Aciclovir crema 5%, 2 g, tratament herpes

6,30 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 25.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Tratamentul optim in cazul infectiilor cutanate cu virus Herpes simplex la adulti si copii. Este indicat in tratamentul infectiilor cutanate cu virus Herpes simplex, incluzand herpesul genital si labial, initial si recurent. Contine substanta activa aciclovir sub forma micronizata, pentru a mari biodisponibilitatea cremei tip suspensie pana la aproape de cea a cremei tip solutie.


Trateaza herpesul de la nivelul pielii cu Aciclovir crema 5%, 2 g

Infectia cu virusul herpetic poate produce o serie de simptome la nivelul pielii, precum intepaturi, roseata si aparitia leziunilor ulcerative pe fata, buze sau in zona genitala. Aciclovir crema 5%, 2 g te ajuta sa impiedici dezvoltarea virusului si sa tratezi simptomele locale, scurtand astfel timpul necesar pentru vindecare. Aciclovir crema actioneaza doar la nivel local si poate fi folosit si de varstnici sau copiii sub 18 ani, conform indicatiilor din prospect.

... Citeste mai mult

Cum se administreaza Aciclovir?

Aciclovir crema 5%, 2 g este usor de administrat. Incepe prin curatarea mainilor si a zonei infectate, apoi aplica aciclovir crema pe intreaga suprafata afectata. Pentru un efect optim, administrarea trebuie repetata la fiecare 4 ore. Profita si tu de oferta avantajoasa disponibila pe Springfarma.com si comanda Aciclovir crema 5%, 2 g. Noi iti oferim preturi competitive si iti asiguram livrare rapida.

Aciclovir crema contine aciclovir 50 mg. Contine si alcool cetilstearilic emulgator tip A (Lanette N), vaselina alba, propilenglicol, polisorbat 80, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Se aplica pe leziunile cutanate de 5 ori pe zi, la interval de 4 ore, cu exceptia noptii. Tratamentul se incepe cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa, de preferat, in timpul perioadei prodromale sau la aparitia primelor leziuni. Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare ameliorare/vindecare, durata tratamentului poate fi crescuta pana la maxim 10 zile.

A se citi prospectul inainte de utilizare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

... Citeste mai putin
Produsul Aciclovir crema 5%, 2 g, tratament herpes face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni dermatologice - Herpes - Aciclovir crema 5%, 2 g, tratament herpes Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- tratamentul cutanat al infecţiilor cu virusul Herpes simplex (VHS), incluzând herpesul genital iniţial şi recidivant şi herpesul labial;

- nu este recomandat tratamentul cu Aciclovir cremă pentru pacienţii cu imunodeficienţă.

Contraindicații

dacă sunteți alergic la aciclovir sau la alt element component al medicamentului.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Aciclovir 50 mg/g cremă

Aciclovir

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi ACC cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate. 

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. 

... Citeste mai mult

- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 4-5 zile. 

- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Aciclovir cremă şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aciclovir cremă

3. Cum să utilizaţi Aciclovir cremă

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Aciclovir cremă

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Aciclovir cremă şi pentru ce se utilizează

Aciclovir cremă conţine o substanţă numită aciclovir şi este utilizat pentru tratamentul local al infecţiilor de la nivelul pielii cu virus herpetic. Infecţiile de la nivelul pielii cu virus herpetic în primele stadii se manifestă prin înţepături, durere, înroşire şi apariţia unor leziuni ulcerative pe faţă sau buze (herpes simplu) sau genital (herpes genital).

Aciclovir cremă acţionează prin distrugerea sau oprirea dezvoltării virusului herpetic. Studiile clinice cu substanţa activă au confirmat că acest medicament scurtează timpul până la vindecare şi perioada de percepere a durerii. Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aciclovir cremă

Nu utilizaţi Aciclovir cremă:

- dacă sunteţi alergic la aciclovir, valaciclovir, propilenglicol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Aciclovir, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă sunteţi într-o situaţie în care puterea de a lupta împotriva infecţiilor a organismului dumneavoastră este slăbită (ex. aveţi HIV sau SIDA sau aţi suferit un transplant de măduvă). În aceste condiții se recomandă consultarea unui medic cu privire la tratamentul oricărei infecții;

- dacă aveţi zona zoster sau dacă aveți infecţii severe cu virus herpetic care afectează întregul organism cu simptome severe (febră, stare de slăbiciune);

- dacă aveţi herpes la nivelul gurii sau ochilor;

- dacă nu sunteţi sigur că aveţi herpes simplu sau herpes genital. 

Aciclovir cremă este destinat exclusiv aplicării pe buze, faţă sau pe partea externă a organelor genitale şi nu trebuie utilizat pe mucoase, în interiorul gurii, în jurul sau în interiorul ochilor sau intra-vaginal deoarece poate fi iritant. Atenţie sporită pentru a nu fi administrat în ochi. Spălați bine cu apă caldă în cazul în care crema ajunge în mod accidental în ochi. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă considerați că este necesar. În cazul în care infecția cu virusul herpes simplex la nivelul buzelor sau la nivel genital este gravă sau se înrăutățește, cereți de urgență sfatul medicului! În infecţia cu virus varicelo-zosterian, infecţiile severe cu VHS şi la pacienţii cu imunitate deficitară este recomandat tratamentul cu Aciclovir comprimate.

Aciclovir împreună cu alte medicamente

Este puţin probabil ca să apară interacţiuni cu alte medicamente pe care vi le administraţi. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc efecte care ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Aciclovir cremă conţine alcool cetilic şi propilenglicol, care pot provoca reacţii locale (dermatită de contact) sau iritaţii la nivelul pielii.

3. Cum să utilizaţi Aciclovir cremă

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Tratamentul trebuie început cât mai curând posibil după apariția primelor semne sau simptome ale infecţiei (durere, senzaţie de înţepături, înroșirea pielii). Totuşi tratamentul poate fi început şi mai târziu, după apariţia veziculelor.

Utilizarea la copii, adulţi şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

•  înainte şi după aplicarea tratamentului pe zona infectată spălaţi-vă întotdeauna pe mâini şi evitaţi ştergerea sau atingerea zonei infectate cu prosopul pentru a împiedica evoluţia şi răspândirea infecţiei.

• Aplicaţi crema pe toată suprafaţa afectată.

• În absenţa altor indicaţii ale medicului crema trebuie aplicată pe zona afectată de cinci ori pe zi (o dată la fiecare 4 ore).

• Tratamentul pentru herpesul simplu durează cel puţin 4 zile, iar pentru herpesul genital cel puţin 5 zile. Dacă zona afectată nu este vindecată puteţi continua tratamentul până la 10 zile. Dacă nu este obţinută vindecarea nici după această perioadă consultaţi medicul dumneavoastră.

Aciclovir cremă este pentru uz extern. Este puţin probabil să apară probleme dacă înghiţiţi accidental o cantitate mică de cremă în timpul aplicării pe herpesul simplu. Dacă apare senzaţie de arsură, usturime sau aţi înghiţiţi o cantitate mare de cremă spuneţi medicului dumneavoastră. 

Pacienți vârstnici (cu vârsta peste 65 ani) Se administrează doza obişnuită. 

Crema poate fi îndepărtată prin spălare cu apă fără ca hainele să rămână pătate.

Dacă utilizaţi mai mult Aciclovir cremă decât trebuie

Nu utilizaţi doze mai mari decât cele recomandate. Adresaţi-vă imediat medicului dacă aţi utilizat mai mult Aciclovir cremă decât trebuie. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Aciclovir cremă

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, aplicaţi doza omisă cât mai repede posibil. Dacă este timpul pentru doza următoare săriți peste doza omisă. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

Dacă încetaţi să utilizaţi Aciclovir cremă

Tratamentul herpesului simplu durează cel puţin 4 zile, iar cel pentru herpesul genital cel puţin 5 zile. Dacă încetaţi precoce administrarea de Aciclovir cremă, simptomele se pot înrăutăţi. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot să apară foarte rar reacţii de hipersensibilitate (alergice) (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane).

Simptomele pot să includă: - Erupţie trecătoare pe piele, mâncărime sau urticarie pe piele - Umflare a feţei, buzelor, limbii sau a altor părţi ale corpului (angioedem) - Respiraţie sacadată, şuierătoare sau probleme la respiraţie - Febră inexplicabilă şi stare de leşin, mai ales la ridicarea în picioare.

Întrerupeţi administrarea cremei în cazul în care apare oricare din reacţiile adverse menţionate şi consultaţi imediat medicul. Alte reacţii adverse includ:
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane) • senzaţii de arsură sau usturime la nivelul zonei unde a fost administrată crema, care dispar • mâncărime, uşoară uscăciune sau descuamare a pielii 
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane) Înroşire, inflamare a pielii (erupţii trecătoare pe piele).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Aciclovir cremă

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi o decolorare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Aciclovir cremă

- Substanţa activă este aciclovirul. 1 gram cremă conţine aciclovir 50 mg;

- Celelalte componente sunt Arlatone 983 (glicerol monostearat şi macrogol stearat), dimeticonă, alcool cetilic, parafină lichidă, vaselină albă, propilenglicol, apă purificată. 

Cum arată Aciclovir cremă şi conţinutul ambalajului

Cremă de culoare albă sau aproape albă cu miros caracteristic. Cutie cu un tub din aluminiu a 2 g cremă 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

Keresztúri út 30-38, 1106 Budapesta, Ungaria

Fabricantul

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

Mátyás király u. 65, 9900 Körmend, Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în mai 2015

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Aciclovir crema 5%, 2 g, tratament herpes

Aciclovir crema 5%, 2 g, tratament herpes

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

herpes Infectii aciclovir Fiterman herpes genital
newsletter