Zovirax crema 5%, 2 g

Producator:

15,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Zovirax este o crema ce contine aciclovir, utila pentru a trata ulceratiile herpetice, herpesul genital si alte infectii ale pielii determinate de virusul herpes simplex. Zovirax crema actioneaza cel mai bine atunci cand este folosit de la primele semne ale boli. Daca aceasta este prima infectie cu virus herpes simplex, folositi imediat crema. Daca apar umflaturi herpetice in mod regulat, incepeti sa folositi crema imediat ce simtiti aparitia uneia, care se manifesta prin senzatii de intepaturi, mancarime sau dureri ascutite. Aplicati un strat subtire de crema pe aria afectata la fiecare patru ore in timpul zilei. Nu se va administra in ochi, in interiorul gurii sau al vaginului.

... Citeste mai mult

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


... Citeste mai putin
Produsul Zovirax crema 5%, 2 g face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni dermatologice - Herpes - Zovirax crema 5%, 2 g Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Zovirax cremă este indicat pentru tratamentul infecţiilor cu virusul herpes simplex ale pielii feţei şi herpesul labial (herpes labialis recurent).

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

ZOVIRAX 50 mg/g cremă

Aciclovir

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

... Citeste mai mult

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.


Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este ZOVIRAX 50 mg/g şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ZOVIRAX 50 mg/g

3. Cum să utilizaţi ZOVIRAX 50 mg/g

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează ZOVIRAX 50 mg/g

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


1. CE ESTE ZOVIRAX 50 MG/G ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Zovirax 50 mg/g face parte din grupa: chimioterapice de uz local, antivirale.

Zovirax este folosit pentru a trata ulceraţiile herpetice determinate de virusul herpes simplex la nivelul buzelor şi feţei. Nu se va administra în ochi, în interiorul gurii sau al vaginului.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ZOVIRAX 50 MG/G

Nu utilizaţi Zovirax 50 mg/g dacă:

Aţi avut anterior o reacţie alergică la Zovirax, aciclovir, valaciclovir, propilenglicol sau oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Atenţionări şi precauţii

Anumite persoane nu ar trebui să folosească Zovirax 50 mg/g. Întrebaţi-vă următoarele înainte de a folosi Zovirax cremă:
-Sunteţi gravidă, încercaţi să deveniţi gravidă sau alăptaţi?

-Aţi avut anterior o reacţie alergică la Zovirax, aciclovir, valaciclovir, propilenglicol sau oricare dintre componentele medicamentului?
Dacă răspunsul este da la oricare dintre aceste întrebări sau nu sunteţi sigur de răspuns şi nu le-aţi discutat niciodată cu un medic, informaţi medicul sau farmacistul înainte de a folosi medicamentul.


Acordaţi o atenţie deosebită şi consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră dacă:

• Aveţi afecţiuni care vă pot slăbi sistemul imunitar, de exemplu o infecţie cu virusul HIV, un transplant de măduvă osoasă sau urmaţi un tratament pentru cancer? În acest caz, o infecţie a pielii poate fi mai serioasă pentru dumneavoastră decât pentru alte persoane.

• Nu sunteţi sigur dacă aveţi sau nu herpes.

• Herpesul de care sunteţi afectat este foarte grav.

• Herpesul de care sunteţi afectat nu s-a vindecat complet după 10 zile sau s-a agravat.

Nu utilizaţi Zovirax cremă:

• Pentru alte infecţii ale pielii decât herpes.

• Pentru a trata herpesul genital.

• În interiorul gurii (de exemplu pentru ulcere bucale) sau nasului.

Informaţi medicul dumneavoastră de fiecare dată când apar ulceraţii herpetice. Nu vă trataţi singur cu Zovirax cremă decât dacă medicul vă recomandă aceasta.

Zovirax împreună cu alte medicamente

Înainte să folosiţi acest medicament vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deşi nu au fost identificate interacţiuni clinice semnificative, cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Întrebaţi -vă înainte de a folosi Zovirax cremă dacă sunteţi gravidă, încercaţi să deveniţi gravidă sau alăptaţi. Dacă răspunsul este da sau nu sunteţi sigură de răspuns şi nu aţi discutat niciodată cu un medic, informaţi medicul sau farmacistul înainte de a folosi medicamentul.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există informaţii privind efectul dăunător al dozelor terapeutice de aciclovir asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Zovirax 50 mg/g conţine propilenglicol care poate provoca iritaţii ale pielii şi alcool cetostearilic care poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).


3. CUM SĂ UTILIZAŢI ZOVIRAX 50 MG/G

Utilizaţi întotdeauna Zovirax 50 mg/g exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acest medicament este destinat doar pentru uz extern.

Adulţi şi copii

Spălaţi-vă de fiecare dată mâinile, înainte şi după ce folosiţi crema, pentru a evita agravarea sau transmiterea infecţiei.
Zovirax cremă acţionează cel mai bine atunci când este folosit de la primele semne ale bolii (furnicături sau mâncărime); se recomandă începerea tratamentului cât mai repede posibil. Dacă aceasta este prima infecţie cu virus herpes simplex, folosiţi imediat crema. Dacă apar umflături herpetice în mod regulat, începeţi să folosiţi crema imediat ce simţiţi apariţia uneia. Acestea se manifestă prin senzaţii de înţepături, prurit sau dureri ascuţite. De asemenea puteţi folosi crema imediat ce au apărut vezicule. O senzaţie de arsură uşoară sau usturime poate apărea imediat după aplicare.

Aplicaţi un strat subţire de cremă pe aria afectată la fiecare trei-patru ore, în timpul zilei. Aceasta înseamnă de maxim 5 ori pe zi. Totuşi, folosiţi de fiecare dată crema aşa cum v-a sfătuit medicul să faceţi. Dacă tot nu sunteţi sigur cum să folosiţi crema, cereţi sfatul medicului sau farmacistului.

Folosiţi Zovirax cremă pentru o perioadă de 4 zile. Dacă ulceraţiile nu s-au vindecat complet după patru zile, folosiţi cu atenţie crema în continuare până la 10 zile de tratament, în total. Dacă ulceraţiile nu s-au vindecat după zece zile, opriţi folosirea cremei şi informaţi medicul.

Aplicaţi suficientă cremă pentru a acoperi zona afectată, inclusiv marginile veziculelor dacă acestea sunt prezente.
Dacă simptomele dumneavoastră persistă mai mult de 10 zile, trebuie să consultaţi medicul.

Nu folosiţi Zovirax cremă în interiorul gurii sau al vaginului. Poate irita aceste zone. Totuşi, Zovirax cremă nu este toxic dacă este înghiţit.

Nu folosiţi crema pentru administrare la nivel ocular. Dacă ajunge totuşi cremă la nivelul ochilor dumneavoastră, spălaţi cu multă apă rece. Dacă apar ulceraţii sau sunteţi îngrijorat informaţi medicul.

Nu amestecaţi Zovirax cremă cu alte loţiuni sau creme pentru piele.

Dacă utilizaţi mai mult Zovirax 50 mg/g decât trebuie Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă în mod accidental folosiţi prea multă cremă sau o înghiţiţi, este puţin probabil să apară efecte nedorite. Totuşi, dacă înghiţiţi o cantitate mare de cremă, este recomandat să consultaţi medicul sau farmacistul.


Dacă uitaţi să utilizaţi Zovirax 50 mg/g

Dacă aţi uitat să utilizaţi Zovirax la intervalul potrivit, efectuaţi următoarea aplicare imediat ce vă amintiţi şi continuaţi după schema obişnuită. Nu utilizaţi o cantitate dublă pentru a compensa aplicarea uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Zovirax 50 mg/g

Adresaţi-vă mai întâi medicului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Zovirax 50 mg/g poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele persoane pot fi alergice/sensibile la Zovirax. Au existat cazuri foarte rare de reacţii alergice incluzând umflături în special ale buzelor, feţei şi/sau pleoapelor, înroşirea tegumentelor sau umflături dureroase ale pielii, urticarie. Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome, informaţi imediat medicul dumneavoastră şi nu mai folosiţi crema până când medicul sau farmacistul nu vă va spune să o faceţi. Zovirax cremă poate determina înţepături sau senzaţie uşoară de arsură atunci când îl aplicaţi pentru prima dată . Anumite persoane îşi pot simţi pielea uscată sau prea moale, pot avea senzaţii de înţepături uşoare sau pot observa înroşirea pielii. Dacă oricare dintre aceste reacţii adverse vă supără, informaţi medicul.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. CUM SE PĂSTREAZĂ ZOVIRAX 50 MG/G

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se păstra la frigider.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Zovirax 50 mg/g după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Zovirax 50 mg/g

-Substanţa activă este aciclovir. Un gram de cremă conţine 50 mg aciclovir.
-Celelalte componente sunt: propilenglicol, vaselină albă, alcool cetostearilic, parafină lichidă, Arlacel 165 (glicerol monostearat şi macrogol stearat), poloxamer 407, dimeticonă 20, laurilsulfat de sodiu, apă purificată.

Cum arată Zovirax 50 mg/g şi conţinutul ambalajului

Zovirax 50 mg/g se prezintă sub formă de cremă de culoare albă până la aproape albă, fină şi omogenă, fără semne de separare a fazelor.

Mărimea ambalajului
Cutie cu un flacon din polipropilenă cu pompă asamblată a 2 g cremă
Cutie cu un tub din aluminiu a 2 g cremă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L. Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România

Fabricanţi

Glaxo Operations UK Limited (Glaxo Wellcome Operations)
Harmire Road, Barnard Castle, County Durham

DL12 8DT, Marea Britanie

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339, München Germania


Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:


România

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare S.R.L.
Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One,
Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Cod 050552
Bucureşti

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2018.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web site ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Zovirax crema 5%,  2 g

Zovirax crema 5%, 2 g

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Zovirax tratament herpes
newsletter