Duofilm, 15ml

Producator:

25,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 09.08.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.


Produsul este indicat in tratamentul local al verucilor. Duofilm este un medicament de uz dermatologic, extern.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de prospect.


Produsul Duofilm x 15ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni dermatologice - Negi (veruci) - Duofilm x 15ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Duofilm este indicat pentru tratamentul local al verucilor.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Duofilm 167 mg/ml + 167 mg/ml soluţie cutanată acid salicilic/acid lactic

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Utilizaţi  întotdeauna  acest  medicament  conform  indicaţiilor  din  acest  prospect  sau  indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă    manifestaţi    orice    reacţii    adverse,    adresaţi-vă    medicului    dumneavoastră    sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

-            Dacă  după  7  zile  nu    simţiţi  mai  bine  sau    simţiţi  mai  rău,  trebuie      adresaţi  unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.           Ce este Duofilm şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie ştiţi înainte utilizaţi Duofilm
 3.           Cum utilizaţi Duofilm
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează Duofilm
 6.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este Duofilm şi pentru ce se utilizează

Duofilm este indicat pentru tratamentul local al verucilor. Duofilm este un medicament de uz dermatologic, extern.

 

 1.           Ce trebuie ştiţi înainte utilizaţi Duofilm

Nu utilizaţi Duofilm:

-  dacă  sunteţi  alergic  (hipersensibil)  la  acid  salicilic,  acid  lactic  sau  la  oricare  dintre  celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- dacă  negul  sau  veruca  sau  zona  pielii  din  jurul  acestora  este înroşită,  iritată,  cu  răni  deschise  sau

infectată.

- pe aluniţe, pe zone cu semne din naştere sau pe negi la nivelul cărora cresc fire de păr, pe negi care au margini roşii sau o culoare neobişnuită.

- pe negi aflaţi pe faţă, în zona genitală sau pe mucoasele de la nivelul ochilor, nasului sau gurii.

- pe pielea sănătoasă.

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte utilizaţi Duofilm, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

A se evita contactul soluţiei Duofilm cu ochii, nasul, gura sau zona vaginală (mucoase) deoarece poate cauza iritaţii.

În cazul contactului accidental al soluţiei Duofilm cu zone cu răni deschise, cu ochii, nasul, gura sau zona vaginală, spălaţi imediat zona afectată cu apă timp de 15 minute.

Aveţi grijă nu aplicaţi soluţia de Duofilm pe pielea sănătoasă din jurul negului sau verucii deoarece poate cauza iritaţii. Dacă apare o iritaţie extinsă a pielii tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Duofilm  nu  este  recomandat  pacienţilor  cu  diabet  sau  celor  care  suferă  de  o  proastă  circulaţie  a sângelui sau celor care nu-şi simt mâinile sau picioarele (din cauza afectării nervilor).

Nu inhalaţi vaporii din soluţia de Duofilm deoarece e posibil simţiţi ameţit. Nu folosiți Duofilm în apropierea unei flăcări deschise.

Copii şi adolescenţi

Duofilm nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.

Se recomandă prudenţă în utilizarea la copii între 2- 12 ani. Duofilm nu este recomandat copiilor sau adolescenţilor care prezintă orice semn de febră (temperatură crescută), care au o infecţie virală (cum ar fi gripă sau varicelă) sau care tocmai s-au însănătoşit după oricare din aceste afecţiuni.

 

Duofilm împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu trebuie utilizaţi niciun alt tratament pentru veruci sau negi în acelaşi timp cu utilizarea Duofilm.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu  există  informaţii  privind  siguranţa  utilizării  Duofilm  la  femeile  însărcinate.  Nu  se  recomandă utilizarea Duofilm în timpul sarcinii.

Substanţele din Duofilm pot trece în laptele matern. Alăptarea nu este recomandată în timpul utilizării Duofilm. Dacă alăptaţi nu utilizaţi Duofilm în zona sânilor pentru ca soluţia de Duofilm nu ajungă accidental în gura bebeluşului.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Duofilmnu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

 1.           Cum utilizaţi Duofilm

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Se utilizează doar extern, la nivelul pielii.

Se utilizează la adulţi şi copii cu vârsta de 2 ani şi peste.

 

Adulţi şi vârstnici

Duofilm va fi aplicat direct doar pe verucă o dată pe zi, de preferat seara înainte de culcare. Aveţi grijă să evitaţi aplicarea pe zona de piele sănătoasă din jurul verucii.

 

Utilizarea la copii şi adolescenţi

La copii cu vârste sub 12 ani tratamentul trebuie supravegheat.

La copii cu vârste sub 2 ani tratamentul cu Duofilm nu este recomandat.

Duofilm  nu  este  recomandat  pentru  tratamentul  negilor  sau  verucilor  care  se  întind  pe  o  zonă  a corpului mai mare de 5 cm2 (aproximativ de mărimea unui timbru poştal).

Durata tratamentului se stabileşte în funcţie de gravitatea afecţiunii, putând ajunge la 6- 12 săptămâni. Nu continuaţi tratamentul mai mult de 12 săptămâni. Dacă negii sau verucile nu au dispărut după 12 săptămâni de tratament, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Soluţia de Duofilm este inflamabilă (poate lua foc). Staţi departe de surse de căldură, foc sau flacăra deschisă şi nu fumaţi în timp ce aplicaţi soluţia de Duofilm sau imediat după ce aţi aplicat-o.

 

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate nu apar la toate persoanele.

Puteţi avea următoarele reacţii la nivelul zonei pe care aplicaţi Duofilm sau în jurul acesteia:

     reacţii alergice,

     inflamaţie,

     durere,

     iritaţia pielii,

     senzaţia de arsură,

     roşeaţă,

     mâncărime,

     decolorarea pielii,

     eczemă,

     umflătură,

     descuamare,

     uscăciune.

Aplicarea  accidentală  a  Duofilm  pe  zonele  cutanate  normale  poate  determina  apariţia  de  băşici, descuamarea pielii.

Dacă aţi înghiţit în mod accidental din Duofilm, l-aţi utilizat prea des, pe perioade lungi de timp sau pe zone foarte întinse, atunci corpul dumneavoastră ar putea absorbi prea mult acid salicilic. Acest lucru ar putea conduce la intoxicaţia cu salicilaţi. Legat de aceasta, unele din simptomele frecvente care ar putea  apărea  includ  senzaţia  de  sete,  zgomote  în  urechi  sau  surditate,  senzaţia  de  rău,  senzaţia  de oboseală,  respiraţie  accelerată,  ameţeală,  mâini  şi  picioare  calde  sau  stare  de  spirit  sau  de  gândire neobişnuite.

Întrerupeţi  utilizarea  Duofilm  şi  consultaţi  medicul  dacă  suferiţi  de  aceste  simptome  sau  de  oricare altele.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă   manifestaţi  orice  reacţii  adverse,  adresaţi-vă  medicului   dumneavoastră  sau  farmacistului. Acestea  includ  orice  reacţii  adverse  nemenţionate  în  acest  prospect.  De  asemenea,  puteţi  raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Duofilm

Nu utilizaţi  acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original, departe de flacăra deschisă. Când nu se foloseşte, se păstrează flaconul bine închis, la distanţă de surse de căldură.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Duofilm

- Substanţele active sunt: acid salicilic şi acid lactic. Fiecare ml soluţie cutanată conţin acid salicilic 167 mg şi acid lactic 167 mg.

- Ceilalţi excipienţi sunt: colodiu flexibil (conţine piroxilina, colofoniu, ulei de ricin, alcool, eter).

 

Cum arată Duofilm şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, incoloră, cu miros de alcool.

Cutie cu un flacon din sticlă brună, a 15 ml, cu aplicator tip pensulă în interior.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă GlaxoSmithKline Consumer Healthcare S.R.L.

 1.  Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One,

Etaj 6 (Zona 2), sector 5, Bucureşti, România

Fabricanţi

STIEFEL LABORATORIES (IRELAND) LTD. Finisklin Industrial Estate , Sligo, Irlanda

 

Prospect aprobat in mai 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Duofilm x 15ml

Duofilm x 15ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

sanatatea organismului sanatatea pielii duofilm veruci
newsletter