Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema

Producator:

11,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 08.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Antiinflamator nesteroidian potent, bine tolerat, care combate durerea musculara si articulara cauzata de traumatisme si procese inflamatorii cronice.


Piroxicam

Contine cea mai mare concentratie de piroxicam disponibila intr-un produs pentru administrare topica. Forma farmaceutica de crema permite administrarea insotita de masaj, mai ales pentru afectiunile subacute sau cronice.

1 gram crema contine piroxicam 30 mg. Contine si alcool cetostearilic emulgator tip A, vaselina alba, polisorbat 80, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

... Citeste mai mult

Este indicat in tratamentul:

- afectiunilor inflamatorii extraarticulare (mialgii, tendinite, tenosinovite, lombalgii acute fara compresie medulara, epicondilite);

- afectiunilor reumatice inflamatorii si degenerative, precum si periartritei scapulo-humerale;

- simptomatic al afectiunilor musculo-articulare traumatice (intinderi, contuzii, entorse, luxatii).

Daca nu se recomanda altfel, la nivelul suprafetei dureroase se aplica aproximativ 3-4 cm crema (0,5-1 g) de 3-4 ori pe zi (preferabil dupa o baie calda) si se maseaza usor. Durata tratamentului depinde de tipul afectiunii si de evolutia clinica.

... Citeste mai putin
Produsul Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicaţii terapeutice

- tratamentul simptomatic al afecţiunilor inflamatorii de tipul: tenosinovite, lombalgii acute fără compresie medulară, mialgii, epicondilite, tendinite, osteoartrite, periartrite, poliartrite reumatoide şi al afecţiunilor traumatice benigne - întinderi, contuzii, luxaţii, entorse -.

Contraindicații

- în cazul în care vă știți cu antecedente de alergie sau de astm bronşic, rinită, edem angioneurotic, urticarie declanşate de administrarea de piroxicam sau alte antiinflamatoare nesteroidiene;

... Citeste mai mult

- este contraindicată administrarea Piroxicam ATB cremă pe leziuni cutanate: dermatoze umede, leziuni cutanate infectate, plăgi, eczeme, arsuri;

- dacă vă confruntați cu hipersensibilitate la piroxicam, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare din componentele medicamentului;

- dacă vă aflați în trimestrul III de sarcină.

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Piroxicam Atb 30 mg/g cremă

Piroxicam

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.Vezi pct. 4.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Piroxicam Atb şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Piroxicam Atb

3. Cum să utilizaţi Piroxicam Atb

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Piroxicam Atb

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. CE ESTE PIROXICAM ATB ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Piroxicam Atb face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de preparate topice pentru algii articulare şi musculare, antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic.

Piroxicam Atb este folosit pentru reducerea inflamaţiei, durerii şi redorii datorate: afecţiunilor inflamatorii şi traumatice ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor (mialgii, tendinite, tenosinovite, epicondilite, osteoartrite, periartrite, poliartrite reumatoide şi al afecţiunilor traumatice benigne (întinderi, entorse, contuzii, luxaţii)), precum şi al lombalgiilor acute fără compresie medulară.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PIROXICAM ATB

Nu utilizaţi Piroxicam Atb

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piroxicam sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- sunteţi alergic la alte antiinflamatorii nesteroidiene; -sunteţi însărcinată în ultimul trimestru;

- aveţi leziuni cutanate de tipul: dermatoze acute, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Piroxicam Atb, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament este destinat exclusiv uzului extern. Nu aplicaţi Piroxicam Atb pe mucoase sau la nivel ocular. Dacă acest lucru se întâmplă accidental, spălaţi cu apă din abundenţă. Evitaţi administrarea de Piroxicam Atb sub pansament ocluziv.

Întrerupeţi imediat aplicarea de Piroxicam Atb dacă apare iritaţie locală sau orice reacţie cutanată la locul de aplicare.

Este recomandată folosirea de mănuşi de către persoanele care utilizează intensiv Piroxicam Atb (de exemplu:maseurii kinetoterapeuţi).

Evitaţi expunerea la radiaţii ultraviolete în timpul tratamentului cu Piroxicam Atb, datorită riscului de fotosensibilizare.

În cazul administrării accidentale la copii sub 2 ani, datorită conţinutului în mentol a medicamentului pot apărea senzaţia de sufocare, crize de astm bronşic sau chiar insuficienţă respiratorie.

Piroxicam Atb împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-arputea să utilizaţi orice alte medicamente.

În cazul administrării de piroxicam (sub formă de cremă) este puţin probabil să apară interacţiuni cu alte medicamente.

Piroxicam Atb împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu se cunosc interacţiuni între Piroxicam Atb şi alimente sau băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Administrarea acestui medicament nu este recomandată în timpul primelor două trimestre ale sarcinii și este contraindicată în timpul trimestrului III de sarcină.

Piroxicamul trece în laptele matern, de aceea evitaţi aplicarea acestei creme dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Piroxicam Atb nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Piroxicam Atb conţine propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216) şi alcool cetostearilic emulgator tip A.

Propilenglicolul din compoziţia medicamentului poate determina iritaţie cutanată.

Datorită conţinutului în alcool cetostearilic, medicamentul poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).

Datorită conţinutului în parahidroxibenzoaţi, medicamentul poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI PIROXICAM ATB

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Piroxicam Atb este destinat doar uzului extern.

Doza recomandată este de 1 g de cremă (aproximativ 3-4 cm) de 2-4 ori pe zi. Masaţi uşor zona dureroasă şi/sau inflamată după ce aţi aplicat crema. Nu aplicaţi Piroxicam Atb pe piele lezată şi nici sub pansament ocluziv.

Spălaţi bine mâinile după aplicarea acestei creme, cu excepţia situaţiei când aceasta este zona tratată.

Dacă simptomele persistă şi după 2 săptămâni de la începerea tratamentului, informaţi medicul. Acesta vă poate reevalua medicaţia.

Dacă utilizaţi mai mult Piroxicam Atb decât trebuie

Administrarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. În condiţiile administrării de Piroxicam Atb , este puţin probabil să se producă supradozaj, totuşi, în acest caz, spălaţi suprafaţa pe care s-a aplicat crema cu o cantitate mare de apă.

Dacă uitaţi să utilizaţi Piroxicam Atb

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, utilizaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Piroxicam Atb

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Piroxicam Atb poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

- frecvent pot să apară la nivelul locului de aplicare descuamare, eritem, erupţii cutanate ranzitorii, iritaţie locală, mâncărime;

- rar: dermatită de contact, eczemă, reacţii de fotosensibilizare, hiperpigmentare;

- foarte rar: sindrom Stevens-Johnson, necroliză eipidermică toxică;

- cu frecvenţă necunoscută: reacţii cutanate alergice, iar în urma aplicării piroxicamului (sub formă de cremă) pe suprafeţe întinse, timp îndelungat, sub pansament ocluziv sau pe leziuni cutanate, pot apărea: vedere înceţoşată, ameţeală, tulburări respiratorii, dureri abdominale, greaţă, indigestie, sânge în urină (accentuată de administrarea concomitentă a unui anticoagulant oral), umflarea extremităţilor din cauza retenţiei de apă;

S-a folosit următoarea convenţie pentru exprimarea frecvenţei de apariţie a reacţiilor adverse: Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane

Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10 000 persoane

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastrăsau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ PIROXICAM ATB

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturisub 25° C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Piroxicam Atb

Substanţa activă este piroxicam. Un gram cremă conţine piroxicam 30 mg. Celelalte componente sunt: mentol, etanol 96%, alcool cetostearilic emulgator tip A, propilenglicol, octildodecanol, , p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată.

Cum arată Piroxicam Atb şi conţinutul ambalajului

Piroxicam Atb se prezintă sub formă de cremă omogenă de culoare albă până la alb-gălbuie,cu miros caracteristic de mentol.

Este disponibil în cutii cu un tub din aluminiu a 35 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

ANTIBIOTICE S.A.

Str. ValeaLupului Nr.1, 707410, Iaşi, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost revizuit în Iunie 2014.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema

Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

reumatism Ingrijirea articulatiilor Antireumatice durere calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Piroxicam ATB 30 mg / g, 35 g crema

newsletter