Diflex 50 mg/g, 100 g gel

Producator:
Gama: DIFLEX

31,60 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 01.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Diflex

Cea mai mare concentratie de diclofenac intr-un produs topic. Mentolul din compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul pielii, contribuind la ameliorarea rapida a durerii. Patrunde rapid in profunzime pana la nivelul sursei durerii si in inflamatiei, datorita celor doi promotori de absorbtie: transcutol si mentol. Indicat in cazul afectiunilor traumatice la care durerea intensa nu permite masajul.

- afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor; - edeme postoperatorii si posttraumatice.

1 gram gel contine diclofenac sodic 50 mg. Contine si levomentol, hidroxietilceluloza, propilenglicol, alcool etilic 96%, dietilenglicol monoetileter, polisorbat 80, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

... Citeste mai mult

Medicamentul se administreaza numai la adulti. Se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 prize pe zi, la nivelul zonei afectate. Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului, se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.

... Citeste mai putin
Produsul Diflex 50 mg/g, 100 g gel face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - Diflex 50 mg/g, 100 g gel Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor.
Edeme postoperatorii şi posttraumatice.

DIFLEX 50 mg/g gel

Diclofenac sodic 

Compoziţie

Un g gel conţine diclofenac sodic 50 mg şi excipienţi: hidroxietilceluloză, L-mentol, propilenglicol, alcool etilic 96%, dietilenglicol monoetileter, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, polisorbat 80, apă purificată. 

Grupă farmacoterapeutică: antiinflamatorii nesteroidiene de uz topic 

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor. Edeme post operatorii şi post traumatice. 

... Citeste mai mult

Contraindicaţii

-hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipienţii produsului;

-leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi;

-trimestrul III de sarcină.

Precauţii

Medicamentul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.

Apariţia unei erupţii cutanate după aplicarea Diflex impune întreruperea imediată a tratamentului. Medicamentul se administrează numai la adulţi, datorită absenţei studiilor de siguranţă la copii.

In cazul utilizării îndelungate, se recomandă purtarea de mănuşi de către persoanele care aplică gelul. 

Interacţiuni

Datorită absorbţiei sistemice mici a Diflex, în cazul utilizării conform recomandărilor, este puţin probabil să apară interacţiuni medicamentoase.

Atenţionări speciale

Este necesară prudenţă la pacienţi cu teren atopic (astm bronşic, febra fânului, rinită alergică, antecedente de hipersensibilitate la alte medicamente etc.).

Sarcina şi alăptarea:

La om, nu s-a semnalat nici un efect teratogen la diclofenac, dar pentru a confirma absenţa riscului utilizării Diflex în timpul sarcinii, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare. Ca urmare, medicamentul se administrează în primele 2 trimestre de sarcină numai dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal; începând din trimestrul III utilizarea sa este contraindicată, datorită riscului de toxicitate fetală (cardiopulmonară (hipertensiune pulmonară, cu închiderea prematură a canalului arterial) şi renală (tulburări ale functiei renale până la insuficienţă renală si oligoamnios) sau a riscului de alungire a timpului de sângerare, la sfârşitul sarcinii. 

În cazul altor căi de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excretă în laptele matern. Prin extrapolare şi ca măsură de precauţie, se recomandă evitarea utilizării Diflex la femeile care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Doze şi mod de administrare

Medicamentul se administrează numai la adulţi.

Diflex se administrează extern, în strat subţire, în 2-3 prize pe zi, la nivelul zonei afectate.

Pentru a realiza absorbţia cutanată a gelului, se efectuează un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi/sau inflamate.

După fiecare utilizare, mâinile se spală.

Reacţii adverse

Reacţii locale: rar, apar manifestări alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reacţii de hipersensibilitate:

-dermatologice;

-respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronşic îndeosebi la pacienţii cu hipersensibilitate la antiinflamatoriile nesteroidiene (AINS);

-generale: reacţii de tip anafilactic.

Alte reacţii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive şi renale) pot să apară în funcţie de absorbţia cutanată crescută a substanţei active, cantitatea mare de gel aplicat, suprafaţa largă de aplicare, prezenţa leziunilor cutanate, durata lungă a tratamentului şi utilizarea de pansamente ocluzive. 

Supradozaj

În cazul administrarii Diflex este puţin probabil să se producă supradozajul. Totuşi, în acest caz, suprafaţa pe care s-a aplicat gelul trebuie spălată cu o cantitate mare de apă.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 1 tub din aluminiu , acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, conţinând 25 g gel, închis cu capac cu filet dinpolietilenă

Cutie cu 1 tub din aluminiu , acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, conţinând 45 g gel, închis cu capac cu filet dinpolietilenă

Cutie cu 1 tub din aluminiu , acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, conţinând 100 g gel, închis cu capac cu filet dinpolietilenă

Cutie cu 1 tub laminat multistratificat, acoperit la interior cu un strat din polietilenă de înaltă densitate, conţinând 45 g gel, închis cu capac cu filet din polipropilenă

Cutie cu 1 tub laminat multistratificat, acoperit la interior cu un strat din polietilenă de înaltă densitate, conţinând 100 g gel, închis cu capac cu filet din polipropilenă

Producător

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E Km 0,9, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, România 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L. Str. Moara de Foc nr. 35, Iasi,România

Data ultimei verificări a prospectului

August 2019

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
02-02-2019
Achizitie verificata

Diflex gel

Extraordinar de bun!Am avut dureri de coloana si sold.O data am utilizat si mi-au disparut durerile.

Scrie o parere
Diflex 50 mg/g, 100 g gel

Diflex 50 mg/g, 100 g gel

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

ingrijire articulatii luxatii diflex ligamente
Nota pentru produsul Diflex 50 mg/g, 100 g gel 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Diflex 50 mg/g, 100 g gel

newsletter