Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml

48,10 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 19.01.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml - Spring, Farmacia la Pret Mic

Lacul de unghii Kitonail 80 mg /g este un medicament recomandat pentru tratamentul infectiilor fungice usoare si moderate ale unghiilor.


CE ESTE KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g este un medicament eficient împotriva unui număr mare de fungi (ciuperci) (medicament antimicotic cu spectru larg) pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediata vecinătate.

Acesta este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de fungi filamentoşi şi/sau alţi fungi care pot fi trataţi cu ciclopirox.

... Citeste mai mult

Substanţa activă, ciclopirox, previne creşterea fungilor şi îi distruge. Prin aceasta se îmbunătăţeşte aspectul unghiilor dumneavoastră.

... Citeste mai putin
Produsul Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Afectiuni picioare - Micoze unghii - Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- tratamentul infecţiilor micotice uşoare până la moderate localizate la nivelul unghiilor, provocate de dermatofiți şi/sau de alţi fungi sensibili la ciclopirox, fără afectarea matricei unghiale.

Contraindicații

- dacă vă confruntați cu hipersensibilitate la substanţa activă - este vorba despre ciclopirox - sau la oricare dintre componentele acestui medicament;

- datorită experienței insuficiente la această grupă de vârstă, lacul de unghii Kitonail 80 mg/g este contraindicat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta mai mică de 18 ani.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Ciclopirox Pentru adulţi

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

... Citeste mai mult

- Dacă manifestaţi orice reacţie adversă vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include orice reacţie adversă posibilă care nu e descrisă în acest prospect. Vezi punctul 4.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

3. Cum să utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii suplimentare

1. CE ESTE KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Lacul de unghii Kitonail 80 mg/g este un medicament eficient împotriva unui număr mare de fungi (ciuperci) (medicament antimicotic cu spectru larg) pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediata vecinătate.

Acesta este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de fungi filamentoşi şi/sau alţi fungi care pot fi trataţi cu ciclopirox.

Substanţa activă, ciclopirox, previne creşterea fungilor şi îi distruge. Prin aceasta se îmbunătăţeşte aspectul unghiilor dumneavoastră.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS

Nu utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ciclopirox sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

• la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, datorită experienţei insuficiente la această grupă de vârstă.

Atenţionări şi precauţii

Înainte de utilizarea Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

În caz de sensibilizare, vă rugăm să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi unui medic.

Similar tuturor tratamentelor topice ale onicomicozei, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru o eventuală asociere a unui tratament oral, dacă mai multe unghii (peste 5) sunt afectate sau mai mult de două treimi din suprafaţa unghiei este modificată, precum şi dacă există factori de risc, cum sunt diabetul zaharat şi tulburări ale sistemului imunitar.

Dacă aveţi diabet zaharat, vă rugăm să fiţi atent când vă tăiaţi unghiile. Evitaţi contactul cu ochii şi mucoasele.
Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este numai pentru utilizare externă. Nu utilizaţi lac de unghii sau alte produse cosmetice pe unghiile tratate.

Copii şi adolescenţi

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este contraindicat pentru copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani (vezi punctul 2 CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, dacă credeţi că sunteţi gravidă sau plănuiţi să deveniți gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri.

Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă ciclopiroxul trece în laptele matern, la om. Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare măsuri speciale de precauţie.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos conţine alcool cetostearilic.

Acesta poate determina apariţia de reacţii locale la nivelul pielii (dermatită de contact).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS

Utilizaţi întotdeauna Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mod de administrare

Administrare cutanată (numai pentru utilizare pe unghii şi pielea imediat înconjurătoare). Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este numai pentru adulţi.

Dacă nu vă este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se aplică în strat subţire, o dată pe zi, pe unghia sau unghiile infectate. Pentru aceasta, unghiile trebuie să fie curate şi uscate. Lacul de unghii medicamentos trebuie aplicat pe întreaga suprafaţă a unghiei şi pe 5 mm de piele înconjurătoare. Dacă este posibil, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos trebuie să se aplice, de asemenea, şi sub marginea liberă a unghiilor.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se lasă să se usuce timp de aproximativ 30 de secunde.

Unghiile nu trebuie să fie spălate timp de cel puţin 6 ore de la aplicare, ca urmare, se recomandă aplicarea seara, înainte de culcare. După această perioadă de timp, se pot urma practicile normale de igienă.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos nu necesită înlăturarea cu ajutorul solvenţilor sau a materialelor abrazive (de exemplu pila de unghii); este suficientă spălarea unghiilor cu apă. Uneori după câteva zile de tratament, datorită unei spălări necorespunzătoare a unghiei, poate apărea pe suprafaţa acesteia o peliculă subţire, albă. Pentru îndepărtarea ei este necesară o spălare atentă cu săpun neutru sau cu o periuţă de unghii ori burete. În caz de îndepărtare neintenţionată prin spălare, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi aplicat din nou. Se recomandă îndepărtarea periodică a părţilor libere ale unghiilor infectate, de exemplu prin tăierea acestora.

Tratamentul trebuie continuat până la dispariţia bolii, ceea ce înseamnă până când alte unghii sănătoase au crescut din nou, transparente sau aproape transparente.. În mod normal, vindecarea completă a unghiilor de la mâini se realizează în aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare în aproximativ 9 până la 12 luni.

Dacă o unghie de la mână sau de la picior este afectată în proporţie mare sau dacă sunt afectate mai multe unghii, atunci se recomandă şi un tratament suplimentar pe cale orală. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră în aceste cazuri.

În cazul în care consideraţi că efectul Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj, până în prezent.

Dacă uitaţi să utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Dacă uitaţi să aplicaţi medicamentul o dată, nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul după recomandarea medicului dumneavoastră sau după cum se explică la punctul 3 din acest prospect (Cum să utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos). În cazul în care nu utilizaţi lacul de unghii medicamentos pentru o perioadă de mai multe zile, eficacitatea acestuia se poate reduce.

Dacă încetaţi să utilizaţi Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Dacă încetaţi tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos înainte ca unghiile dumneavoastră să devină transparente sau aproape transparente, este posibil ca fungii să nu fi dispărut. În acest caz, afecţiunea de la nivelul unghiilor dumneavoastră se poate agrava din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 utilizator din 10000)

• înroşirea locului de aplicare, descuamări, senzaţie de arsură şi mâncărime.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele cunoscute)

• la locul de aplicare: mâncărimi, eczemă;

• decolorarea (trecătoare) a unghiei (aceasta reacţie poate fi atribuită de asemenea însăşi bolii fungice a unghiei).

Reacţiile adverse raportate au fost de intensitate uşoară şi de scurtă durată.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse suspectate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Țineți flaconul în cutie, pentru a fi protejat de lumină.

Țineți flaconul bine închis pentru a se evita evaporarea conţinutului. A nu se păstra la frigider.

Acest medicament este inflamabil. Țineți-l departe de surse de căldură şi de flacără deschisă. După prima deschidere a flaconului: a se păstra maxim 6 luni.

La temperaturi sub 15°C, lacul de unghii medicamentos se poate transforma în gel; în partea de jos a flaconului pot să apară flocoane sau sedimente uşoare. Acestea pot fi dizolvate prin frecarea flaconului între palme timp de aproximativ 1 minut. După aceea, soluţia va redeveni limpede. Nu există niciun impact asupra calităţii medicamentului sau asupra eficacităţii.

Înainte de utilizare, verificaţi vizual dacă soluţia a redevenit limpede (transparentă) începând din partea de jos a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Substanţa activă este ciclopirox. Un gram de lac de unghii medicamentos conţine ciclopirox 80 mg;

Celelalte componente sunt: acetat de etil, alcool etilic (96%), alcool cetostearilic, hidroxipropil chitosan şi apă purificată.

Cum arată Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos şi conţinutul ambalajului

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este o soluţie limpede, incoloră până la slab gălbuie, ambalată în flacoane din sticlă transparentă cu capac cu filet, care prezintă o pensulă pentru aplicare.

Mărimile de ambalaj sunt 3,3 ml şi 6,6 ml.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Polichem SA

50, Val Fleuri, 1526, Luxemburg

Fabricanții:

ALFASIGMA S.p.A.

Via Enrico Fermi 1, 65020 Alanno (PE), Italia

DOPPEL FARMACEUTICI s.r.l.

Via Martiri delle Foibe no. 1, 29016 Cortemaggiore (PC), Italia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria: Kitonail® 80 mg/g wirkstoffhaltiger Nagellack

Bulgaria: Polinail®

Republica Cehă: Polinail®

Franţa: ONYTEC 80 mg/g vernis à ongles médicamenteux

Germania: Hauticum® 8% wirkstoffhaltiger Nagellack

Grecia: Kitonail®

Ungaria: Kitonail®

Italia: Niogermox® 80 mg/g smalto medicato per unghie

Polonia: Polinail®

Portugalia: Niogermos®

România: Kitonail® 80 mg/g, lac de unghii medicamentos

Spania: ONY-TEC® 80 mg/g barniz de uñas medicamentoso

Slovacia: Polinail®

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2019.

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
16-07-2020

Recomand

nu am mai folosit, sper sa isi faca efectul !

Scrie o parere
Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml

Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

unghii sanatoase unghii ingrijirea picioarelor
Nota pentru produsul Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Kitonail 80 mg/g x 1 flacon x 3,3 ml

newsletter