Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri

Producator:

56,40 RON tax incl.

Disponibilitate: in stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 05.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior; pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali. Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se administrează pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

... Citeste mai mult

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se administrează pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

... Citeste mai putin
Produsul Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni urinare - Infectii urinare - Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicatii

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior; pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali. Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se administrează pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.

... Citeste mai mult

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanțele active, la alte plante din familia Apiaceae (familia Umbelliferae, de exemplu anason, fenicul), la anetol (o componentă a uleiurilor esențiale) sau la oricare dintre excipienții enumerați. Ulcer gastro-duodenal. Terapia prin irigare la nivelul tractului urinar nu trebuie utilizată în caz de edeme cauzate de insuficiența cardiacă sau insuficiența renală și/sau dacă există recomandare medicală de consum redus de lichide.

Atenționări și precauții speciale pentru utilizare

Dacă apar febră persistentă, dureri în partea inferioară a abdomenului, spasme, sânge în urină, tulburări de urinare și retenție urinară acută, pacientul trebuie să se adreseze imediat unui medic. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză, sindrom de malabsorbție la glucozăgalactoză sau deficit de sucrază-izomaltază, intoleranță la galactoză sau deficit de lactază nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Notă pentru pacienții cu diabet zaharat: Un drajeu conține în medie 0,3 g de carbohidrați disponibili. Copii Nu se cunosc date suficiente privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani. Prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12ani.

... Citeste mai putin

Prospect: Informații pentru utilizator

Canephron forte drajeuri

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

-             Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 

... Citeste mai mult

-             Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 

-             Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-             Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect: 

 1.        Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează 
 1.        Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte
 2.        Cum să luați Canephron forte
 3.        Reacții adverse posibile
 4.        Cum se păstrează Canephron forte
 5.        Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.        Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit 

-          pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior;

-          pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali. 

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se folosește pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate. 

Trebuie să vă adresați unui medic sau altui profesionist din domeniul sănătăţii dacă simptomele persistă în timpul utilizării medicamentului sau dacă apar reacții adverse care nu sunt menționate în prospect. 

 

 1.        Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte

Nu luați Canephron forte:

 -          dacă sunteți alergic la substanțele active, la alte plante din familia Apiaceae (familia Umbelliferae, de exemplu anason, fenicul), la anetol (o componentă a uleiurilor esențiale) sau laoricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

 -          dacă aveți ulcer gastric sau ulcer duodenal;

 -          în caz de edeme cauzate de afectarea funcției inimii sau a rinichilor și/sau dacă medicul v-a recomandat un consum redus de lichide.

 

Atenționări și precauții

 Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar febră persistentă, dureri în partea inferioară a abdomenului, spasme, sânge în urină, tulburări de urinare sau retenție urinară acută.

 

Copii

 Nu se cunosc date suficiente privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani. Prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.

 

Canephron forte împreună cu alte medicamente

 Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

 Până în prezent nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente. Nu s-au efectuat studii clinice privind interacțiunile.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

 Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Se poate avea în vedere utilizarea Canephron forte în timpul sarcinii, dacă acest lucru este considerat necesar de către medic.

 Nu se cunoaște dacă substanțele active ale Canephron forte sau metaboliții acestuia se excretează în laptele uman. Canephron forte nu trebuie utilizat în timpul alăptării. Nu sunt disponibile date privind efectele asupra fertilității la om.

 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

 Nu s-au efectuat studii privind efectele Canephron forte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Canephron forte conține glucoză, sucroză și lactoză

 Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la anumite categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebați înainte de a lua acest medicament.

 

Notă pentru pacienții cu diabet zaharat:

 Un drajeu conține în medie 0,3 g de carbohidrați disponibili.

 

 1. Cum să luați Canephron forte

 

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

 Doza recomandată este:

 Adulții și adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să ia 1 drajeu de 3 ori pe zi.

 Copii

 Canephron forte nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.

 Nu există date suficiente privind doza recomandată la pacienții cu afectare a funcțiilor rinichilor/ficatului.

 Mod de administrare:

 Luați o singură doză de Canephron forte de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara).

 Drajeurile trebuie înghițite întregi (fără a fi mestecate), cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).

 Consumul unei cantități mari de lichide în timpul tratamentului ajută la eficiența acestuia.

 Dacă simptomele se înrăutățesc sau nu se ameliorează în decurs de 3 zile, vă rugăm să vă adresați unui medic sau unui alt profesionist din domeniul sănătății. Acest medicament nu trebuie folosit pentru automedicație mai mult de 2 săptămâni.

 

Dacă luați mai mult Canephron forte decât trebuie

 Dacă doza de Canephron forte luată a fost mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să îi spuneți medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide asupra măsurilor necesare. Este posibil ca reacțiile adverse prezentate mai jos să fie mai intense.

 Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

 

Dacă uitați să luați Canephron forte

 Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.           Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Reacții adverse frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)

 Tulburări gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree).

 Cu frecvență necunoscută (care nu se poate estima pe baza datelor disponibile)

 Reacții alergice.

 Dacă apar reacții adverse, opriți administrarea medicamentului și adresați-vă imediat unui medic.

 Medicul poate evalua severitatea reacției adverse și poate să decidă asupra oricăror măsuri necesare.

 

Raportarea reacțiilor adverse

 Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Canephron forte

A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

 Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie / blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.                Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Canephron forte

 Substanțele active sunt:

1 drajeu conține:

 Centaurium erythraea Rafn s.l., herba (iarbă de țintaură) 36 mg; Levisticum officinale Koch., radix(rădăcină de leuștean) 36 mg; Rosmarinus officinalis L., folium (frunză de rozmarin) 36 mg.

 Celelalte componente sunt:

 Nucleu: lactoză monohidrat; stearat de magneziu (Ph. Eur.) [din plante]; amidon de porumb; povidonă K 25; dioxid de siliciu coloidal anhidru;

 Strat de drajefiere: carbonat de calciu; ulei de ricin, virgin; oxid de fer(III) (E172); dextrină (din amidon de porumb); sirop de glucoză uscat prin pulverizare; ceară montan glicol; povidonă K 30; sucroză (zaharoză); shellac (fără ceară); talc; riboflavină (E101); dioxid de titan (E171).

Cum arată Canephron forte și conținutul ambalajului

 Drajeurile sunt rotunde, biconvexe, cu suprafață netedă, de culoare portocalie. Drajeurile au diametrul de 10,2 10,6 mm.

Canephron forte este disponibil în cutii cu 30, 60 și 90 drajeuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Germania, Luxemburg

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2018.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri

Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Afectiuni urinare supliment alimentar aparat urina sistem urinar sanatatea sistemului genito-urin

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bionorica Canephron Forte, tratament probleme urinare, 30 drajeuri

newsletter