaţi să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare la ora stabilită.

Dacă încetaţi să utilizaţi Faringosept Miere și Lămâie

Dacă întrerupeţi tratamentul prea devreme, este posibil ca infecţia din organismul dumneavoastră să persiste.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

S-au raportat reacții de hipersensibilitate, inclusiv edem al feței, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, care pot determina dificultăți la înghițire sau respirație, urticarie, mâncărime, înroșirea feței şi/sau erupții cutanate pe tot corpul.

Nu mai luaţi Faringosept Miere și Lămâie şi consultați un medic imediat dacă observați oricare dintre reacțiile adverse grave menționate mai sus – este posibil să aveți nevoie de tratament medical de urgență.

A fost de asemenea raportată colorarea salivei la utilizarea de ambazonă.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Faringosept Miere și Lămâie

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Faringosept Miere și Lămâie

Substanţa activă este ambazonă monohidrat. Fiecare comprimat de supt conţine ambazonă monohidrat 10 mg.

Celelalte componente sunt: sucroză (zahăr), lactoză monohidrat, cacao, povidonă K 30, acid stearic, aromă de miere, aromă de lămâie.

Cum arată Faringosept Miere și Lămâie şi conţinutul ambalajului

Faringosept Miere și Lămâie se prezintă sub formă de comprimate de supt brune, cilindrice, cu H gravat pe o faţă, cu suprafaţă pigmentată.

Cutie cu 1 blister din PVC-PE-PVDC transparent/Al cu 10 comprimate de supt. Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC transparent/Al a câte 10 comprimate de supt.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca

România

Acest prospect a fost revizuit în ianuarie 2016.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt

Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

faringita Durere in gat raceala si gripa

PRODUSE ASEMANATOARE CU Faringosept Miere si lamaie x 10 comprimate de supt

newsletter