Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALVOGEN

LOPEGEN 2 mg este un medicament folosit in tratarea simptomelor de diaree aparute brusc la adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani.

Lopegen 2 mg x 10 caps

Indisponibil
5,40 RON

Lopegen 2 mg capsule se utilizeaza si in cazul episoadelor de diaree asociata cu sindromul colonului iritabil la adulti, dupa confirmarea diagnosticului de catre medic.

Medicamentul are in componenta clorhidrat de loperamida, care se incadreaza in categoria medicamentelor antidiareice.

Nu se recomanda administrarea Lopegen 2 mg capsule in situatia in care aveti o inflamatie a abdomenului inferior, daca aveti diaree aparuta dupa administrarea de antibiotice sau daca sunteti alergic la clorhidrat de loperamida ori la oricare dintre celelalte substante pe care medicamentul le contine.

Chiar daca Lopegen 2 mg opreste diareea, nu va trata cauza ei. Ori de cate ori este posibil, cauza diareei trebuie, de asemenea, tratata.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

LOPEGEN 2 mg capsule

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi LOPEGEN cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 2 zile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este LOPEGEN şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi LOPEGEN

3. Cum să utilizaţi LOPEGEN

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează LOPEGEN

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE LOPEGEN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

LOPEGEN conţine clorhidratul de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite antidiareice.

LOPEGEN se utilizează pentru tratamentul simptomelor de diaree apărute brusc (diaree acută) la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, sau în cazul episoadelor de diaree asociată cu sindromul colonului iritabil la adulţi, după confirmarea diagnosticului de către medic.

În caz de diaree, LOPEGEN face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI LOPEGEN

Diareea este un semn al mai multor boli ale stomacului sau intestinului gros şi de aceea unele persoane nu trebuie să utilizeze acest medicament şi trebuie să ia legatura cu medicul sau farmacistul.

Nu utilizaţi LOPEGEN

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale LOPEGEN;

dacă aveţi sânge în scaun, scaune cu miros urât sau dacă aveţi febră;

dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă acută sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

dacă aveţi dizenterie (o boală digestivă cauzată de ingestia de alimente şi băuturi contaminate) manifestată prin febră şi prezenţa de sânge în fecale;

dacă aveţi diaree apărută după administrarea de antibiotice;

dacă sunteţi constipat, aveţi o boală care poate da constipaţie sau dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată;

dacă aveţi paralizie sau obstrucţie a intestinului gros.

Nu administraţi LOPEGEN pentru tratamentul diareei acute la copii cu vârsta sub 12 ani (datorită formei farmaceutice şi dozei).

În cazul episoadelor acute de diaree asociată cu sindromul colonului iritabil nu administraţi LOPEGEN la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi LOPEGEN

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:

dacă aveţi probleme cu ficatul, deoarece este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală mai atentă cât timp luaţi LOPEGEN;

dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu LOPEGEN pentru diaree, atunci când observaţi orice semn de balonare a abdomenului întrerupeţi imediat tratamentul cu LOPEGEN şi informaţi-1 pe medicul dumneavoastră;

dacă aţi fost diagnosticat anterior cu sindromul „colonului iritabil”, cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza LOPEGEN:

Dacă aveţi cel puţin 40 ani şi în ultima perioadă tabloul general al bolii dumneavoastră s-a modificat sau a trecut ceva timp de la ultimul episod diareic;

Dacă observaţi apariţia sângelui în scaune; Dacă aveţi constipaţie severă;

Dacă aveţi stare de rău sau dacă vomaţi;

Dacă nu mai aveţi poftă de mâncare sau aţi slăbit în ultima perioadă de timp, fără să vă doriţi acest lucru;

Dacă aveţi dificultăţi la urinare; Dacă aveţi febră;

Dacă aţi călătorit de curând în ţări îndepărtate.

Deşi LOPEGEN opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareei trebuie, deasemenea, tratată.

Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine glucoză şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în timpul unui episod diareic.

În cazul unui episod brusc (acut) de diaree, LOPEGEN va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec astfel, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

În cazul diareei asociate sindromului de intestin iritabil, dacă în timp ce luaţi LOPEGEN constataţi apariţia unor manifestări noi, dacă episodul diareic durează mai mult de 48 de ore, dacă starea dumneavoastră se agravează sau dacă episoadele diareice repetate persistă mai mult de două săptămăni luaţi legătura cu medicul .

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, informaţi-1 pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:

∙ medicamente pentru afecţiuni ale stomacului şi intestinelor;

∙ ritonavir (medicament folosit pentru tratarea infecţiei HIV);

∙ chinidină (pentru tratarea tulburărilor de ritm cardiac);

∙ gemfibrozil (pentru tratarea excesului de grăsimi din sânge);

∙ itraconazol, ketoconazol (pentru tratarea infecţiilor fungice);

∙ desmopresină (pentru tratarea urinărilor frecvente).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-1 informaţi pe medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi LOPEGEN.

Se recomandă să nu utilizaţi LOPEGEN dacă alăptaţi, deoarece cantităţi mici din LOPEGEN se excretă în laptele dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Oboseala, modificări ale stării de conştienţă, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, dacă în timpul tratamentului cu LOPEGEN observaţi apariţia acestor manifestări, evitaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale LOPEGEN

LOPEGEN conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-1 întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

LOPEGEN conţine para-hidroxibenzoat de metil şi para-hidroxibenzoat de n-propil. Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI LOPEGEN

Utilizaţi întotdeauna LOPEGEN exact aşa cum este menţionat în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare

Puteţi utiliza LOPEGEN oricând în cursul zilei.

Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Nu administraţi mai mult de 6 capsule LOPEGEN în decurs de 24 de ore!

Dacă diareea persistă mai mult de 48 de ore, întrerupeţi tratamentul cu LOPEGEN şi adresaţi- vă medicului dumneavoastră.

Tratamentul diareei acute

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Pentru episodul brusc (acut), administraţi 2 capsule LOPEGEN odată, apoi câte o capsulă LOPEGEN după fiecare scaun diareic eliminat.

Tratamentul diarei acute asociate cu sindromul colonului iritabil

Adulţi

La început administraţi 2 capsule LOPEGEN odată, apoi câte o capsulă LOPEGEN după fiecare scaun diareic eliminat, dacă medicul nu vă recomandă altfel. Dacă episoadele repetate de diaree continuă mai mult de două săptămâni luaţi legătura cu medicul.

Dacă aţi utilizat mai mult LOPEGEN decât trebuie

Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară : somnolenţă, modificări ale stării de conştienţă, tulburări de coordonare, rigiditate a muşchilor, probleme de respiraţie, dilatarea pupilelor, retenţie de urină, constipaţie şi oprirea mişcărilor intestinului. Unele manifestări pot fi mai intense în cazul copiilor sau al persoanelor cu afecţiuni ale ficatului. Trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Luaţi cu dumneavoastră prospectul şi ambalajul, chiar dacă acesta din urmă este gol.

Dacă aţi uitat să utilizaţi LOPEGEN

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, LOPEGEN poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi una din următoarele reacţii adverse rare dar severe, nu mai luaţi medicamentul şi prezentaţi-vă imediat la un medic:

respiraţie dificilă;

umflarea feţei, limbii şi gâtului (reacţii alergice).

În cursul tratamentului cu loperamidă s-au semnalat următoarele reacţii adverse:

Frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori)dureri de cap;

stare de rău(greaţă), constipaţie, flatulenţă.

Mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

uscăciunea gurii, vărsături, indigestie, disconfort sau dureri la nivelul abdomenului, dureri ale stomacului sau la nivelul porţiunii superioare a abdomenului;

somnolenţă, ameţeală;

erupţii trecătoare pe piele.

Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

obstrucţia intestinului gros, dilatarea intestinului gros, paralizia (incapacitatea de contracţie) muşchilor intestinului, ceea ce împiedică eliminarea conţinutului acestuia;

umflarea stomacului sau abdomenului; urticarie, mâncărime;

reacţii alergice cutanate precum: pete roşii, supranivelate pe piele care sunt însoţite de mâncărime (care uneori pot fi severe – descuamare, apariţia de vezicule pe piele sau de mici zone de ulceraţie);

senzaţie de oboseală generală, pierderea sau scăderea stării de conştienţă, probleme de coordonare, lipsa de răspuns la stimuli;

rigiditate musculară;

scăderea diametrului pupilei(mioză); dificultăţi la urinare.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ LOPEGEN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi LOPEGEN după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine LOPEGEN

Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. O capsulă conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg. Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, stearat de magneziu; capsula (capac şi corp)-dioxid de siliciu, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial, glicerol, para-hidroxibenzoat de metil, para-hidroxibenzoat de n-propil, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), albastru strălucitor FCF (E 133), galben de chinolină (E 104), verde S (E 142), gelatină.

Cum arată LOPEGEN şi conţinutul ambalajului

LOPEGEN se prezintă sub formă de capsule cu capac de culoare albastru-opac şi corp de culoare verde-opac, conţinând o pulbere de culoare albă sau aproape albă, parţial compactă.

Este ambalat în cutii cu un blister a 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Labormed Pharma S.A.

Bd. Theodor Pallady nr. 44 B, Sector 3

Bucureşti, România.

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2013.

OTC Da
Brand ALVOGEN
Line Nici unul
EAN 5944719000171
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...