Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel

Producator:

5,60 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Diclofenac Terapia gel este un medicament ce se recomanda pentru diminuarea inflamatiei si calmarea eficienta a durerii.


Diclofenac Terapia gel are in componenta o substanta activa numita diclofenac, care face parte din grupul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, fiind un produs creat pentru a fi absorbit prin masaj in piele.

Adolescentii cu varsta de cel putin 14 ani si adultii pot utiliza produsul pentru a trata traumatismele articulatiilor, iar adultii cu varsta de minim 18 ani pentru tratarea artritei usoare a genunchilor.

Produsul Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste:
Pentru ameliorarea durerii, inflamaţiei şi edemului în:
- traumatisme ale ţesuturilor moi: traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, de exemplu luxaţii, entorse, echimoze, dureri de spate (datorate activităţilor sportive);
- forme localizate ale reumatismului abarticular: tendinită (de exemplu epicondilită laterală), bursită, sindromul umăr-mână şi periartrită.
Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste):
Pentru ameliorarea durerii în cazul unor forme localizate, uşoare-moderate de reumatism degenerativ, de exemplu osteoartrite periferice (degete, genunchi) sau ale coloanei vertebrale.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Diclofenac Terapia 10 mg/g gel

Diclofenac sodic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Diclofenac Terapia gel şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

3. Cum să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Diclofenac Terapia gel

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Diclofenac Terapia gel şi pentru ce se utilizează

Diclofenac Terapia gel conţine substanţa activă diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj.

Diclofenac Terapia gel este utilizat pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase care afectează încheieturile şi muşchii. Poate fi utilizat la tratarea următoarelor afecţiuni:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste:

Traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor (de exemplu entorse, luxaţii, echimoze, dureri de spate, trumatisme din sport).

Tendinita (de exemplu epicondilita laterală)

Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste):

Artrita uşoară a genunchilor sau degetelor

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

Nu utilizaţi Diclofenac Terapia gel :

dacă sunteţi alergic la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene cum sunt ibuprofen sau acid acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Simptomele unei reacţii alergice la aceste medicamente pot include: respiraţie şuierătoare sau îngreunată (astm); erupţie pe piele cu vezicule sau urticarie; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.

dacă aţi avut crize de astm bronşic, urticarie sau rinită alergică la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene cum este ibuprofen.

dacă aveţi ulcer de stomac (gastric) sau duodenal.

dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.

dacă aveţi leziuni pe piele cum sunt eczema, plăgi infectate, arsuri, tăieturi, plăgi deschise.

dacă aveţi vârsta sub14 ani.

Dacă se aplică în cazul dumneavoastră una din situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Diclofenac Terapia gel.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Diclofenac Terapia gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

NU aplicaţi Diclofenac Terapia gel la nivelul mucoaselor, mai ales la nivelul ochilor. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă din abundenţă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

NU aplicaţi Diclofenac Terapia gel dacă aveţi leziuni pe piele cum ar fi tăieturi, plăgi deschise sau pe pielea ce prezintă urticarie ori eczeme.

Dacă vă apare o erupţie pe piele după aplicarea Diclofenac Terapia gel, întrerupeţi imediat tratamentul.

NU aplicaţi Diclofenac Terapia gel la nivelul unor suprafeţe întinse de piele şi timp îndelungat, deoarece nu poate fi exclusă apariţia reacţiilor adverse generale, cunoscute în cazul formelor orale de diclofenac.

Dacă utilizaţi Diclofenac Terapia gel timp îndelungat: trebuie să purtaţi mănuşi când aplicaţi gelul.

Dacă aţi avut sau aveţi sângerare gastro-intestinală.

NU utilizaţi concomitent medicamente antiinflamatoare nesteroidiene administrate oral (inclusiv diclofenac).

Diclofenac Terapia gel este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi.

O orteză sau un bandaj elastic pot fi utilizate în tratamentul entorselor, dar nu utilizaţi bandaje elastice ocluzive (plastic).

Nu vă expuneţi la soare sau la solar în timp ce utilizaţi Diclofenac Terapia gel.

Dacă aveţi întrebări, discutaţi cu farmacistul sau doctorul dumneavoastră înainte de a utiliza Diclofenac Terapia gel.

Copii şi adolescenţi:

Datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea punctul Nu utilizaţi Diclofenac Terapia gel).

La adolescenţi cu vîrsta de 14 ani şi peste, dacă acest produs este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului sunt sfătuiţi să consulte medicul.

Diclofenac Terapia gel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Utilizarea împreună cu alte AINS, inclusiv cu alte preparate conţinând diclofenac, poate creşte riscul apariţiei reacţiilor adverse.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Diclofenac Terapia gel nu trebuie utilizat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, pentru că poate afecta fătul sau crea probleme la naştere. Diclofenac Terapia gel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului în timpul primelor 6 luni de sarcină şi doza trebuie să fie ţinută cât mai scăzută şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil.

În timpul alăptării Diclofenac Terapia gel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, întrucât diclofenacul trece în cantităţi mici în laptele matern. Totuşi, Diclofenac Terapia gel nu trebuie aplicat pe sâni de către mamele care alăptează, nici altundeva pe suprafeţe mari de piele sau pentru o perioadă mai mare de timp.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Diclofenac Terapia gel nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Diclofenac Terapia gel conţine propilenglicol

Propilenglicol poate determina la unii oameni o uşoară iritaţie dermică, localizată.

Diclofenac Terapia gel conţine p-hidroxibenzoat de metil

Poate provoca reacții alergice (chiar întârziate).

3. Cum să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani:

Diclofenac Terapia gel este destinat administrării pe piele.

Aplicaţi Diclofenac Terapia gel de 3 sau 4 ori pe zi, pe suprafaţa dureroasă.

Cum să aplicaţi Diclofenac Terapia gel

1. Ȋnainte de prima utilizare străpungeţi cu vărful ascuţit al capacului membrana sigilantă.

Diclofenac Terapia gel se utilizează ţinând flaconul cu capul in jos. Apăsaţi vârful flaconului ca să

obtineţi cantitatea necesară de gel.

2. Scoateţi uşor din tub o cantitate mică de gel şi aplicaţi-o pe zona dureroasă sau umflată şi masaţi uşor pe piele. Cantitatea necesară depinde de mărimea zonei dureroase sau umflate. De obicei, este necesară o cantitate variind de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci. Veţi simţi o senzaţie uşoară de calmare atunci când masaţi gelul să intre în piele.

3. Spălaţi-vă pe mâini după ce aplicaţi Diclofenac Terapia gel, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă suprafaţa tratată.

Cât de mult trebuie să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

Nu utilizaţi Diclofenac Terapia gel mai mult de:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste:

2 săptămâni pentru traumatisme ale încheieturilor şi ale muşchilor (de exemplu, luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită

Numai adulţi (18 ani şi peste ):

3 săptămâni pentru dureri asociate artritelor

Un tratament mai îndelungat poate fi recomandat de către un doctor.

Dacă durerea sau inflamaţia persistă timp de 7 zile sau se înrăutăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea pct. Nu utilizaţi Diclofenac Terapia gel).

La adolescenţi cu vîrsta de 14 ani şi peste 14 ani, dacă acest medicament este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului sunt sfătuiţi să consulte medicul.

Dacă utilizaţi mai mult Diclofenac Terapia gel decât trebuie

În cazul administrării Diclofenac Terapia gel, este puţin probabil să apară supradozaj. Totuşi, în acest caz, suprafaţa pe care s-a aplicat gelul trebuie spălată cu o cantitate mare de apă.

În cazul ingestiei accidentale a unei cantităţi de gel, cantitatea de diclofenac poate fi suficientă pentru a apărea manifestările unui supradozaj (de exemplu 100 g gel conţin echivalentul a 1000 mg diclofenac sodic); adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

Dacă uitaţi să aplicaţi Diclofenac terapia gel la ora stabilită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi continuaţi ca de obicei. Nu aplicaţi o cantitate dublă care să o înlocuiască pe cea uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Diclofenac Terapia gel

Diclofenac Terapia gel se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse rare şi foarte rare pot fi importante

Dacă aveţi oricare din simptomele de alergie de mai jos, OPRIŢI administrarea Diclofenac Terapia gel şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră.

Erupţie pe piele cu vezicule; urticarie. Acestea pot afecta până la 1 din 10000 persoane.

Respiraţie şuierătoare, greoaie sau senzaţia de apăsare în piept (astm). Acestea pot afecta până la 1 din 10000 persoane.

Umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului. Acestea pot afecta până la 1 din

10000 persoane.

Alte reacţii adverse ce pot avea loc sunt de obicei uşoare, trecătoare şi inofensive (dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă unui medic sau farmacist).

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

erupţii cutanate, mâncărime, înroşire sau usturime a pielii.

Reacţiile adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

dermatită buloasă;

uscăciunea pielii;

manifestări alergice pe piele cu mâncărime sau roşeaţă localizată.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

erupţii trecătoare pe piele însoţite de vezicule cu puroi;

reacţii alergice pe piele;

crize de astm bronşic în special la pacienţii cu alergie la antiinflamatoare nesteroidiene;

pielea poate fi mai sensibilă la soare. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mâncărime, umflături şi vezicule. (Nu vă expuneţi la soare în timp ce utilizaţi Diclofenac Terapia gel).

Alte reacţii adverse generale frecvente la antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu: digestive, hepatice şi renale) pot să apară în caz de absorbţie crescută a diclofenacului sodic prin piele, în următoarele situaţii: cantitate mare de gel aplicată, suprafaţă largă de aplicare, prezenţă a unor leziuni pe piele, durată lungă a tratamentului şi utilizare de pansamente ocluzive.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Diclofenac Terapia gel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Diclofenac Terapia gel

Substanţa activă este diclofenac sodic. 1 g gel conţine diclofenac sodic 10 mg.

Celălalte componente sunt: etanol 96%, propilenglicol, trolamină, carbomer 980, p-hidroxibenzoat de metil, apă purificată.

Cum arată Diclofenac Terapia gel şi conţinutul ambalajului

Diclofenac Terapia gel se prezintă sub formă de gel omogen, transparent, neaerat, de culoare slab gălbuie.

Este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu a 45 g gel.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Terapia SA,

Str. Fabricii nr.124, Cluj-Napoca, România

Fabricant

S.C. SLAVIA PHARM S.R.L.

B-dul Theodor Pallady nr. 44C, sector 3, Bucureşti, România

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost revizuit în Iunie 2014

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel

Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

dureri musculare antiinflamator calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Diclofenac Terapia 10 mg / g x 45 g gel

newsletter