Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate

Producator:

20,40 RON tax incl.

Disponibilitate: in stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 25.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Nurofen 200 mg se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.


Produsul Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii/oase - Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

INDICATII

O doză este echivalentul unui emplastru medicamentos. Doza maximă pentru perioadă individuală de 24 de ore este de un emplastru medicamentos. Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași oră, în următoarea zi. Emplastrul medicamentos trebuie utilizat pentru cea mai scurtă perioadă necesară pentru a controla simptomele. Durata tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. Beneficiul terapeutic al tratamentului ce depășește 5 zile nu a fost stabilit.

... Citeste mai mult

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi .

 La pacienţii cu reacţii de hipersensibilitate în antecedente (de exemplu: astm bronșic, bronhospasm, rinită, angioedem sau urticarie) ca răspuns la administrarea de ibuprofen, acid acetilsalicilic sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

 Aplicarea pe pielea crăpată sau cu leziuni.

 Al treilea trimestru de sarcină.

 Aplicare la nivelul ochilor, buzelor sau mucoaselor.

Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

Dacă simptomele persistă mai mult de 5 zile sau se agravează, pacientul trebuie să solicite consultul unui profesionist din domeniul sănătății. Reacţiile adverse pot fi minimizate prin reducerea duratei de tratament.

Bronhospasmul poate surveni la pacienții care utilizează ibuprofen, diagnosticați cu astm bronșic sau alergii sau cu antecedente de astm bronșic sau alergii. Tratamentul trebuie întrerupt imediat dacă apare o erupție cutanată în urma aplicării emplastrului medicamentos.

Pacienții trebuie avertizați că trebuie evitată expunerea zonei tratate la surse puternice de lumină naturală și/sau artificială (de exemplu: lămpile de bronzare) în timpul tratamentului și timp de o zi după înlăturarea emplastrului medicamentos, pentru a reduce riscul fotosensibilității.

Deși biodisponibilitatea ibuprofenului aplicat topic este semnificativ mai mică decât în cazul administrării pe cale orală, complicațiile pot apărea în cazuri rare. Din aceste motive, pacienții cu: afecțiuni ale funcției renale, cardiace sau hepatice, cu ulcer gastro-duodenal activ sau în antecedente, cu inflamație intestinală sau diateză hemoragică trebuie să solicite sfatul medicului înainte de a utiliza acest medicament. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene trebuie utilizate cu precauție la pacienții vârstnici, deoarece aceștia sunt mai predispuși la apariția de reacții adverse.

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

 Nurofen 200 mg emplastru medicamentos

Pentru utilizare la adulți și adolescenți cu vârsta de 16 ani și peste

Ibuprofen

 

 

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

-              Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 

 1.           Ce este Nurofen şi pentru ce se utilizează 
 1.           Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Nurofen
 2.           Cum să utilizaţi Nurofen
 3.           Reacţii adverse posibile
 4.           Cum se păstrează Nurofen
 5.           Conținutul ambalajului și alte informații

 

 

1.          Ce este Nurofen şi pentru ce se utilizează

 

Substanţa activă este ibuprofen. Ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi febră. Emplastrul medicamentos eliberează ibuprofen la nivel local, în mod continuu, la locul durerii, timp de peste 24 de ore de la aplicare.

 Nurofen se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

  

 1.           Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Nurofen Nu utilizaţi Nurofen dacă:

dacă sunteţi alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Dacă aţi prezentat vreodată reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, respirație șuierătoare, mâncărime, secreţii nazale, erupţii pe piele, umflare, după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS).

Dacă sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.

 Nu utilizați Nurofen pe pielea cu leziuni (cum ar fi zgârieturi, tăieturi, arsuri), pielea infectată,pielea afectată de dermatită exudativă sau eczemă, pe ochi, pe buze sau pe mucoase.

 

Atenţionări şi precauţii

 

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen dacă:

aveţi sau aţi avut astm bronşic sau alergii.

 aveţi ulcer gastric, afecțiuni intestinale, cardiace, renale sau hepatice. sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptați.

 

În timp ce utilizați Nurofen

 La primele semne de reacție la nivelul pielii (iritație, exfoliere, usturime) sau alte semne ale unor reacții alergice, opriți tratamentul cu emplastrul medicamentos și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

 Raportați orice simptome abdominale neobișnuite (mai ales sângerări) medicului dumnevoastră.

 Dacă sunteți o persoană în vârstă ați putea fi mai predispus să aveți reacții adverse.

 Dacă starea dumnevoastră nu se îmbunătățește, vă simțiți mai rău, sau apar alte simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră.

 Evitați expunerea zonei tratate la surse puternice de lumină naturală și/sau artificială (spreexemplu lămpile de bronzat) în timpul tratamentului și timp de o zi după înlăturarea emplastrului medicamentos, pentru a reduce riscul de sensibilitate la lumină.

 

Copii și adolescenți

 Acest medicament nu trebuie utilizat de către copiii sau adolescenții cu vârsta sub 16 ani.

 

Nurofen împreună cu alte medicamente

 Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenționați să luați orice alte medicamente, în special dacă luați oricare din următoarele:

 medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale

 medicamente pentru subţierea sângelui, cum este warfarina

 acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)- utilizate pentru inflamaţie şi durere

 

Sarcina şi alăptarea

 Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

 Nu luaţi acest medicament dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină.

 Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină.

 Nu se cunosc efecte nocive asociate tratamentului cu acest medicament în timpul alăptării. Cu toate acestea, ca măsură preventivă, nu aplicați emplastrul medicamentos direct pe sân în cazul în care alăptați.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 Nu se cunosc.

 

 1.           Cum să utilizaţi Nurofen 200 mg

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza recomandată

 Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste:

 O doză este echivalentul unui emplastru medicamentos. Doza maximă pentru 24 de ore este de un emplastru medicamentos.

 Nu administrați acest medicament copiilor sau adolescenților sub 16 ani.

 Destinat aplicării cutanate, pe pielea intactă.

 Se recomandă spălarea și uscarea cu grijă a zonei ce urmează a fi tratată înaintea aplicării emplastrului.

 Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași oră, în următoarea zi.

 Emplastrul este flexibil și adaptabil și, dacă este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau în apropierea unei articulații și va permite mișcarea normală.

 

Nu:

 tăiați emplastrul, el trebuie aplicat întreg. aplicați pe pielea cu leziuni sau afectată.

acoperiți cu alți plasturi sau haine/pansamente care nu lasă pielea „să respire”. udați emplastrul.

 

 1.      Pentru a desface un emplastru medicamentos, rupeți sau tăiați plicul de-a lungul liniei punctate. 
 1.      Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (A) și așezați partea adezivă a benzii în mijlocul zonei dureroase. 
 1.      Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (B) și întinzându-l ușor, neteziți această parte a emplastrului medicamentos pe piele.
 2.      Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (C).
 3.      Întindeți ușor, neteziți restul emplastrului medicamentos pe pielea dumneavoastră.

 

Durata tratamentului:

 Trebuie să folosiţi cât mai puţine doze, pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele. Nu folosiți acest medicament pentru mai mult de 5 zile, cu excepția cazului în care medicul dumnevoastră v-a sfătuit astfel.

 

Dacă luaţi mai mult Nurofen decât trebuie

 Supradozajul accidental cu emplastrul medicamentos este puțin probabil.

 Adresaţi-vă imediat unui medic. Semnele de supradozaj pot include greață sau vărsături, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. Este posibil să percepeți zgomote în urechi, să aveți dureri de cap sau sângerări gastro-intestinale.

 Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicul dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.           Reacţii adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

ÎNTRERUPEŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi solicitaţi ajutor medical dacă apar:

 semne de reacţii alergice precum astm bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtare a respiraţiei, mâncărime, secreții nazale sau iritații ale pielii, semne de hipersensibilitate și reacții pe piele cum sunt roșeață, umflături, exfoliere, vezicule, descuamare sau ulcerații.

 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi una dintre următoarele reacţii adverse, sau orice alte reacţii care nu sunt menţionate:

 Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimatădin datele disponibile)

 reacții la nivelul pielii cum sunt roșeață, senzație de arsură, mâncărime, apariție de vezicule, dureroase sau cu lichid

 astm bronşic, dificultăți la respirație, scurtare a respiraţiei; dureri de stomac sau alte afecțiuni ale stomacului;

afecțiuni ale rinichilor.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

 1.                Cum se păstrează Nurofen

 

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

 Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe plic și pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

 Termenul de valabilitate din momentul desfacerii plicului: 6 luni.

 Nu aruncați emplastrul folosit în toaletă.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

 1.                Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Nurofen:

 

Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare emplastru medicamentos conţine 200 mg de ibuprofen.

Celelalte componente sunt:

 Stratul adeziv:

 Macrogol  400,   macrogol  20000,   levomentol,  copolimer  stiren-izopren-stiren,                    poliizobutilen,

rosinhidrogenat de glicerolester,

parafină lichidă.

 Stratul suport adeziv:

 Folie de polietilentereftalat (PET)

 Film detașabil:

 Polietilentereftalat cu strat de silicon (PET)

 

Cum arată Nurofen şi conţinutul ambalajului

 

Emplastrul medicamentos este format dintr-un strat incolor, autoadeziv, fixat pe un suport flexibil țesut, de culoarea pielii, cu dimensiuni de 10 cm până la 14 cm, cu un film de protecție.

 Fiecare plic conține 2 sau 4 emplastre medicamentoase.

 Mărimi de ambalaj: cutii cu 2, 4, 6, 8 sau 10 emplastre medicamentoase.

 Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

 Reckitt Benckiser (Romȃnia) S.R.L.

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5, Sector 1, Bucureşti, Romȃnia

 

Fabricant

 Reckitt Benckiser Healthcare International Limited

Thane Road, Nottingham, Nottinghamshire, NG 90 2DB, Marea Britanie

Prospect din martie 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate

Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Plasture antireumatic Antireumatice dureri musculare durere dureri moderate calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Nurofen 200 mg , 2 plasturi medicinali dureri de spate

newsletter