Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml

Producator:

30,90 RON tax incl.

Disponibilitate: in stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 30.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Sinupret Sirop este indicat în tratamentul inflamațiilor acute și cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale la copii începând cu vârsta de 2 ani, adolescenți și adulți. Sinupret Sirop este indicat în tratamentul inflamațiilor acute și cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale la copii începând cu vârsta de 2 ani, adolescenți și adulți.


Descopera beneficiile Sinupret sirop,100 ml, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti

Nasul infundat, respiratia ingreunata si senzatia de presiune la nivelul sinusurilor sunt doar cateva dintre simptomele provocate de inflamatia la acest nivel. Sinupret sirop, 100 ml, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti te poate ajuta sa reduci aceste simptome neplacute datorita efectului sau antiinflamator. Sinupret sirop contine extracte din plante, precum gentiana, soc si ciubotica-cucului, fiind astfel bine tolerat atat de catre adulti, cat si de catre copii.

... Citeste mai mult

Cum administrezi Sinupret sirop?

Pentru a te bucura de o eficienta optima, administreaza Sinupret sirop,100 ml, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti de 3 ori pe zi, folosind masura dozatoare. Informatiile din Sinupret prospect recomanda administrarea siropului dupa mese, in cazul in care ai un stomac sensibil. Durata tratamentului este, in general, de 7-14 zile. Comanda rapid Sinupret sirop,100 ml, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti de pe Springfarma si profita de un pret avantajos.

... Citeste mai putin
Produsul Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Sinuzita - Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicatii

Sinupret Sirop se administrează de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara), nediluat sau diluat cu puțină apă. Dacă este necesar, după ce se ia medicația se poate bea puțin lichid (fără alcool), de preferat un pahar cu apă. Sinupret Sirop poate fi administrat în timpul mesei, cu puțin lichid, sau între mese. În cazul pacienților cu stomac sensibil este recomandată administrarea după mese. A se agita bine înainte de utilizare.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienții enumerați

... Citeste mai mult

Atenționări și precauții speciale pentru utilizare

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 2 ani, Sinupret Sirop nu trebuie administrat la această grupă de vârstă. Dacă simptomele persistă mai mult de 7-14 zile, se agravează sau revin periodic și/sau dacă se observă hemoragie nazală, febră persistentă, durere severă, secreții nazale purulente sau simptome neclare, este necesar consult medical.

În cazul în care pacientul este diagnosticat cu gastrită sau la pacienții cu stomac sensibil, acest medicament trebuie utilizat cu foarte mare precauție. Preferabil, Sinupret Sirop trebuie utilizat după mese și cu un pahar cu apă. Acest medicament conține 8% (V/V) alcool (etanol), adică 0,44 g alcool la 7 ml, care este echivalent cu 11 ml bere sau 4 ml vin. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism.

Acest lucru trebuie avut în vedere la gravide sau la femeile care alăptează, copii și grupuri cu risc crescut cum sunt pacienții cu boli hepatice sau epilepsie. Sinupret Sirop conține maltitol lichid.

Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. În cazul pacienților cu diabet zaharat se va ține cont de faptul că 7,0 ml Sinupret Sirop conțin 5,5 g de maltitol lichid care corespunde la aproximativ 0,35 unități glucidice de carbohidrați. Conținutul caloric este de 2,3 kcal/g maltitol. Maltitolul poate avea un ușor efect laxativ.

... Citeste mai putin

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 Sinupret Sirop

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 

... Citeste mai mult

-             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 

-        Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

-        Dacă după 7-14 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect:

 1.                 Ce este Sinupret Sirop şi pentru ce se utilizează
 2.                 Ce trebuie să știți înainte să utilizați Sinupret Sirop
 3.                 Cum să utilizaţi Sinupret Sirop
 4.                 Reacţii adverse posibile
 5.                 Cum se păstrează Sinupret Sirop
 6.                 Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.               Ce este Sinupret Sirop și pentru ce se utilizează

 Sinupret Sirop este un medicament din plante utilizat în tratamentul inflamațiilor acute și cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale. Este indicat copiilor începând cu vârsta de 2 ani, adolescenților și adulților. 

 

 1.                Ce trebuie să știți înainte să utilizați Sinupret Sirop

 

Nu utilizați Sinupret Sirop

 -  dacă sunteți alergic (hipersensibil) la rădăcină de gențiană, iarbă de verbină, iarbă de măcriș, flori de soc, flori de ciuboțica-cucului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 

Atenționări și precauții

 Vă rugăm să vă adresați medicului dacă simptomele durează mai mult de 7-14 zile, se înrăutățesc sau revin periodic și/sau dacă apar simptome ca sângerări nazale, febră persistentă, secreții nazale purulente sau simptome neclare.

 În cazul pacienţilor care au gastrită sau la pacienţii cu stomac sensibil, acest medicament trebuie să se ia cu foarte mare precauţie. Este de preferat să luaţi Sinupret Sirop după mese şi cu un pahar cu apă.

 

Copii

 Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 2 ani, Sinupret Sirop nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Sinupret Sirop împreună cu alte medicamente

 Până în prezent nu au fost raportate interacțiuni cu alte medicamente.

 Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

 Sinupret Sirop împreună cu alimente, băuturi și alcool Nu este cazul.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

 Sinupret Sirop se va utiliza în timpul sarcinii și în perioada de alăptare doar după o strictă evaluare a raportului risc-beneficiu de către medic. Datorită conținutului de alcool, dacă sunteți gravidă sau alăptați, utilizați Sinupret Sirop doar dacă nu puteți lua Sinupret drajeuri.

 Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

 Nu sunt necesare precauții speciale.

 Acest medicament conține maltitol lichid și 8% (V/V) alcool etilic, adică 0,44 g alcool la 7 ml,care este echivalent cu 11 ml bere sau 4 ml vin. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism. Acest lucru trebuie avut în vedere la gravide sau la femeile care alăptează, copii și grupuri cu risc crescut cum sunt pacienții cu boli ale ficatului sau epilepsie.

 Acest medicament conține maltitol lichid. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

 7 ml Sinupret Sirop conțin 5,5 g de maltitol lichid, echivalent a aproximativ 0,35 unități glucidice de carbohidrați. Trebuie să luați aceasta în considerare dacă respectați un regim alimentar indicat în diabet. Valoarea calorică a maltitolului este de 2,3 kcal/g. Maltitolul poate avea un ușor efect laxativ.

  

 1.                Cum să utilizați Sinupret Sirop

 Luaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Mod de administrare

Luați Sinupret Sirop de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara) cu ajutorul măsurii dozatoare,

nediluat sau diluat cu puțină apă. Dacă este necesar, după ce se ia medicația se poate bea puțin lichid

 (fără alcool), de preferat un pahar cu apă. Sinupret Sirop poate fi administrat în timpul mesei, cu

puțin lichid, sau independent de mese. Dacă aveți un stomac sensibil, este recomandat să luați

Sinupret Sirop după mese.

Agitați înainte de utilizare.

 Vă rugăm să țineți cont de informațiile de la subpunctul „Atenționări și precauții”.

 Dacă nu a fost prescris altfel, durata tratamentului este de 7 - 14 zile.

 Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți impresia că efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab.

 

Dacă utilizați mai mult Sinupret Sirop decât trebuie

 Dacă ați luat mai mult Sinupret Sirop decât trebuie, vă rugăm să informați medicul, care va decide asupra oricăror măsuri necesare. Efectele adverse menționate mai jos pot fi mai pronunțate.

 

Dacă uitați să utilizați Sinupret Sirop

 Dacă în mod accidental ați luat prea puțin sau ați uitat să luați Sinupret Sirop, nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuați să luați Sinupret Sirop așa cum v-a prescris medicul sau cum este descris în acest prospect.

 

Dacă încetați să utilizați Sinupret Sirop

 Întreruperea tratamentului cu Sinupret Sirop se poate face în deplină siguranță.

 Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  

 1.                Reacții adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse mai puțin frecvente:

 -        tulburări gastrointestinale (de exemplu dureri de stomac, greață);

-        reacții de hipersensibilitate (erupții pe piele, înroșirea pielii, mâncărime).

 

Cu frecvență necunoscută: reacții alergice (umflarea buzelor, limbii, gâtului și/sau laringelui cu îngustarea căilor respiratorii (angioedem), dificultăți la respirație, umflarea feței).În cazul apariției primelor semne de reacții de hipersensibilitate opriți administrarea de Sinupret Sirop.

Raportarea reacțiilor adverse

 Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. 

  

 1.                Cum se păstrează Sinupret Sirop

 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

 Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon (etichetă), după EXP.

 Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

 După deschiderea flaconului a se păstra la temperaturi sub 25°C. A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

 Pe parcursul păstrării poate apărea o uşoară tulburare sau flocoane, lucru care nu afectează eficienţa medicamentului.

 Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.                Conținutul ambalajului și alte informații Ce conţine Sinupret Sirop

 Substanțele active sunt: extract din gențiană (rădăcină), verbină (iarbă), măcriș (iarbă), soc (floare), ciuboțica-cucului (floare cu caliciu). Un ml sirop conține: 416,8 mg extract (proporția medicament/extract 1:38,5) din rădăcină de gențiană (Gentianae radix), tăiată; iarbă de verbină (Verbenae herba), tăiată; iarbă de măcriș (Rumicis herba), tăiată; flori de soc (Sambuci flos), măcinate; flori de ciuboțica-cucului cu caliciu (Primulae flos cum calycibus), tăiate;(1:3:3:3:3);

 -        Celelalte componente sunt: maltitol lichid, aromă de cireșe.

 

Cum arată Sinupret Sirop și conținutul ambalajului

 Sinupret Sirop se prezintă sub formă de lichid vâscos, limpede, de culoare brun deschis, cu gust dulce şi aromă de cireşe.

 Este disponibil în cutii cu un flacon a 100 ml sirop, prevăzut cu măsură dozatoare cu gradații (2,1 ml; 3,5 ml; 7,0 ml).

 

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

 BIONORICA SE

 Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt, Germania

 

Acest prospect a fost revizuit în mai 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml

Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

mucoasa nazala Sinuzita sinusuri ingrijire copii Sinupret

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bionorica Sinupret sirop, reduce inflamatia sinusurilor, copii si adulti, 100 ml

newsletter