Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g

Producator:

20,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 07.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Finalgon® este un unguent analgezic care actioneaza rapid si cu efect prelungit asupra durerii articulare si musculare, prin combinatia speciala de ingrediente active cu efect complementar.


Beneficii Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent:

fb18f31e6f7c03c07b38ac4b0ea4466116421680
 • amelioreaza durerea dupa 15 min de la aplicare in caz de:
 • artrita, dureri articulare si musculare reumatice.
9c7f8a1c1685f2e4c2693f62db481c9416421681
 • dureri de spate (lumbago), nevrita (inflamarea unui nerv), sciatica, bursita (inflamatia unei burse, un sac / o punga plina cu lichid in apropierea unei articulatii / incheieturi) si tenosinovita (inflamarea unui tendon si a invelisului sau);
 • dureri acute nespecifice lombare;
 • leziuni produse in practicarea sportului: contuzii si entorse/luxatii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare.
 • b9406320e20afd9e760603e24f9ff3b916421681
 • incalzeste zona dureroasa pe care s-a aplicat unguentul in caz de tulburari circulatorii periferice si ajuta la intensificarea circulatiei sanguine si relaxarea muschiului implicat;
 • stimuleaza fluxul sanguin la nivelul pielii inainte de prelevarea unei probe de sange;
 • usor de utilizat datorita aplicatorului inclus in capac.

Ingrediente Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent:

Un gram unguent conţine Nonivamid (vanilamida acidului nonilic) 4 mg şi Nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic) 25 mg.

Mod de administrare Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent:

Doza initiala: cel mult 1/2 cm (aproximativ cat un bob de mazare) unguent FINALGON® pentru o suprafata de dimensiunea mainii.
Doza maxima recomandata per aplicare: 1 cm pentru o suprafata de dimensiunea mainii (in jur de 10cm x 20cm). FINALGON® unguent se va folosi la nevoie, maxim pana la de 3 ori pe zi.
Tratamentul se incepe intotdeauna cu o doza foarte mica de FINALGON® care se aplica pe o suprafata foarte mica de piele pentru a testa reactivitatea individuala.
Nu trebuie sa aplicati unguentul in cazul in care aveti: piele foarte sensibila, rani, inflamatii ale pielii sau afectiuni cutanate.

Produsul Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

FINALGON 4 mg/25 mg pe gram unguent 

Nonivamid (vanilamida acidului nonilic) /Nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic)

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală . Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.          Ce este FINALGON şi pentru ce se utilizează
 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi FINALGON
 2.           Cum să utilizaţi FINALGON
 3.           Reacţii adverse posibile
 4.           Cum se păstrează FINALGON

6           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.          Ce este FINALGON şi pentru ce se utilizează

FINALGON conţine două substanţe nonivamid = vanilamida acidului nonilic şi nicoboxil = butoxietilesterul acidului nicotinic, care au efecte complementare ce îi conferă după aplicarea pe piele efecte de calmare a durerii, revulsive şi de încălzire. Este utilizat în

-           artrită, artralgii şi mialgii reumatice;

-           leziuni produse în practicarea sportului, contuzii şi entorse/luxaţii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare;

-           lumbago, nevrită (inflamarea unui nerv), sciatică, bursită (inflamaţia unei burse, un sac / o pungă plină cu lichid în apropierea unei articulaţii / încheieturi) şi tenosinovită (inflamarea unui tendon şi a învelişului său);

-           tratament revulsiv local în tulburări circulatorii periferice (aplicarea unei substanţe pe piele care să activeze/intensifice circulaţia sanguină).

-           Dureri acute nespecifice lombare

-           Stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii înainte de prelevarea unei probe de sânge.

 

 1.          Ce trebuie să ştiţi înainte utilizaţi FINALGON

 

Nu utilizaţi FINALGON

-            dacă sunteţi alergic la nonivamid (vanilamida acidului nonilic), nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).

-            dacă aveţi o piele foarte sensibilă

-           pe răni, inflamaţii ale pielii sau în caz de afecţiuni cutanate – nu trebuie să aplicaţi FINALGON pe aceste zone ale pielii.

1

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi FINALGON, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Datorită intensificării circulaţiei sanguine la nivelul pielii induse de FINALGON, la locul de aplicare al unguentului pot să apară roşeaţă, senzaţie de căldură, mâncărime şi arsură. Aceste simptome pot fi accentuate, îndeosebi în cazul în care cantitatea aplicată de FINALGON este prea mare sau dacă FINALGON se aplică printr-un masaj prea intens pe tegumente.

Dacă FINALGON se administrază în exces sau se freacă prea intens pe piele, pot să apară vezicule/băşici pe piele.

După aplicarea unguentului FINALGON trebuie să vă spălati mâinile imediat şi trebuie să fiţi atenţi să evitaţi răspândirea unguentului pe suprafeţele sănătoase sau pe alte persoane.

Aveţi grijă ca FINALGON să nu vină în contact cu ochii, nasul sau cavitatea bucală. Dacă acest lucru se întâmplă, se poate produce o tumefiere a feţei tranzitorie, dureri la nivelul feţei, iritaţii ale zonei albe a ochilor, înroşirea ochilor, senzaţie de arsură oculară, tulburări vizuale, disconfort oral şi stomatită (inflamarea mucoasei bucale).

Pacienţii nu trebuie să facă baie sau duş fierbinte înainte de sau după aplicarea FINALGON. Chiar la câteva ore după aplicarea FINALGON, efectul de înroşire a pielii şi senzaţia intensă de căldură pot fi intensificate prin transpiraţii sau acoperirea suprafeţei tratate cu un material ocluziv.

 

Alte medicamente și FINALGON

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni ale FINALGON cu alte medicamente administrate fie local, fie sistemic. Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Datorită absenţei datelor privind efectele administrării FINALGON în timpul sarcinii şi alăptării, utilizarea medicamentului în aceste perioade nu este recomandată.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt disponibile date din studii privind efectele FINALGON asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

FINALGON conţine acid sorbic

care poate produce reacţii cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).

 

 1.           Cum să utilizaţi FINALGON

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Începeți tratamentul cu cel mult 1/2 cm (aproximativ cât un bob de mazăre) unguent FINALGON pentru o suprafaţă de dimensiunea mâinii. Nu utilizați mai mult de 1 cm unguent pentru o suprafaţă de dimensiunea mâinii (circa 10cm x20cm) la o aplicare.

Tratamentul trebuie început întotdeauna cu o doză foarte mică de FINALGON, care se aplică pe o suprafaţă foarte mică de piele pentru a testa reactivitatea individuală. Răspunsul la FINALGON este foarte diferit şi unele persoane au nevoie doar de o aplicare foarte uşoară a unguentului pentru a obţine

2

o ușoară senzație de încălzire, în timp ce la alte persoane acestă senzație poate foarte slabă sau efectul de ușoară încălzire poate fi absent.

Întindeţi unguentul FINALGON uşor pe suprafaţa afectată, folosind aplicatorul inclus în ambalaj.

După utilizarea FINALGON, mâinile trebuie spălate cu săpun şi apă din abundenţă.

FINALGON unguent trebuie folosit la nevoie, maxim până la de 2 – 3 ori pe zi.

 

Copii și adolescenți

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea FINALGON la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii înainte de prelevarea unei probe de sânge.

Pentru a vă pregăti pentru prelevarea unei probe de sânge medicul dumneavoastră va aplica 1-2 cm unguent pe suprafața de unde se intenționează a se recolta proba (lobul urechii sau pulpa degetului) cu aproximativ 10 minute înainte de recoltare și-l va masa pîna la absobția completă în piele. Înainte de recoltarea probei de sânge medicul va înlătura surpusul de unguent și va dezinfecta zona.

Aveți grijă să nu atingeți zona tratată cu unguent pentru a evita ca acesta să fie transferat pe alte zone ale pielii sau pe alte persoane.

Sigiliul de aluminiu de la capătul tubului trebuie perforat complet cu un obiect ascuţit.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din FINALGON

Dacă utilizaţi mai mult FINALGON decât trebuie, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă s-a aplicat o cantitate prea mare de FINALGON, efectul ar putea fi diminuat prin ştergerea pielii cu ajutorul unui tampon cu ulei (de exemplu ulei alimentar) sau cremă grasă.

După o utilizare în exces de FINALGON, intensificarea circulaţiei sanguine poate fi exacerbată şi se pot agrava efectele adverse. Administrarea în exces poate duce la apariţia de vezicule pe porţiunile de piele pe care a fost administrat FINALGON.

Un supradozaj cu FINALGON poate produce de asemenea înroşirea părţii superioare a corpului, creşterea temperaturii corporale, bufeuri, intensificarea circulaţiei sanguine până la apariţia unei senzaţii dureroase şi scăderea tensiunii arteriale.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi FINALGON

Dacă uitaţi să utilizaţi FINALGON, utilizaţi FINALGON imediat ce vă reamintiţi dar nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi FINALGON

FINALGON trebuie utilizat numai la nevoie şi se va înceta administrarea după ameliorarea simptomelor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.          REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, astfel:

3

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

senzaţie de arsură

înroșirea pielii (eritem) mâncărime

senzaţie de căldură

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi)

erupţii cutanate

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

reacții alergice cu progres rapid, care pun viața în pericol (reacții anafilactice) hipersensibilitate

senzație de înțepături (parestezie) tuse

dificultăți în respirație

pustule la locul de aplicaţie reacţii cutanate locale

bășici

edem facial/umflarea feței urticarie

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Deasemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.          Cum se păstrează FINALGON

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

-           Substanţele active sunt: nonivamid (vanilamida acidului nonilic) şi nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic). Un gram unguent conţine nonivamid 4 mg şi nicoboxil 25 mg

-           Celelalte componente sunt: adipat de diizopropil, dioxid de siliciu coloidal, vaselină albă, acid sorbic, ulei de citronela de Ceylon, apă purificată

 

Cum arată FINALGON şi conţinutul ambalajului

4

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent şi un aplicator.

FINALGON se prezintă sub formă de unguent omogen, aproape incolor sau cu uşoară tentă brună, transparent sau uşor opac, aproape moale, cu miros de ulei de citronela.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

 

Fabricantul

Globopharm Pharmazeutische Productions-und Handelsgesellschaft mbH

Breitenfurter Strasse 251

A-1230 Viena, Austria

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

 

Sanofi Romania SRL

Tel: +40 21 317 31 36

Acest prospect a fost aprobat în Iunie, 2021

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g

Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

unguent plagi rani arsuri luxatii finalgon contuzii

PRODUSE ASEMANATOARE CU Finalgon, 4 mg/25 mg pe gram unguent, 20g

newsletter