Dentinox gel N x 10 g super

Producator:

14,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.


Dentinox este un produs ce se administreaza fara prescriptie medicala si este indicat in tratamentul iritatiei, inflamatiei gingiilor si durerilor provocate de eruptia dentara la copii in timpul aparitiei dentitiei primare. Aparitia unor complicatii (inrosiri sau umflari grave ale gingiilor) sau lipsa oricaror ameliorari ale simptomelor necesita consultarea de urgenta a medicului curant.

Pentru mai multe detalii consiultati sectiunea de Prospect.


Produsul Dentinox gel N x 10 g super face parte din categoria Medicamente fara reteta - Dentinox gel N x 10 g super Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Prospect: Informații pentru utilizator

Dentinox – Gel 10 g gel gingival tinctură de Matricaria chamomilla (muşeţel)

clorhidrat de lidocaină monohidrat, lauromacrogol 400

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acesmedicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  • Păstrațacesprospect.S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
  • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informațisau recomandări.
  • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.
  • Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unuimedic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Dentinox-Gel N și pentru ce se utilizează
  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dentinox-GelN
  3. Cum să utilizați Dentinox-GelN
  4. Reacții adverse posibile
  5. Cum se păstrează Dentinox-GelN
  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Dentinox-Gel N și pentru ce se utilizează

Dentinox-Gel N face parte din grupa: preparate pentru tratamentul oral local, combinaţii 

Utilizat în mod tradiţional în tratamentul iritaţiei, inflamaţiei gingiilor şi durerii provocate de erupţia dentară la copii în timpul apariţiei dentiţiei primare. În cazul înroşirii sau umflării grave a gingiei sau în cazul unor complicaţii severe concomitente, vă rugăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

2.Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dentinox-Gel N Nu utilizați Dentinox-GelN

-  dacă sunteţi alergic la tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel), clorhidrat de lidocaină sau anestezice similare de tip amidic şi macrogol lauril eter sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul6.)

 Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Dentinox-Gel N, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Se recomandă evitarea contactului gelului gingival cu ochii.

 Dentinox-Gel N împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, cu toate că datorită căii de administrare este foarte puţin probabilă interacţiunea Dentinox– Gel N cu alte medicamente.

Dentinox-Gel N împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu este cazul

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu este cazul

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este cazul.

Dentinox-Gel N conţine sorbitol

Datorită conţinutului de sorbitol, acest medicament nu trebuie utilizat de pacienţii care suferă de intoleranţă rară congenitală la fructoză. (Fiecare 1 g de gel conţine 100 mg de sorbitol, echivalent cu mai puţin de 0,01 unităţi glucidice. Valoarea calorică este de 2,6 kcal / g sorbitol.)

 Dentinox-Gel N conţine Propilenglicol

După aplicarea locală la nivelul mucoasei orale, este posibilă apariţia iritațiilor locale datorită conținutului de propilenglicol.

3.Cum să utilizați Dentinox-GelN 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Vă rugăm să respectaţi recomandările următoare, altfel Dentinox – Gel N nu va fi eficient.

 Când apar primele semne ale erupţiei dentare, aplicaţi o mică cantitate de Dentinox – Gel N ( cât un bob de mazăre) pe zona gingivală afectată cu ajutorul unui deget curat sau al unui beţişor cu vată curat şi masaţi uşor.

Aplicarea se repetă de 2 – 3 ori pe zi, în special după mese şi înainte de culcare. Dentinox-Gel N se aplică copiilor doar când este cazul.

Medicamentul se foloseşte ocazional; poate fi folosit la erupţia tuturor dinţilor de lapte, precum şi la erupţia molarilor. 

Dacă utilizaţi mai mult Dentinox-Gel N decât trebuie

Dacă aţi aplicat o cantitate mai mare de Dentinox-Gel N, cresc şansele de apariţie a reacţiilor adverse (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”). În acest caz vă rugăm să opriţi administrarea Dentinox-Gel N la copii şi să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dentinox-Gel N

Nu aplicaţi copiilor o doză dublă de Dentinox-Gel N pentru a compensa doza uitată.

 4.  Reacții adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În cazul respectării recomandărilor de utilizare nu este de aşteptat să apară reacţii adverse.

Totuşi, datele din literatura de specialitate au indicat că muşeţelul, una dintre substanţele active ale Dentinox-Gel N, poate determina reacţii alergice. Reacţiile de hipersensibilitate determinate de muşeţel se manifestă sub formă de dispnee(greutate în respirație) la persoanele cu hipersensibilitate.

 Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5.  Cum se păstrează Dentinox-GelN

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Produsul se poate utiliza în decurs de cel mult 1 an după prima deschidere a tubului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebaţi farmacistul cum sa aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6.Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Dentinox-GelN

-  Substanţele active sunt: tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel) 1500 mg, clorhidrat de lidocaină 34 mg, polidocanol 600 32mg.

-  Celelalte componente sunt: sorbitol soluţie 70% (necristalizat)(Ph.Eur.), xilitol, propilenglicol, carbomer (974 P),hidroxid de sodiu soluţie10%, polisorbat 20, edetat de sodiu (Ph.Eur.), levomentol, zaharină sodică, apăpurificată.

 Cum arată Dentinox-Gel N şi conţinutul ambalajului

Dentinox-Gel N se prezintă sub formă de cutie cu un tub din aluminiu a 10 g gel gingival.

 Deținătorul autorizației de punere pe piață şi fabricantul 

Dentinox Gesellschaft für Pharmazeutische Präparate Lenk & Schuppan Nunsdorfer Ring 19, D – 12277 Berlin,

Germania

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

România

SC Mangesius Trading SRL

Str. Clucerului 62 – 66

București, 011367

E-mail: [email protected]

Acest prospect a fost revizuit în AUGUST 2019

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Dentinox gel N x 10 g super

Dentinox gel N x 10 g super

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Afectiuni gingivale probleme gingivale dentinox gingii

PRODUSE ASEMANATOARE CU Dentinox gel N x 10 g super

newsletter