Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BERLIN CHEMIE

Espumisan se recomanda pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor gastro-intestinale induse de acumularea excesivă de gaze în intestin, de exemplu, meteorismul, flatulenţa. Este de ajutor si pentru pregătirea unor explorări abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia. Espumisan este indicat la copii de la 6 ani, adolescenţi şi adulţi.

Espumisan 40 mg, 50 capsule moi, pentru stomac

Indisponibil
25,40 RON

Espumisan se prezinta sub forma de capsule gelatinoase moi, aproape sferice, de culoare galbenă, cu diametrul nominal de 5 mm, prezentând linieade îmbinare şi suprafaţa netedă. Conţinutul capsulei este un fluid vâscos incolor şi poate prezenta o uşoară opalescenţă.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 ESPUMISAN 40 mg capsule moi

 simeticonă

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-             Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 -             Dacă după mai multe zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 

 1.           Ce este Espumisan şi pentru ce se utilizează

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan

 

 1.           Cum să luaţi Espumisan

 

 1.           Reacţii adverse posibile

 

 1.           Cum se păstrează Espumisan

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 

 1.            Ce este Espumisan şi pentru ce se utilizează

 

Espumisan conţine substanţa activă simeticona care aparţine unei clase de medicamente numită "medicamente gastro-intestinale".

Substanţa activă, simeticona, dezintegrează bulele de gaz acumulate în stomac şi intestine. Gazele eliberate în urma acestui proces pot fi apoi eliminate în mod natural.

 

Utilizări

 Pentru tratarea simptomelor tulburărilor determinate de acumularea de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenţa şi senzaţia de plin.

Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia şi ecografia.

 Espumisan este indicat la copii de la 6 ani, adolescenţi şi adulţi.

 Trebuie să consultaţi un medic dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău.

 

 

 1.            Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan

 

Nu luaţi Espumisan:

 

-   dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

 

Atenţionări şi precauţii

 

Înainte să luaţi Espumisan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Simptomele datorate gazelor pot de asemenea să fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include: O senzaţie de presiune şi plenitudine; Eructaţii; Zgomot intestinal; Balonare

 Dacă se produc şi/sau persistă aceste simptome, trebuie să vă prezentaţi la medic. Acesta va investiga dacă există o altă boală care necesită tratament adecvat.

 

Espumisan împreună cu alte medicamente

 Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Nu sunt anticipate efecte negative dacă se ia Espumisan în timpul sarcinii şi al alăptării deoarece substanţa activă simeticonă nu este absorbită din stomac şi intestine în sânge. Totuşi, nu există date clinice pentru utilizarea Espumisan la femeile gravide.

 Fertilitatea -  Nu sunt date clinice care să arate riscuri deosebite la om privind fertilitatea.

 Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 Nu sunt necesare precauţii speciale.

 Espumisan conţine para-hidroxibenzoat de metil (E 218) și galben amurg FCF (E 110), care potprovoca reacții alergice.

  

 1.            Cum să luaţi Espumisan

 Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Notă: Espumisan se poate de asemenea administra după intervenţii chirurgicale.

 Pentru sugari şi copii sub 6 ani sunt disponibile alte forme de prezentare (de exemplu picături orale, emulsie) .

 Espumisan se ia în timpul sau după mese şi de asemenea înainte de culcare, dacă este necesar.

Espumisan se ia pe toată perioada în care există simptome.

 Dacă este necesar, Espumisan poate de asemenea să fie luat pe o perioadă lungă de timp. Dar dacă simptomele persistă, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi impresia că efectul Espumisan este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Dacă luaţi mai mult Espumisan decât trebuie

 Nu sunt anticipate efecte negative în cazul unui supradozaj. Chiar şi cantităţi mari de Espumisan sunt tolerate fără probleme.

 Substanţa activă a Espumisan, simeticona, dezintegrează spuma din stomac şi intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbită în sânge.

 

Dacă uitaţi să luaţi Espumisan

 Puteți lua doza uitată în orice moment.

 

Dacă încetaţi să luaţi Espumisan

 Simptomele pot apărea din nou după întreruperea utilizării Espumisan.

 Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1.            Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse cauzate de utilizarea Espumisan.

 Espumisan conţine agentul colorant galben amurg FCF (E 110), care poate provoca reacţii alergice. Espumisan conţine conservantul para-hidroxibenzoat de metil (E 218), care poate cauza reacţii alergice, inclusiv reacţii întârziate.

 

Raportarea reacţiilor adverse

 Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site- ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 5  .  Cum se păstrează Espumisan

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

 Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  

 1.            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Espumisan

 -             Substanţa activă este simeticona. Fiecare capsulă moale conține simeticonă 40 mg.

 -             Celelalte componente sunt: para-hidroxibenzoat de metil (E 218), gelatină, glicerol (85%), galben de chinolină (E 104), galben amurg FCF (E 110).

 

Cum arată Espumisan şi conţinutul ambalajului

 Espumisan se prezintă sub formă de capsule gelatinoase moi, aproape sferice, de culoare galbenă, cu diametrul nominal de 5 mm, prezentând linie de îmbinare şi suprafaţă netedă. Conţinutul capsulei este un fluid vâscos incolor şi poate prezenta o uşoară opalescenţă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP)

 Glienicker Weg 125, 12489 Berlin,

 Germania

 

Fabricantul

 BERLIN-CHEMIE AG

 Glienicker Weg 125, 12489 Berlin,

 Germania

 

Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2016.

SKU 96616
OTC Da
Brand BERLIN CHEMIE
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.