Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BERLIN CHEMIE

Clorhidratul de ambroxol din componenta Flavamed 60mg comprimate efervescente trateaza tusea productiva din boli cronice sau acute ale bronhiilor si plamanilor.

Flavamed 60 mg x 10 compr. eff.

Indisponibil
28,30 RON

Clorhidratul de ambroxol, substanta activa din componenta acestui medicament, face parte din grupul terapeutic, medicamente pentru raceala si tuse, expectorante exclusiv combinatii cu mucolitice, antitusive.

Nu este indicata utilizarea Flavamed 60 mg comprimate efervescente la copiii cu varsta mai mica de 12 ani si daca sunteti alergic la clorhidratul de ambroxol ori la oricare alta substanta pe care medicamentul o contine.

Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu trebuie luat mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului specialist.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru pacient

Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Clorhidrat de ambroxol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 4 – 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Flavamed 60 mg comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

3. Cum să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Flavamed 60 mg comprimate efervescente

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Flavamed 60 mg comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

Flavamed 60 mg comprimate efervescente conţine substanţa activă clorhidrat de ambroxol şi aparţine grupului terapeutic, medicamente pentru tuse şi răceală, expectorante exclusiv combinaţii cu antitusive, mucolitice. Clorhidratul de ambroxol este utilizat în tratamentul tusei productive din boli acute sau cronice ale plămânilor şi bronhiilor.

Mucusul vâscos devine mai fluid cu ajutorul Flavamed 60 mg comprimate efervescente şi poate fi eliminat mai uşor prin tuse.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Nu luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Dacă sunteţi alergic la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

La copii cu vârsta sub 12 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

– Dacă aţi avut reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindromul Stevens- Johnson şi sindromul Lyell).

∙ Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.

∙ Sindromul ameninţător de viaţă Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri.

Au existat raportări privind reacţii cutanate severe asociate cu administrarea ambroxol. Dacă dezvoltaţi o erupţie trecătoare pe piele (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum sunt mucoasa bucală, faringiană, nazală, oculară şi genitală), opriţi administrarea Flavamed 60 mg comprimate efervescente şi adresaţi-vă imediat medicului.

Dacă aveţi intoleranţă la histamină, trebuie să evitaţi tratamentul de lungă durată, deoarece substanţa activă din Flavamed 60 mg comprimate efervescente influenţează metabolismul histaminei şi poate provoca simptome de intoleranţă (de exemplu durere de cap, rinoree, prurit).

Dacă aveţi funcţia rinichilor afectată sau o boală severă a ficatului. În acest caz trebuie să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente doar cu mare atenţie (adică cu intervale mai mari între doze sau doze reduse - întrebaţi medicul despre acest lucru). În cazul afectării severe a funcţiei rinichilor se poate produce acumularea produşilor de degradare ai substanţei active din Flavamed 60 mg comprimate efervescente.

Dacă aveţi o boală rară a bronhiilor cu secreţie crescută de mucus (de exemplu: sindromul cililor imobili). Atunci, mucusul nu poate fi eliminat din plămâni. În acest caz, luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente doar sub supravegherea unui medic.

Dacă aţi avut ulcer peptic, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru modul de administrare al Flavamed 60 mg comprimate efervescente, deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasă gastrică. Întrebaţi medicul înainte de a lua Flavamed 60 mg comprimate efervescente.

Copii şi adolescenţi

Flavamed 60 mg comprimate efervescente poate fi luat doar de adolescenţi cu vârsta peste 12 ani.

Flavamed 60 mg comprimate efervescente împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicamente împotriva tusei (antitusive)

În timp ce luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente, nu trebuie să luaţi medicamente care inhibă reflexul de tuse (aşa numitele antitusive). Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepărtându-se din plămâni.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi ca aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente în timpul sarcinii şi alăptării decât la recomandarea strictă a medicului dumneavoastră! În special în primul trimestru de sarcină, utilizarea Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu este recomandată.

S-a observat că substanţa activă din Flavamed 60 mg comprimate efervescente trece în lapte. Utilizarea Flavamed 60 mg comprimate efervescente în timpul alăptării nu este recomandată.

Studiile la animale nu au evidențiat efecte nocive ale ambroxol în ceea ce privește fertilitatea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu are nicio influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce şi de a folosi utilaje.

Flavamed 60 mg comprimate efervescente conţine lactoză (zahăr din lapte), sorbitol (îndulcitor) şi sodiu

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Fiecare comprimat efervescent conţine sodiu 5,5 mmol (126,5 mg). Este necesară atenţie la pacienţii cu dietă controlată de sodiu.

3. Cum să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Următoarele indicaţii sunt valabile cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v-a prescris altă schemă de administrare a Flavamed 60 mg comprimate efervescente. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare, deoarece, în caz contrar, Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu îşi poate face efectul pe deplin!

Doza recomandată este de:

 

 

 

 

 

Vârstă

Doză unică

Doza maximă zilnică

Adolescenţi cu vârsta peste

în primele 2-3 zile, 1/2 comprimat

1 ½ comprimat

12 ani şi adulţi

efervescent de 3 ori pe zi

efervescent

 

(echivalent la de 3 ori clorhidrat

(echivalent la clorhidrat

 

de ambroxol 30 mg) apoi 1/2

de ambroxol 90 mg)

 

comprimat efervescent de 2 ori pe

 

 

zi (echivalent la de 2 ori clorhidrat

 

 

de ambroxol 30 mg).

 

 

 

 

Menţiune:

Doza zilnică poate fi crescută la 1 comprimat efervescent de două ori pe zi.

Siguranţa şi eficacitatea Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu au fost stabilite la copii cu vârsta sub 12 ani.

Mod de administrare

Administrare pe cale orală.

Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă şi soluţia se bea după mesele principale. Comprimatul efervescent poate fi divizat în doze egale.

Durata utilizării

Flavamed 60 mg comprimate efervescente nu trebuie luat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului.

Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după 4-5 zile sau chiar se agravează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului!

Vă rugăm să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Flavamed 60 mg comprimate efervescente este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult Flavamed 60 mg comprimate efervescente decât trebuie

Simptomele observate raportate ca urmare a unor supradoze accidentale şi/sau erori de medicaţie sunt în concordanţă cu reacţiile adverse cunoscute pentru Flavamed 60 mg comprimate efervescente la dozele recomandate.

În caz de supradozaj, adresaţi-vă medicului, iar acesta va iniţia tratarea simptomelor de supradozaj apărute.

Dacă uitaţi să luaţi Flavamed 60 mg comprimate efervescente

sau aţi luat prea puţin, nu faceţi decât să luaţi medicamentul conform schemei recomandate, data următoare când trebuie să luaţi doza.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

disgeuzie (gust modificat)

greaţă, amorţeală a gurii şi gâtului (hipoestezie orală şi faringiană)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

vărsături, diaree, dispepsie, dureri abdominale şi uscăciunea gurii

febră

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

reacţii de hipersensibilitate

erupţie trecătoare pe piele, urticarie

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

reacţii anafilactice, inclusiv şoc anafilactic, angioedem (umflarea rapidă a pielii, ţesutului subcutanat, ţesuturilor mucoase şi submucoase) şi prurit

reacţii adverse severe pe piele (inclusiv eritem polimorf, sindromStevens-Johnson/necroliză epidermică toxică şi pustuloză exantematică generalizată acută)

gât uscat

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe tub şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C.

A se ţine tubul bine închis pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol.

Un comprimat efervescent conţine clorhidrat de ambroxol 60 mg.

Celelalte componente sunt: Acid citric anhidru Hidrogencarbonat de sodiu Carbonat de sodiu anhidru Zaharină sodică Ciclamat de sodiu Clorură de sodiu

Citrat de sodiu Lactoză anhidră Manitol (E 421) Sorbitol (E 420)

Aromă de cireşe "ALH"; Cod 801 constând din: aromă de cireșe lichidă naturală/identic naturală (cod 5443), aromă de cireșe negre lichidă naturală/identic naturală (cod 5410), aromă de cireşe pulbere naturală/identic naturală (cod 5862P), maltodextrină, manitol (E 421), gluconolactonă, sorbitol (E 420), acacia și dioxid de siliciu coloidal anhidru Simeticonă

Cum arată Flavamed 60 mg comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

Comprimate efervescente rotunde, de culoare albă, marcate cu o linie mediană pe una din feţe, cu diametrul de 18 mm.

Comprimatul efervescent poate fi divizat în doze egale.

Flavamed 60 mg comprimate efervescente este furnizat în ambalaje a 10 sau 20 comprimate efervescente.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125, D-12489 Berlin

Germania

{Sigla}

Acest medicament este autorizat în statele membre SEE sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria

Flavamed Effervescent Tablets

Republica Cehă

Flavamed Effervescent Tablets

Danemarca

Flavamed Brusetabletter

Estonia

Flavamed 60 mg

Finlanda

Flavamed Effervescent Tablets

Germania

Flavamed 60 mg Brausetabletten

Letonia

Flavamed 60 mg putojošās tabletes

Lituania

Flavamed 60 mg snypsciosios tabletes

Polonia

Flavamed

România

Flavamed 60 mg comprimate efervescente

Republica Slovacă

Flavamed šumivé tablety

Slovenia

Flavamed 60 mg šumeče tablete

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2017.

SKU 67995
OTC Da
Brand BERLIN CHEMIE
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.