Dozaj medicamente

Bună! Am o pseudoartroza occipito atlantoidiana dreapta la coloana cervicală am dureri, amețeli, dezechilibru și am comandat Celadrin și Roboflex dar nu știu cum sa le iau. Mai necesita sa iau și alte medicamente pentru amețeală, cum ar fi arlevert? Se permite asa ceva? Mulțumesc!

Georgiana, Farmacistul Spring a raspuns:

Buna ziua. Arlevert-ul este un medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Doza zilnică recomandată este de câte un comprimat Arlevert de 3 ori pe zi, administrat după mese, fără a fi mestecat, cu o cantitate suficientă de lichid. La începutul tratamentului şi în cazurile grave, doza poate fi crescută până la maximum 5 comprimate

Nu se recomanda Arlevert in caz de: intoxicaţii acute; convulsii; suspiciunea existenţei unor formaţiuni intracraniene înlocuitoare de spaţiu (diagnosticarea acestora este mai dificilă); glaucom cu unghi închis; adenom de prostată ce determină retenţie urinară; consum de etanol; tratament cu antibiotice aminoglicozodice, deoarece pot fi mascate reacţiile adverse ale acestora. Celadrin si Roboflex sunt suplimente si contin ingrediente care nu interactioneaza uc arlevertul.

Celadrin contine capsule formate din100% ulei vegetal (extracte 100% vegetale din uleiuri cetilate), maltodextrina, guma arabica (emulsifiant), capsula (hidroxipropilmetilceluloza, oxid de titan), vitamina C (ascorbat de sodiu), stearat de magneziu si dioxid de siliciu (agenti antiaglomeranti).

Roboflex contine extract din conuri de Hamei/Humulus lupulus, cu peste 30% acizi alfa si izo-alfa; capsula: gelatina, dioxid de titan; maltodextrina; emulsifiant: stearat de magneziu; Vitamina C /acid ascorbic; extract de Aloe vera standardizat la minimum 10% polizaharide); Vitamina B6/ clorhidrat de piridoxina; Vitamina D/colecalciferol.

Trebuie sa aveti grija ca Arlevert nu trebuie administrat în asociere cu inhibitorii monoamionooxidazei, in caz de reacţii adverse anticolinergice sunt potenţate de administrarea concomitentă a antidepresivelor triciclice şi a parasimpatoliticelor. Totodata nu se recomanda administrarea concomitentă a medicamentelor ce cresc tensiunea arterială sau a antihipertensivelor.

newsletter