Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ANGELINI PHARMACEUTICALS

TantumGrip Lamaie si miere este un medicament ce se recomanda in vederea tratarii corespunzatoare a simptomelor gripei si racelii.

TantumGrip lamaie si miere 600mg/10mgx10plicuri pulb.pt.sol.orala

Indisponibil
17,80 RON

TantumGrip lamaie si miere 600 mg / 10 mg pulbere pentru solutie orala are in componenta un mix de substante, cu rol extrem de important in calmarea congestiei nazale si a migrenelor. 

Clorhidratul de fenilefrina are rolul de a inlatura cauzele inflamarii mucoasei nazale si de a desfunda nasul, fiind un decongestionant nazal. Paracetamolul are rolul de a calma in timp scurt durerea, functionand precum un analgezic.

Este contraindicata folosirea TantumGrip lamaie si miere 600 mg / 10 mg pulbere pentru solutie orala in situatia in care vi se intampla adesea sa va confruntati cu hipertensiune arteriala, daca stiti ca sunteti hipersensibil la clorhidrat de fenilefrina, paracetamol ori la oricare alt element din componenta medicamentului sau daca suferiti de o afectiune cardiaca severa.

In ceea ce priveste conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor, TantumGrip lamaie si miere 600 mg / 10 mg pulbere pentru solutie orala nu influenteaza in niciun fel modul de desfasurare a acestor activitati.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAȚII PENTRU UTILIZATOR

TANTUMGRIP cu gust de lămâie și miere 600 mg/10 mg pulbere pentru soluție orală

Paracetamol/clorhidrat de fenilefrină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

∙ Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

∙ Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

∙ Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

∙ Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este TANTUMGRIP şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi TANTUMGRIP

3. Cum să luaţi TANTUMGRIP

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează TANTUMGRIP

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. CE ESTE TANTUMGRIP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

TANTUMGRIP conține o combinație de ingrediente care sunt eficiente în ameliorarea simptomelor asociate cu răceala și gripa, incluzând ameliorarea durerilor asociate, a durerii în gât, a durerii de cap, congestiei nazale și scăderea temperaturii.

Paracetamolul este calmant al durerii (analgezic) cunoscut. Este eficient împotriva durerilor, inclusiv dureri de cap și poate, de asemenea, să reducă febra (antipiretic).

Clorhidratul de fenilefrină (decongestionant nazal) reduce inflamația de la nivelul mucoasei nasului, ameliorând congestia nazală și reducând presiunea care poate provoca durere de cap.

TANTUMGRIP trebuie utilizat de către adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI TANTUMGRIP

Ca toate medicamentele TANTUMGRIP poate să nu fie potrivit pentru unele persoane.

Nu luați TANTUMGRIP:

dacă sunteți alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

dacă aveți o afecțiune cardiacă gravă

dacă aveți tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială) sau tiroidă hiperactivă

dacă luați sau ați luat în ultimele 14 zile un medicament numit inhibitor al monoaminooxidazei (IMAO), folosit de obicei pentru tratarea depresiei

dacă luați alte medicamente decongestionante nazale sau oculare (simpatomimetice).

Atenţionări şi precauţii

Nu luați acest medicament împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol, deoarece consumul a mai mult de 6-8 g de paracetamol pe zi vă poate afecta ficatul. Afecțiuni ale ficatului pot apărea de asemenea la doze mai mici sau la utilizarea pe termen scurt, chiar dacă nu aveți probleme hepatice dar consumați alcool sau luați alt medicament care ar putea fi toxic pentru ficat. Abuzul de alcool pe termen lung crește semnificativ riscul de toxicitate hepatică cauzată de paracetamol. Riscul cel mai crescut este la alcoolicii cronici cu abstinență pe termen scurt (12 ore). Nu trebuie să beți alcool în timp ce luați acest medicament. Înainte să luaţi TANTUMGRIP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

∙ dacă aveți sindrom Raynaud (circulație proastă care face ca degetele de la mâini sau de la picioare să devină palide și amorțite), sau diabet zaharat

∙ dacă aveți probleme cu ficatul sau rinichii

∙ dacă aveți o boală de ficat non-cirotică (boală de ficat care nu este asociată cu modificări ale structurii ficatului)

∙ dacă aveți glaucom cu unghi închis sau mărire a prostatei

TANTUMGRIP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripție medicală.

În special, este important să-i spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:

∙ medicamente care ar putea accelera (de ex. metoclopramidă, domperidon care sunt utilizate pentru a trata greața și vărsăturile) sau reduce/întârzia (de ex. colestiramină care este utilizată pentru tratarea colesterolului) absorbția paracetamolului.

∙ medicamente utilizate pentru subțierea sângelui sau pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (de ex. warfarină și alte anticoagulante cumarinice), deoarece paracetamolul luat în doze mari poate duce la un risc crescut de sângerare.

∙ medicamente care conțin antidepresive triciclice (o clasă specifică de medicamente utilizate pentru tratarea depresiei), alte decongestionante, sau barbiturice (utilizate pentru a trata probleme de somn sau epilepsie).

∙ medicamente care conțin inhibitori de monoaminooxidază (vezi și pct. “Nu luați TANTUMGRIP”).

∙ medicamente care conțin beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale), sau vasodilatatoare (medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, durerii de picioare cauzată de probleme vasculare sau de sindrom Raynaud).

∙ medicamente prescrise pentru insuficiență cardiacă (digoxină și glicozide cardiace).

Sarcina și alăptarea

Utilizarea TANTUMGRIP nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

TANTUMGRIP nu afectează capacitatea de a conduce sau de a folosi utilaje.

TANTUMGRIP conține sucroză și sodiu:

Sucroză: acest medicament conține 1,8 g de sucroză pe plic. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienții cu diabet zaharat în cazul consumului a mai mult de 2 plicuri pe zi (mai mult de 5 g sucroză).

Sodiu: acest medicament conține 135,8 mg sodiu pe plic. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu conţinut controlat de sodiu.

3. CUM SĂ LUAŢI TANTUMGRIP

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 1 plic la interval de 4-6 ore până la maxim 4 plicuri în interval de 24 ore.

Utilizarea la copii

Nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Instrucțiuni de utilizare

Dizolvați un plic într-un pahar cu apă (aproximativ 150 ml), caldă sau rece și îndulciți după gust.

Dacă simptomele dumneavoastră de răceală sau gripă persistă mai mult de 3 zile, sau se înrăutățesc, adresați- vă medicului sau farmacistului. Nu utilizați TANTUMGRIP mai mult de 5 zile.

Dacă luați mai mult TANTUMGRIP decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau altcineva a luat prea mult TANTUMGRIP, sau dacă credeți că un copil a înghițit conținutul plicurilor, mergeți la camera de gardă a celui mai apropiat spital și anunțați imediat medicul.

Din cauza riscului de apariție întârziată a afecțiunii hepatice grave trebuie să mergeți la spital sau la medicul dumneavoastră chiar dacă vă simțiți bine. Vă rugăm să luați cu dumneavoastră acest prospect, orice plicuri rămase și recipientul pentru a le arăta la spital sau medicului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane

∙ Reacții la nivelul pielii

Reacții adverse cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

∙ Reacții alergice sau de hipersensibilitate (cum ar fi erupții cutanate)

∙ Tulburări ale sângelui, cum ar fi trombocitopenie (reducere a numărului de trombocite din sânge care ar putea însemna o sângerare sau învinețire cu ușurință), pancitopenie (scădere a numărului de celule albe și roșii din sânge), agranulocitoză, leucopenie sau neutropenie (scădere a numărului de celule albe din sânge, ceea ce crește riscul de apariție al infecțiilor)

∙ Hipertensiune arterială

∙ Durere de cap

∙ Vărsături

∙ Palpitații (bătăi ale inimii neregulate sau puternice)

∙ Pancreatită acută (inflamarea pancreasului caracterizată prin apariția bruscă a durerii abdominale )

∙ Dificultate la urinare (numai la bărbați).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected].

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ TANTUMGRIP

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se depozita în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate și lumină.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Este important să aveți mereu informațiile referitoare la produs. Vă rugăm să păstrați atât cutia cât și prospectul.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conține TANTUMGRIP

Fiecare plic conține:

Substanțele active sunt: paracetamol 600 mg, clorhidrat de fenilefrină 10 mg (echivalent la 8,2 mg fenilefrină).

Ceilalți excipienți sunt: sucroză, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid ascorbic, aromă de miere, aromă de lămâie, caramel (E 150). Vezi de asemenea pct. 2 “TANTUMGRIP conține sucroză și sodiu”.

Cum arată TANTUMGRIP și conținutul ambalajului

TANTUMGRIP plicuri cu pulbere pentru soluție orală.

TANTUMGRIP este disponibil în cutii conținând 10 sau 16 plicuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Angelini Pharma Österreich GmbH Brigittenauer Lände 50-54

1200 Viena Austria

Fabricantul:

ACRAF SpA

Via Vecchia del Pinocchio, 22, 60131, Ancona,

Italia

Acest medicament este autorizat în statele membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie: TANTUMGRIP lemon-honey flavour 600 mg/10 mg powder for oral solution

Austria: TACHIFLUDEC mit Zitronen- und Honiggeschmack, 600 mg/10 mg Pulver zur Herstellung einer Lösung zum Einnehmen

Bulgaria: Тантум Флу с вкус на лимон и мед 600 mg/10mg прах за перорален разтвор в саше

Republica Cehă: TANTOGRIP citrón a med

Ungaria: TANTOGRIP citrom-méz 600mg/10mg por belsőleges oldathoz

Grecia: TANTOGRIP 600mg/10mg κόνις για πόσιμο διάλυμα με γεύση λεμόνι-μέλι σε φακελίσκο

Polonia: TANTUM FLU o smaku cytrynowo-miodowym

Portugalia: TANTUMGRIP sabor a mel-limão 600 mg+10 mg pó para solução oral

România: TANTUMGRIP cu gust de lămâie și miere 600 mg/10 mg pulbere pentru soluție orală

Slovacia: TANTUMGRIP 600 mg/10 mg prášok na perorálny roztok s citrónovo-medovou príchuťou

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie 2017.

OTC Da
Brand ANGELINI PHARMACEUTICALS
Line Nici unul
EAN 8000036021309
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...