Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml, 15 ml

20,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Dulcopic este un laxativ cu acţiune locală care produce stimularea mişcărilor intestinului (a peristaltismului intestinal) şi înmoaie scaunul.

Fiind un laxativ ce acționează  în colon, Dulcopic stimulează specific procesul natural de evacuare la nivelul zonei inferioare a tractului gastrointestinal. De aceea Dulcopic nu modifică digestia sau absorbția caloriilor sau a altor nutrienți la nivelul intestinului subțire.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml x 15 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Laxative - Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml x 15 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Tratament pe termen scurt al constipaţiei.
Evacuarea conţinutului colonului înainte de intervenţii chirurgicale, naştere, examen radiologic.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

DULCOPIC 7,5 mg/ml picături orale soluţie

Picosulfat de sodiu

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Luați întotdeauna acest medicament așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

-        Păstraţi acest prospect. S-ar putea fie necesar să-l recitiţi.

-        Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-        Dacă aveți o reacţie adversă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.Aceasta include orice reacție adversă care nu este menționată în acest prospect. Vezi pct. 4.4.

-        Trebuie prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc sau se înrăutăţesc

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.        Ce este Dulcopic şi pentru ce se utilizează
 2.        Ce trebuie știți înainte utilizaţi Dulcopic
 3.        Cum utilizaţi Dulcopic
 4.        Reacţii adverse posibile
 5.        Cum se păstrează Dulcopic
 6.        Conținutul ambalajului și alte informaţii

 

 1.        CE ESTE DULCOPIC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Dulcopic este un laxativ cu acţiune locală care produce stimularea mişcărilor intestinului (a peristaltismului intestinal) şi înmoaie scaunul.

Fiind un laxativ ce acționează  în colon, Dulcopic stimulează specific procesul natural de evacuare la nivelul zonei inferioare a tractului gastrointestinal. De aceea Dulcopic nu modifică digestia sau absorbția caloriilor sau a altor nutrienți la nivelul intestinului subțire.

Dulcopic se utilizează:

-la pacienţi care suferă de constipaţie

-în situaţii care necesită uşurarea defecaţiei.

 

 1.        CE TREBUIE ȘTIȚI ÎNAINTE UTILIZAŢI DULCOPIC

Nu utilizaţi Dulcopic

-dacă sunteţi alergic la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6);

-dacă suferiţi de ileus (încetare temporară a mişcărilor intestinelor) sau ocluzie intestinală;

-dacă suferiţi de dureri abdominale severe și /sau afecțiuni acute febrile ale abdomenului (de exemplu apendicită) potențial asociate cu cu greață și vărsături;

-dacă suferiți de afecțiuni inflamatorii intestinale acute

-dacă corpul dumneavoastră a pierdut o cantitate mare de apă;

-dacă suferiți de afecțiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipienții medicamentului (vezi pct. Dulcopic conține sorbitol)

 

Atenționări și precauții

Înainte utilizaţi Dulcopic,adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

-dacă dumneavoastră aveţi nevoie de laxative zilnic sau pe perioade îndelungate de timp trebuie să contactaţi medicul dumneavoastră pentru o investigaţie a cauzei constipaţiei, deoarece utilizarea prelungită sau excesivă poate produce dezechilibre hidro-electrolitice şi concentraţii plasmatice scăzute ale potasiului (hipokaliemie).

Au fost raportate ameţeli şi/sau leșin la pacienţi trataţi cu Dulcopic. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia (eforturi/sforţări în timpul defecaţiei, dureri abdominale) şi nu neapărat cu administrarea de picosulfat.

Nu trebuie administrate laxative la copii fără recomandarea medicului.

 

Dulcopic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau ați putea luați orice alte medicamente.

Administrarea concomitentă de diuretice sau steroizi poate mări riscul dezechilibrului electrolitic dacă se administrază doze exagerate de Dulcopic.Dezechilibrul electrolitic poate duce la o creştere a sensibilităţii la glicozide cardiace (o clasă de medicamente utilizate la tratarea insuficienţei cardiace şi a bătăilor neregulate ale inimii, de exemplu digoxina).

Administrarea concomitentă de antibiotice (medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene) poate reduce efectul laxativ al Dulcopic.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți ați putea fi gravidă sau intenționați rămâneți gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ca toate celelalte medicamente, acest medicament trebuie administrat în timpul sarcinii numai la indicaţia medicului.

Dulcopic poate fi utilizat în siguranţă în perioada de alăptare.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii in legatura cu efectul Dulcopic asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cu toate acestea, din cauza constipaţiei (de exemplu ca o consecinţă a spasmului abdominal) puteţi prezenta  ameţeli sau chiar leşin. De aceea, daca manifestaţi spasme abdominale trebuie să evitaţi faceţi operaţiuni potenţial periculoase cum sunt conducerea sau folosirea utilajelor.

 

Dulcopic conține sorbitol

1 ml picături conţine 0,4 g sorbitol, rezultând 0,6 g sorbitol pe doza zilnică maximă recomandată pentru tratamentul adulţilor şi al copiilor cu varsta de peste 10 ani Dacă medicul dumneavoastră

v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

 1.        CUM UTILIZAŢI DULCOPIC

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este :

Adulţi : doza recomandată este de 10 20 picături (5 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături.

Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături..

Copii și adolescenți

Copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandată este de 10-20 picături (5 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături.

Copii cu vârsta de 4-10 ani: doza recomandată este de 5-10 picături (2.5-5 mg) pe zi. Începeți cu

5 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 10 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 10 de picături.

Copii cu vârsta sub  4 ani : doza recomandată este de 1 picătură/2 kg corp pe zi.

Mod de administrare:

Trebuie luați Dulcopic seara,pentru a se produce evacuarea în dimineaţa următoare.Efectul apare de obicei la 6-12 ore de la administrare.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Dulcopic

Dacă luaţi mai mult Dulcopic decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă se administrează doze mari pot apare scaune apoase, crampe abdominale, pierdere de lichide, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului şi a altor electroliţi.

Mai mult, au fost raportate cazuri de afectare a mucoasei intestinului gros (ischemie a mucoasei intestinului) în asociere cu doze de Dulcopic considerabil mai mari decât cele recomandate pentru tratamentul de rutină al constipaţiei.

Similar altor laxative, atunci când este luat în mod constant în doze mari, Dulcopic poate produce diaree cronică, durere abdominală, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului, hiperaldosteronism secundar (o creştere a producţiei de aldosteron, un hormon care controlează concentraţiile de sodiu şi potasiu din sânge) şi pietre la rinichi

Asociate abuzului cronic de laxative au fost raportate afecţiuni ale tubilor renali (o formă de afectare a rinichiului), alcaloză metabolică (o afecţiune care apare atunci când corpul conţine mai multă bază decât acid în sânge) şi slăbiciune musculară ca o consecinţă a concentraţiei plasmatice scăzute a potasiului.

 

Dacă uitaţi utilizaţi Dulcopic

Dacă uitaţi luaţi o doză, luaţi una imediat ce aduceţi aminte, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi apoi următoarea doză ca de obicei

 

Dacă încetaţi utilizaţi Dulcopic

Dulcopic trebuie luat numai atunci când este nevoie şi administrarea trebuie întreruptă după apariţia efectului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.        REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane) Diaree

Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

     crampe abdominale

     durere abdominală

     disconfort abdominal

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane)

     vărsături

     greaţă

     ameţeli

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

     -reacții cutanate cum sunt:

o  inflamarea rapidă a  pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic)

o  erupție provocată de medicament (erupții trecătoare sau pete pe piele provocate de medicament)

o  urticarie

o  mâncărimi

leșin

Apariţia ameţelilor şi a leşinului după administrarea de picosulfat de sodiu par a fi legate de prezenţa constipaţiei (efort intens depus in procesul de defecaţie, dureri abdominale)

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau  farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.        CUM SE PĂSTREAZĂ DULCOPIC

Nu utilizaţi Dulcopic după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum eliminaţi medicamentele care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1.        INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Dulcopic

-Substanţa activă este picosulfatul de sodiu. Un mililitru picături orale, soluţie conţin picosulfat de sodiu 7,5 mg.

-Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sorbitol lichid (necristalizabil), citrat de sodiu, acid citric monohidrat, apă purificată.

 

Cum arată Dulcopic şi conţinutul ambalajului

Dulcopic se prezintă sub formă de soluţie uşor vâscoasă, limpede, incoloră până la gălbuie sau uşor brun-gălbuie, cu miros aproape imperceptibil.

Este disponibil în cutii cu un flacon din PEÎD de culoare albă, prevăzut cu picurător din PEJD, închis cu capac cu filet din polipropilenă, conţinând 15 ml picături orale, soluţie

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

 1. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, Etajele 8-9

Sector 2, București, România

 

Producătorul

Istituto de Angeli S.R.L.

 1. Prulli, 103/C, 50066 Reggello (FI), Italia

Pentru  orice  informaţii  referitoare  la  acest  medicament,    rugăm    contactaţi  deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

 

Sanofi Romania SRL

Tel: +40 21 317 31 36

 

Acest prospect a fost aprobat în Iunie, 2017.

 

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical: Tratamentul supradozajului:

După ingerarea Dulcopic, absorbţia acestuia poate fi minimizată sau prevenită prin inducerea vărsaturilor sau a lavajului gastric. Poate fi necesară înlocuirea fluidelor sau corectarea dezechilibrului electrolotic. Acest aspect este important mai ales la vârstnici şi la tineri.

Poate fi utilă administrarea de medicamente antispastice.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml x 15 ml

Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml x 15 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Afectiuni digestive dulcopic colon

PRODUSE ASEMANATOARE CU Dulcopic sol. orala 7.5mg /ml x 15 ml

newsletter