FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent

Producator:

19,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 08.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Antiinflamator nesteroidian de prima alegere in dureri cauzate de traumatisme sau procese inflamatorii cronice. Pentru afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor; edeme postoperatorii si posttraumatice.


Diclofenac Fiterman unguent

Singurul produs topic din Romania care contine diclofenac sodic sub forma de unguent. Forma farmaceutica de unguent permite administrarea insotita de masaj mai ales pentru afectiunile subacute sau cronice, precum si persistenta diclofenacului la locul de administrare mai mult timp. Prezenta mentolului in compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare, ceea ce contribuie la ameliorarea rapida a durerii. Mentolul, prin proprietatea sa de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie pentru diclofenac, marind astfel disponibilitatea acestuia de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei. Marimile de ambalaj de 20 g, 35 g si 50 g permit personalizarea costului tratamentului in functie de durata tratamentului si suprafata de administrare.

... Citeste mai mult

- afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor;

- edeme postoperatorii si posttraumatice.

1 gram unguent contine diclofenac sodic 10 mg. Contine si alcool cetilstearilic, parafina lichida, vaselina alba, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, Tefose 63 (macrogol 6-stearat, macrogol 32-stearat, stearat de glicol), levomentol, propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Se administreaza extern la adulti, cate 2-4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Pentru a realiza absorbtia unguentului, se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.

... Citeste mai putin
Produsul FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor.
Edeme postoperatorii şi posttraumatice.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent

Diclofenac sodic

 

Compoziţie 

100 g unguent conţin diclofenac sodic 1 g şi excipienţi: alcool cetilstearilic, parafină lichidă, vaselină albă, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, tefose 63 (macrogol 6-stearat, macrogol 32- stearat, stearat de glicol), mentol, propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată. 

... Citeste mai mult

Grupa farmacoterapeutică: antiinflamatorii nesteroidiene de uz topic. 

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor. Edeme post operatorii şi post traumatice.

Contraindicaţii 

- hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului;

- eziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri,plăgi;

- trimestrul III desarcină.

Precauţii

Produsul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.

Apariţia unei erupţii cutanate după aplicarea Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, necesită întreruperea imediată a tratamentului.

In cazul utilizării timp îndelungat, se recomandă purtarea de mănuşi de către persoanele care aplică crema. 

Interacţiuni 

Datorită absorbţiei sistemice mici a Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, în cazul utilizării conform recomandărilor, este puţin probabil să apară interacţiuni medicamentoase. 

Atenţionări speciale 

Copii

Produsul se administrează numai la adulţi, datorită absenţei studiilor de siguranţă la copii. 

Sarcina şi alăptarea

Produsul se administrează în primele 5 luni de sarcină numai dacă este absolut necesar; începând din luna a 6-a utilizarea sa este contraindicată, datorită riscului de toxicitate cardio-pulmonară fetală, determinat de eventuala sa absorbţie sistemică marcată, în caz de administrare în doze mari, aplicate frecvent şi timp îndelungat.

În cazul altor căi de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excretă în laptele matern. Prin extrapolare şi ca măsură de precauţie, se recomandă evitarea utilizării Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent la femeile care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent se administrează extern, 2 - 4 aplicaţii pe zi, la nivelul zonei afectate. Produsul se administrează numai la adulţi.

Pentru a realiza absorbţia unguentului se efectuează un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi/sau inflamate.

După fiecare utilizare, mâinile se spală atent.

Reacţii adverse 

Reacţii locale: rar, apar manifestări alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reacţii de hipersensibilitate:

- dermatologice;

- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronşic îndeosebi la pacienţii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene(AINS);

- generale: foarte rare, reacţii de tip anafilactic şi în caz de absorbţie cutanatăcrescută.

Alte reacţii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive şi renale) pot să apară în funcţie de absorbţia cutanată crescută a substanţei active, cantitatea mare de unguent aplicată, suprafaţa largă de aplicare, prezenţa leziunilor cutanate, durata lungă a tratamentului şi utilizarea de pansamente ocluzive. 

Supradozaj 

În cazul administrării Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent este puţin probabil să apară fenomene de supradozaj. Totuşi, în acest caz, suprafaţa pe care s-a aplicat unguentul trebuie spălată cu o cantitate mare de apă. 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemânacopiilor. 

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 20 g unguent. Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 35 g unguent. Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 50 g unguent. 

Producător 

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E Km 0,9, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L. Str. Moara de Foc nr. 35, Iaşi,România

Data ultimei verificări a prospectului

Aprilie, 2013

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
30-07-2022
Achizitie verificata

rica vld brasov

am folosit m a ajutat amelioreaza durerile

Scrie o parere
FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent

FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

calmeaza durerea Fiterman diclofenac
Nota pentru produsul FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU FITERMAN Diclofenac 10 mg/g, 50 g unguent

newsletter