Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene

Producator:

15,40 RON tax incl.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 25.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Produsul este indicat în tratamentul aftelor bucale, gingivitelor, stomatitelor.


Produsul Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni ale gurii - Dureri gingivale - Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

INDICATII

Soluţia se aplică pe o bucată de vată sau tampon de tifon steril, cu ajutorul picurǎtorului (4-5 picǎturi), de la o distanţă de 2-4 mm, apoi se badijonează zona lezată de 3-4 ori pe zi, cu cel puţin 2 ore înainte de mese. În cazul unor afte dureroase care îngreunează masticaţia, aplicarea se poate face înainte de masă. Soluţie contra aftelor bucale nu se administreazǎ la copii mici, sub un an. Durata uzualǎ a tratamentului este de aproximativ 5 zile. În cazul în care simptomele nu se amelioreazǎ dupǎ 2-3 zile de tratament, se impune reevaluarea abordǎrii terapeutice.

... Citeste mai mult

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la lidocainǎ, la alte anestezice locale, la digluconat de clorhexidinǎ sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi. Nu se admite folosirea preparatului la copii mici, sub un an. 2 Utilizarea produsului este contraindicatǎ în afecţiunile la care se presupune cǎ soluţia bucofaringianǎ ar putea fi înghiţitǎ.

Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune

Numai pentru administrare bucofaringianǎ. A nu se înghiţi dupǎ aplicarea pe mucoasa bucalǎ şi gingivalǎ. A nu se utiliza în caz de ulceraţii şi descuamarea erozivǎ a mucoasei bucale. Este necesarǎ reevaluarea tratamentului dacǎ simptomele persistǎ peste durata maximǎ recomandatǎ pentru utilizarea medicamentului şi/sau sunt asociate cu febrǎ.

Acest medicament conţine 44232 mg etanol/100 ml, adică până la 147,44 mg etanol/doză (5 picături). Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Soluţie contra aftelor bucale 2,425 mg/21,34 mg/ml picături bucofaringiene soluţie

 Digluconat de clorhexidină soluţie 20%/Lidocaină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

-              Păstraţi acest prospect. S-ar puteasă fie necesar să-l recitiţi.

 

-              Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 

-              Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

-              Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 

 1.       Ce este Soluţie contra aftelor bucale şi pentru ce se utilizează 
 1.       Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale
 2.       Cum să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale
 3.       Reacţii adverse posibile
 4.       Cum se păstrează Soluţie contra aftelor bucale
 5.       Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 

 

 1.            Ce este Soluţie contra aftelor bucale şi pentru ce se utilizează

 

Soluţie contra aftelor bucale 2,425 mg/21,34 mg/ ml picături bucofaringiene soluţie aparţine unei clase de medicamente numite alte preparate pentru tratamentul oral local şi prin cele două substanţe active pe care le conţine are următoarele efecte: antiseptic şi anestezic local.

 

Medicamentul este indicat în tratamentul aftelor bucale, gingivitelor, stomatitelor.

 

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 

 1.            Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale

 Nu utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale

 

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lidocainǎ, la alte anestezice locale, la digluconat de clorhexidinǎ sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament ;

 -dacǎ suferiţi de vreo afecţiune care poate determina înghiţirea accidentală a soluţiei bucofaringiene.

 Nu se admite folosirea medicamentului la copii mici, sub un an.

 

Atenţionări şi precauţii

 

Înainte să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 Utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale numai pentru administrare bucofaringianǎ.

 Nu înghiţiţi medicamentul dupǎ aplicarea pe mucoasa bucalǎ şi gingivalǎ.

Nu utilizaţi medicamentul în caz de ulceraţii şi descuamarea erozivǎ a mucoasei bucale.

 Dacǎ simptomele persistǎ peste durata maximǎ recomandatǎ pentru utilizarea medicamentului şi/sau sunt asociate cu febrǎ, adesaţi-vǎ medicului sau farmacistului.

 

Soluţie contra aftelor bucale împreună cu alte medicamente

 Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

 Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

 Clorhexidina este incompatibilǎ cu agenţii anionici, care sunt de obicei prezenţi în pastele de dinţi convenţionale. Prin urmare, clătiţi bine gura cu apă, după periaj cu pasta de dinţi, înainte de a utiliza acest medicament. Utilizaţi medicamentul la un interval scurt de timp, dupǎ periajul cu pasta de dinţi.

 

Soluţie contra aftelor bucale împreună cu alimente, băuturi şi alcool

 Soluţie contra aftelor bucale se administrează cu cel puţin 2 ore înainte de mese. Înainte de administrare clătiţi bine gura cu apă. În cazul unor afte dureroase care îngreunează masticaţia, aplicarea se poate face înainte de masă.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

 Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Nu existǎ studii adecvate privind utilizarea medicamentului la femeile însǎrcinate sau care alǎpteazǎ. Utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii numai la recomandarea medicului dacǎ acesta consideră că este absolut necesar.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenţeazǎ capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 Soluţie contra aftelor bucale conţine 44232 mg etanol/100 ml, adică până la147,44 mgetanol/doză (5 picături). Poate fi dăunător persoanelor cu etilism.

 Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

 1.            Cum să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale

 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 Aplicaţi medicamentul pe o bucată de vată sau tampon de tifon steril, cu ajutorul picurǎtorului (4-5 picǎturi), de la o distanţă de 2-4 mm, apoi badijonaţi zona lezată de 3-4 ori pe zi, cu cel puţin 2 ore înainte de mese. În cazul unor afte dureroase care îngreunează masticaţia, aplicaţi medicamentul înainte de masă.

Nu administraţi medicamentul la copii mici, sub un an.

 Durata uzualǎ a tratamentului este de aproximativ 5 zile.

 În cazul în care simptomele nu se amelioreazǎ dupǎ 2-3 zile de tratament, adresaţi-vǎ medicului sau farmacistului.

 

Dacă utilizaţi mai mult Soluţie contra aftelor bucale decât trebuie

Dacǎ aţi luat din greşeală prea mult din acest medicament:

-  O cantitate mică nu ar trebui să aibă nici un efect secundar.

 -   O cantitate mare (de exemplu, o sticlă întreagă): trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital .

 Ca urmare a conţinutului de alcool al produsului, ingestia accidentalǎ de cantitǎţi mari la copii necesită o intervenţie medicală promptă cu măsuri adecvate.

 Clorhexidina este slab absorbită, atunci când este administratǎ oral. Pot să apară efecte locale cum ar fi senzaţie de arsurǎ la nivelul gurii şi gâtului. Este puţin probabil sǎaparǎ efecte sistemice, dacă sunt ingerate volume mari. Cu toate acestea, ingerarea unor cantităţi mari poate provoca tulburǎri digestive (dureri epigastrice, diaree) şi dacă clorhexidina trece în sistemul general, pot să apară semne de toxicitate neurologice.

 Lidocaina, ingeratǎ în cantităţi mari va determina o amorţeală temporară a limbii şi senzaţie de sufocare din cauza anesteziei joncţiunii orofaringiene.

 

Proceduri de urgenţă:

-  Nu se vaîncerca golirea stomacului.

 -  Administrarea de lapte, apă de băut, ouă crude, poate fi recomandabil, cu condiţia ca sǎ fie protejate căile respiratorii.

 -  Măsuri generale de susţinere ar trebui să fie instituite după cum consideră necesar medicul.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale

 Dacă uitaţi să utilizaţi o doză, utilizaţi-o de îndată ce vă aduceţi aminte, dacă nu este timpul pentru următoarea doză.

 Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Soluţie contra aftelor bucale

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.            Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, Soluţie contra aftelor bucale poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Reacţiile adverse observate cu Soluţie contra aftelor bucale sunt în general uşoare şi dispar după întreruperea tratamentului.

 Reacţiile adverse datorate lidocainei sunt influenţate de dozǎ, şi pot fi:

 

- Frecvente:

 

Tulburǎri vasculare: hipotensiune arterialǎ, hipertensiune arterialǎ.

 

Tulburǎri gastro-intestinale: greaţǎ, vǎrsǎturi.

 

Tulburǎri ale sistemului nervos: parestezie, ameţeli.

 

Tulburǎri cardiace: bradicardie.

 

-  Mai puţin frecvente:

 

Tulburǎri ale sistemului nervos: semne şi simptome de toxicitate CNS (convulsii, parestezie, amorţeli ale limbii, hiperacuzie, tulburǎri vizuale, tremurături, tinitus, dizartrie, CNS depresie).

 

- Rare:

 

Tulburǎri cardiace: stop cardiac, aritmii cardiace.

 

Tulburǎri ale sistemului imunitar : reacţii alergice, reacţii anafilactice/şoc.

 

Tulburări respiratorii: deprimare respiratorie.

 

Tulburări ale sistemului nervos: neuropatie, leziuni ale nervilor periferici.

 

Tulburări oculare: arahnoidită,diplopie.

 

Aceste reacţii adverse sunt, în general, legate de doză şi pot duce la niveluri plasmatice ridicate, cauzate de supradozare, absorbţie rapidă sau injectarea accidentală intravasculară sau pot rezulta dintr-o hipersensibilitate, toleranţă diminuatǎ din partea pacientului.

 Cele mai frecvente reacţii adverse asociate cu digluconatul de clorhexidinǎ, sunt o oarecare colorare temporarǎ a dinţilor şi a altor suprafeţe din zona de aplicare, o favorizare a formării calculului dentar şi o modificare în percepţia gustului.

 Uneori se produce o senzaţie de arsură locală în momentul aplicării.

 

Mai puţin frecvent au fost raportate stomatite, gingivite, glosite,ulceraţii,gură uscată,hipoestezie, edem lingual şi parestezii .

 Rar, se pot produce iritatii minoreşidescuamari superficiale ale mucoasei bucale.

 Rar, se poate produce umflareaglandelor parotide, reacţie care dispare dupăîntrerupereatratamentului.

 Foarte rar, se pot producereacţii alergice severe.

 În general, reacţiile adverse dispar dupǎ întreruperea tratamentului.

 

Deoarece produsul se administreazǎ topic, prin badijonarea mucoasei bucale şi nu se înghite, probabilitatea apariţiei reacţiilor adverse este foarte micǎ.

 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

 Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane

Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

 

 1.            Cum se păstrează Soluţie contra aftelor bucale

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 A se păstra la temperaturi  sub 25oC, în ambalajul original.

 Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

 1.            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Soluţie contra aftelor bucale

Substanţele active sunt digluconat de clorhexidină şi lidocaină.

 Fiecare ml picături bucofaringiene soluţie conţine digluconat de clorhexidină soluţie 20% 2,425 mg şi lidocaină 21,34 mg.

 Celelalte componente sunt: glicerol, etanol şi apǎ purificatǎ.

 

Cum arată Soluţie contra aftelor bucale şi conţinutul ambalajului

Soluţie contra aftelor bucale se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră.

 

ESte disponibil în cutii cu un flacon din sticlă brună, închis cu sistem de închidere cu siguranţă şi picurător din polietilenă; conţine 10 ml picături bucofaringiene, soluţie.

 

 Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 S.C.Meduman S.A.

Str.AleeaEroilor nr.28, Vişeu de Sus, Maramureş, România

 

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2014.

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
10-04-2022

pacat

Aveti cel mai bun pret la acest produs, pacat ca livrati doar in Bucuresti si in restul tarii nu ...

Scrie o parere
Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene

Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

sanatate orala Afte bucale dermatologie
Nota pentru produsul Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene 1.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Solutie contra aftelor bucale,10 ml picaturi bucofaringiene

newsletter