Corneregel gel oftalmic 5% x 10 g

Producator:

20,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 26.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Corneregel gel oftalmic trateaza eficient infectiile corneene de natura virala, bacteriana ori micotica, dar si afectiunile corneene neinflamatorii.


Ce este Corneregel și pentru ce se utilizează

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanţa activă este dexpantenolul.

Dexpantenolul este transformat rapid în acid pantotenic, care este o vitaminăhidrosolubilă, care intervine în numeroase procese metabolice sub formă de coenzima A.

Acidul pantotenic are un efect trofic şi stimulează proliferarea fibroblaştilor şi regenerarea tegumentelor şi mucoaselor lezate.

... Citeste mai mult

Corneregel este utilizat pentru:

tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni corneene;

ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei şi conjunctivei oculare, arsurilor termice şi chimice;

tratamentul afecţiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneană (tulburări de nutriţie), degenerare corneană (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamări) şi leziuni corneene la purtătorii de lentile de contact.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai putin
Produsul Corneregel gel oftalmic 5% x 10 g face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni oculare - Leziuni oculare - Corneregel gel oftalmic 5% x 10 g Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

  • regenerator al corneei.

  • adjuvant în timpul tratamentului şi după tratamentul oricărui tip de keratită, cum este keratita dendritică și keratoconjunctivita uscată.

  • profilactic şi ca tratament al leziunilor corneene datorate lentilelor de contact.

  • arsuri, incluzând arsuri chimice. Afecţiuni distrofice ale corneei.

  • adjuvant în tratamentul leziunilor mucoasei oculare şi ale leziunilor la nivelul pleoapelor. Eroziuni corneene.

  • se poate folosi şi ca adjuvant în tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, fără a avea însă efect asupra cauzelor acestor infecţii.

    ... Citeste mai mult

Contraindicații

  • în situația în care știți că sunteți alergic la dexpanteol - substanța activă pe care o conține Corneregel gel oftalmic - ori la oricare altă componentă a medicamentului.

... Citeste mai putin

Prospect: Informații pentru pacient

Corneregel 50 mg/g gel oftalmic

Dexpantenol


Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

1. Ce este Corneregel şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Corneregel

3. Cum să utilizaţi Corneregel

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Corneregel

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii


1. Ce este Corneregel și pentru ce se utilizează

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanţa activă este dexpantenolul.

Dexpantenolul este transformat rapid în acid pantotenic, care este o vitamină hidrosolubilă, care intervine în numeroase procese metabolice sub formă de coenzima A.

Acidul pantotenic are un efect trofic şi stimulează proliferarea fibroblaştilor şi regenerarea tegumentelor şi mucoaselor lezate.

Corneregel este utilizat pentru:

- tratamentul afecţiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneană (tulburări de nutriţie), degenerare corneană (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamări) şi leziuni corneene la purtătorii de lentile de contact;

- ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei şi conjunctivei oculare, arsurilor termice şi chimice;

- tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni corneene.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Corneregel

Nu utilizaţi Corneregel:

- dacă sunteţi alergic la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Corneregel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă purtaţi lentile de contact moi în timp ce aplicaţi o picătură de Corneregel, lentilele pot fi pătate şi pot să apară incompatibilităţi. Lentilele de contact trebuie îndepărtate şi aplicate din nou numai după aproximativ 15 minute de la administrarea Corneregel.

Corneregel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente. Dacă utilizaţi Corneregel concomitent cu altă soluţie sau unguent oftalmic, acestea trebuie utilizate la intervale de 15 minute. Corneregel trebuie să fie aplicat ultimul.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Corneregel nu trebuie utilizat de către gravide sau femei care alăptează decât dacă, după evaluarea atentă, medicul dumneavoastră constată că beneficiul utilizării Corneregel depăşeşte riscurile potenţiale.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă este utilizat conform instrucţiunilor, acest medicament poate determina înceţoşarea trecătoare a vederii şi pacienţii trebuie să aibă grijă când conduc vehicule şi folosesc utilaje.


3. Cum să utilizați Corneregel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este o picătură gel oftalmic Corneregel aplicată în sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum şi înainte de culcare, în funcţie de severitatea şi intensitatea manifestărilor.

Durata de administrare nu este limitată. Trebuie să utilizaţi Corneregel până când observaţi îmbunătăţirea manifestărilor dumneavoastră.

Este bine să vă adresaţi unui medic oftalmolog în timpul utilizării Corneregel, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată.

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, când manipulaţi tubul, vă rugăm să nu atingeţi vârful aplicator cu degetele şi nu atingeţi ochiul cu vârful aplicator. Puneţi capacul de protecţie după fiecare utilizare.

Instrucţiuni de utilizare

Înclinaţi capul spre spate.

Trageţi în jos pleoapa inferioară cu ajutorul degetului arătător de la o mână și ţineţi cu cealaltă mână tubul în poziţie verticală deasupra ochiului (fără să atingeţi ochiul).

Aplicaţi o picătură gel oftalmic în sacul conjunctival.

Țineţi ochiul deschis în timp ce îl rotiţi pentru a asigura răspândirea uniformă a gelului oftalmic.

Capacul de protecţie permite păstrarea tubului în poziţie verticală. Aceasta uşurează administrarea imediată şi eficientă a Corneregel.

Dacă vi se pare că efectul medicamentului Corneregel este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Corneregel decât trebuie

O supradoză din Corneregel nu implică vreun risc cunoscut. Aceasta nu îmbunătăţeşte sau nu diminuează efectul terapeutic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Corneregel

Aplicaţi gelul oftalmic imediat ce vă amintiţi, apoi reveniţi la schema obișnuită de utilizare. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Corneregel

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri izolate pot să apară reacţii alergice.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Corneregel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se utiliza în maxim 6 săptămâni după prima deschidere a tubului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Corneregel

- Substanţa activă este dexpantenolul. Un gram de gel conţine dexpantenol 50 mg;

- Celelalte componente sunt: cetrimidă, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Cum arată Corneregel şi conţinutul ambalajului

Corneregel se prezintă sub formă de gel incolor, apos şi clar, fără particule vizibile.

Este ambalat în cutii cu un tub conţinând 5 g, respectiv 10 g gel oftalmic.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. Gerhard Mann, Chem. – Pharm. Fabrik GmbH

Brunsbütteler Damm 165-173, 13581

Berlin, Germania

Fabricantul

Dr. Gerhard Mann, Chem. – Pharm. Fabrik GmbH

Brunsbütteler Damm 165-173, 13581

Berlin, Germania

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Corneregel gel oftalmic 5% x 10 g

Corneregel gel oftalmic 5% x 10 g

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Ingrijirea ochilor Afectiuni oftalmice Igiena oculara
newsletter